Gurto
Medlem
SV: Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner
Louis Jadot, 1er cru, clos des Couchereaux, 2002 (ankbröst, vinbrässerad savoykål smaksatt med apelsinzest och kokt potatis med persilja - faktiskt ett av systemets receptförslag till sagda vin. Lite tweakat bara. Riktigt gott) Doftar syltade/övermogna körsbär och jordgubbar, jordigt, multet, rätt tydlig ek, läder, kryddigt (muskot och tallbar) och lite målarlåda. Smakmässigt är det medelfylligt med fortfarande rätt bärigt fruktigt med lagom dos ek, fin kryddighet, mognad och skön syra.
Välgjord och riktigt god Bourgogne. Tidigare pratats om skitiga (på ett bra sett) och bäriga pinoter och detta är nog mer åt det bäriga men fina mognadstecken i de sekundära aromerna, bra frukt, balanserad fatbehandling och härlig syra. Passade förträffligt till ankan.
Louis Jadot, 1er cru, clos des Couchereaux, 2002 (ankbröst, vinbrässerad savoykål smaksatt med apelsinzest och kokt potatis med persilja - faktiskt ett av systemets receptförslag till sagda vin. Lite tweakat bara. Riktigt gott) Doftar syltade/övermogna körsbär och jordgubbar, jordigt, multet, rätt tydlig ek, läder, kryddigt (muskot och tallbar) och lite målarlåda. Smakmässigt är det medelfylligt med fortfarande rätt bärigt fruktigt med lagom dos ek, fin kryddighet, mognad och skön syra.
Välgjord och riktigt god Bourgogne. Tidigare pratats om skitiga (på ett bra sett) och bäriga pinoter och detta är nog mer åt det bäriga men fina mognadstecken i de sekundära aromerna, bra frukt, balanserad fatbehandling och härlig syra. Passade förträffligt till ankan.