Igår blev det igen ett besök hos Diebolt Vallois. Vi började med Bonnaire 1975 som vi tagit med oss, tyvärr en flaska med vissa trötthetstecken, smaken var dock korrekt och som vanligt full av exotiska frukter, härligt oljig kropp. Men inte så fantastisk som den brukar vara. För att få upp mungiporna, degorgerades en Fleur de Passion 2008, wow, otrolig champagne så perfekt att man vill dricka den nu, stor rund fyllig kropp, komplex och mycket lång smak. Helt underbar! Det dröjer ca 4 år innan försäljningen börjar under den tiden i källaren kommer förmodligen vinet att bli ännu bättre. Nu var humöret på topp!
En flaska Prestige med en blandning av 96/97/98, full av energi och mogen gul frukt, läskande syra. En perfekt NV champagne som det lönar sig att lagra några år hemma i källaren.
1961, i flaskan fanns endast 60% av innehållet kvar!! fram med en polygrip för att få loss korken och stålbygeln. Korken gick av! I med en korkskruv och så polygripen, voila! Degorgeringen avklarad dags att prova (med tanke på nivån i flaskan var förhoppningarna lågt ställda) ljusare färg än Bonnaire 75an! ljuvlig doft av exotisk frukt och kaffebönor, smaken nådde kanske inte riktigt upp till doftens kvalitéer, tydlig syra och med smak av grape i avslutet. Makalös komplexitet och längd. Denna flaska hade kunnat utvecklas ytterligare. Magisk upplevelse!
Blixtbesök hos Launois för att handla lite 2008 (20,50€), provade ett glas på plats, OK, inte lätt att komma efter Diebolt 1961, får prova en flaska hemma i helgen...Lunch på La Gare i Mesnil, nyöppnad restaurang som ägs av Robert Moncuit. Fullt av glada gäster och en hel del odlare. En flaska Raveneau Chablis 2010 var som vanligt en mycket trevlig upplevelse, magisk odlare.