gece
Man vänjer sig.
Var på 19 Glas igår (vilket är något jag inte kan säga så ofta, tyvärr). Maten är kanon - råbiff på 10-årig kossa, smarrigt! - och vinlistan kör sitt eget race med naturviner och ser inte ut som på någon annan restaurang i 08. Vi drog in en flaska med Philippe Jambon Batailles sur la Roche Noir. På flaskan står "Vin de France" och inget årtal, i vinlistan står det Beaujolais och 2012 - detta tycker alltså inte kommittén är en riktig Beaujolais, så det får gå under generisk beteckning. (Inte tillräckligt filtrerat och svavlat, säger vår ciceron denna afton. Någon som vet mer?)
I glaset hittar vi en grumlig, mörkröd vätska med massiv frukt i doften - tänk outspädd blandsaft. Smaken fortsätter lite i samma stil, några skvättar körsbärsvin har tillkommit i blandsaften, och i undertonerna finns lite kött och en "kemisk" ton som är en inte alltför avlägsen granne med riesling-diesel som bryter av lite frukten. Rejäl syra, initialt nästan helt frånvarande tanniner som dock kikar fram efter lite luft, tämligen stor munkänsla.
Gott? Ja! Saft? Ja! Möjligen den bästa saft jag druckit. Generöst fruktigt och löjligt lättdrucket, men har ändå bra koncentration och rejäl struktur från syran. Var väl kanske inte världens bästa vin att matcha kött med får väl erkännas, men nog funkade det.
I glaset hittar vi en grumlig, mörkröd vätska med massiv frukt i doften - tänk outspädd blandsaft. Smaken fortsätter lite i samma stil, några skvättar körsbärsvin har tillkommit i blandsaften, och i undertonerna finns lite kött och en "kemisk" ton som är en inte alltför avlägsen granne med riesling-diesel som bryter av lite frukten. Rejäl syra, initialt nästan helt frånvarande tanniner som dock kikar fram efter lite luft, tämligen stor munkänsla.
Gott? Ja! Saft? Ja! Möjligen den bästa saft jag druckit. Generöst fruktigt och löjligt lättdrucket, men har ändå bra koncentration och rejäl struktur från syran. Var väl kanske inte världens bästa vin att matcha kött med får väl erkännas, men nog funkade det.