Vino fino
Medlem
Även känd som The Sternwood Cocktail, eller The General Sternwood Cocktail.Så en cocktail på några droppar fatlagrad sprit och resten champagne kanske inte behöver vara helt fel?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Även känd som The Sternwood Cocktail, eller The General Sternwood Cocktail.Så en cocktail på några droppar fatlagrad sprit och resten champagne kanske inte behöver vara helt fel?
Tipset kommer faktiskt från Decanter.Är högst tveksam till just Guinness, men på (gammel)farfars tid kunde det faktiskt finnas lite konjak i skumpan, eftersom det förekom att liqueur d'expédition bestod av socker löst i konjak. Eftersom man på denna tid doserade skumporna med en rejäl mängd socker så borde det kunna ha varit en rätt hyggligt skvätt konjak i flaskan. Möjligen var det "konjak" - lokalt producerad eau de vie eller rentav marc - snarare än just druvsprit från Cognac. Idag finns det en del hus som använder liqueur d'expédition som lagrats länge på små ekfat, vilket nog kan vara en rest från denna tradition att använda fatlagrad sprit till detta ändamål.
Så en cocktail på några droppar fatlagrad sprit och resten champagne kanske inte behöver vara helt fel?
"A third of a glass of brandy under the Champagne and the Champagne cold as Valley Forge. Colder if you can get it colder." - Hm, en tredjedel konjak är nog lite mer än jag tänkte på när jag skrev "några droppar"...Även känd som The Sternwood Cocktail, eller The General Sternwood Cocktail.
Vissa Champagner skulle absolut må bra av en grövre behandling, men knappast alla."A third of a glass of brandy under the Champagne and the Champagne cold as Valley Forge. Colder if you can get it colder." - Hm, en tredjedel konjak är nog lite mer än jag tänkte på när jag skrev "några droppar"...
Visa bifogad bild 2248 Då plockade jag fram en H. Billiot 2008. Billiot är nog en champagne som inte vem som helst tycker om. Billiot gör tuffa champagner. Jag skulle absolut inte ge Billiot till ngn som knappt har druckit champagne (eller det kanske man ska ?). 2008 är full av citrus (lite för mkt just nu för mig) mineral, frisk, stor syra. En bra champagne men den behöver en hel del år innan den lugnar ner sig och blir riktigt trevlig
Ja det finns tydligen bra veckor och så dina veckor då.En bra vinvecka så här långt
Parade ihop Cheval Blanc 1970 med Leoville Las Cases 1970. Las Casen var oväntat bra, och kanske Cheval Blanc underpresterade något. Det fanns en oren ton som dock gick att vädra bort. Båda vinerna "past prime" men njutfulla (de kämpade väl sej över 90-strecket, men knappt mer). Allt sattes liksom i perspektiv när vi öppnade en Calon-Segur 1996. Har druckit den förr och det är en fullständigt magnifik Bordeaux. Denna flaskan var bättre än någonsin, hade lätt gett den 97-98 poäng om jag hade en betalsajt för sånt
Dagen efter parades Chapoutier Hermitage la Sizeranne 1990 med Ogier Lancement 2005. Gamla Chapoutierviner är väldigt bra, tror inte jag haft en dålig flaska från perioden 1990-1995. Lancement såklart mer kraftfull men ändå sublim. Absolut topp bägge två.
Synd på Cheval Blanc bara, enda lilla besvikelsen.
Har bara testat en Calon-Segûr 1944 men håller med att dom är riktigt finaEn bra vinvecka så här långt
Parade ihop Cheval Blanc 1970 med Leoville Las Cases 1970. Las Casen var oväntat bra, och kanske Cheval Blanc underpresterade något. Det fanns en oren ton som dock gick att vädra bort. Båda vinerna "past prime" men njutfulla (de kämpade väl sej över 90-strecket, men knappt mer). Allt sattes liksom i perspektiv när vi öppnade en Calon-Segur 1996. Har druckit den förr och det är en fullständigt magnifik Bordeaux. Denna flaskan var bättre än någonsin, hade lätt gett den 97-98 poäng om jag hade en betalsajt för sånt
Dagen efter parades Chapoutier Hermitage la Sizeranne 1990 med Ogier Lancement 2005. Gamla Chapoutierviner är väldigt bra, tror inte jag haft en dålig flaska från perioden 1990-1995. Lancement såklart mer kraftfull men ändå sublim. Absolut topp bägge två.
Synd på Cheval Blanc bara, enda lilla besvikelsen.
Det får nog din provning utreda. Har en flaska 2010 Volnay från samma firma som jag tänkte testa snart.2010 Fernand & Laurent Pillot Pommard 1er Cru Les Rugiens - ok att dricka idag?
Har nog aldrig provat. "Östländerna" kommer ju tillbaka med kraft.Riesling från gamla DDR, har nog kommit en hel del framåt sedan den tiden, mer franskt än tyskt, rejält torrt, höga syror, gott, men mer ett matvin (något med majonnäs för att dämpa syran?) än ett "sällskapsvin". Mycket bättre än väntat - Kul!
Visa bifogad bild 2292
Vafalls? Dricker du rödtjut? Det kommer ju inte från Champagne?Har bara testat en Calon-Segûr 1944 men håller med att dom är riktigt fina
Jag skulle gissa på att det är rätt trist. Du är för sen/tidig. Mina tior låter jag nu, efter ett par tre färska missar, vara ifred ett tag.2010 Fernand & Laurent Pillot Pommard 1er Cru Les Rugiens - ok att dricka idag?
Va ett vin som fick in mig på banan.Vafalls? Dricker du rödtjut? Det kommer ju inte från Champagne?
Experience is everything!Va ett vin som fick in mig på banan.
Kan jämnföra rödvinet med hash och champagnen heroin En bra inkörningsport alltså fast lite ofarligare.
...sa pojken som fastnade med kulorna i dammsugarmunstycket.Experience is everything!