This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Håller med! drack den för något år sedan. några tecken på mognad?2004 Paul Bara Bouzy Rouge. Jag vill ha mer nu. direkt. Flaskan är inte slut. Doft som är jordgubbar, hallon, körsbärskärna men också jord, löv, höst.
Smak mer ren lätt frukt av ovanstående men lägg till tranbär, peppar, timjan. Edit: Glömde kalk/mineral.
Inte speciellt trevlig faktiskt. Om jag minns rätt så var den ganska platt, hade någon konstig bismak och var heller inte lika "fruktig" som de andra Pinot Noirer jag har druckit. Det är möjligt att den funkar bättre med mat, men jag skulle inte säga att den är prisvärd(om jag hade köpt den själv).Hur var Brewer-Clifton?
Herr Geoffroy brukar säga att de inte producerar riktigt så mycket som folk hävdar, men vägrar att säga hur stor produktionen faktiskt är.Tycker det är väldig stor flaskvariation på Dompa. Men ryktet säger ju att de gör 5 miljoner flaskor så det är mycket olika degdatum på dessa
-Ser att de har den på Kastrup för 449 DKK, är det läge att bunkra upp menar du @Anders Landström?Ett antal viner i går, 2008 Louis Roederer Rosé, fantastiskt vin som jag tyvärr inte har i min källare och som visar vilket stort år 2008 är,
Jag skulle absolut köpa ett gäng. Inget att ångra. Tack för tipset också-Ser att de har den på Kastrup för 449 DKK, är det läge att bunkra upp menar du @Anders Landström?
När du skriver det, har också läst det någonstans. Å andra sidan, de säljer under en lång period så förstår inte riktigt värdet. Visst förändras vinet på jäst men med den stora mängden flaskor de har borde det vara en stor spridning.Lustigt nog har jag någonstans läst om en DP-årgång (tror det var i Wine Advocate) att alla flaskor från den årgången var degorgerade under en period av några veckor en viss månad. Låter tufft, men om man under denna period enbart kör Dompa genom LVMH:s alla degorgeringslinor så går det väl.
Buteljering lär väl ske "samtidigt", eller?När du skriver det, har också läst det någonstans. Å andra sidan, de säljer under en lång period så förstår inte riktigt värdet. Visst förändras vinet på jäst men med den stora mängden flaskor de har borde det vara en stor spridning.
För att det ska vara någon idé bakom att degga alla vinerna på en gång så bör de logiskt sätt också varit buteljerade under väldigt kort tid.
Ett antal viner i går, 2008 Louis Roederer Rosé, fantastiskt vin som jag tyvärr inte har i min källare och som visar vilket stort år 2008 är, 1998 Billecart Salmon BdB vilken var korkad, 2002 Magnum Pierre Péters Cuvée Spéciale Les Chétillons, mogen doft, sluten smak, blandade åsikter om denna (@Jimmy Forsman ! ) , tycker personligen att det är ett mycket bra vin som just nu är inne i en konstig fas, för magnum behövs definitivt ett antal år till i källaren
Sherry, såklart! En bra palo cortado eller oloroso är en sublim njutning.Tips om bra vin i sydspanien, någon?
Lite Palo Cortado slinker alltid ner. Amontillado är inte fel det heller för övrigt.Sherry, såklart! En bra palo cortado eller oloroso är en sublim njutning.
Eller en PX... gud vad sånt är gott.Lite Palo Cortado slinker alltid ner. Amontillado är inte fel det heller för övrigt.
...och *ähum* kvalitet?Håller med. Det är säkert både degdatum och druvmaterial som varierar.
Är högst tveksam till just Guinness, men på (gammel)farfars tid kunde det faktiskt finnas lite konjak i skumpan, eftersom det förekom att liqueur d'expédition bestod av socker löst i konjak. Eftersom man på denna tid doserade skumporna med en rejäl mängd socker så borde det kunna ha varit en rätt hyggligt skvätt konjak i flaskan. Möjligen var det "konjak" - lokalt producerad eau de vie eller rentav marc - snarare än just druvsprit från Cognac. Idag finns det en del hus som använder liqueur d'expédition som lagrats länge på små ekfat, vilket nog kan vara en rest från denna tradition att använda fatlagrad sprit till detta ändamål.Blanda några droppar Guinness i Dompan så skall ni se att den skuttar flera poäng uppåt.