Det blev en bra helg! Middag med familjen den ena dagen och bara en trevlig middag med tjejen den andra dagen.
Till måltiderna;
2011, E.Guigal, Côtes-du-Rhône (2011)
Öppnade upp sig mer och mer under kvällen. Var som bäst när flaskan var på väg att ta slut. Medelfylligt och med ett medelstramt avslut. Passade bra till maten. Kryddigt och smakrikt med inslag av svartpeppar, lakrits och jordgubb.
86p.
Jämfördes mot...
2011, Cantine di Ora, Amicone
...som var ett något elegantare vin. Fruktig smak med inslag av mörka bär och plommon. Lätsamma tanniner. Det kändes som att norra frankrike var lite mer återhållsam och stram i jämförelsen. Både passade dock bra till lammet,
86p.
2011, Xavier Vins, Xavier Grenache (2151)
Efter att ha druckit storebror till det här vinet så kommer det inte att bli några fler köp av denna. Det finns mycket bättre om man bara går upp några kronor. Mörk färg, kraftig koncentration. Fruktigt och beskt på en och samma gång. Smak av björnbär och bränd paprika. Tydlig beska. Är det för att man har låtit vinet jäsa med stjälkarna?
82p.
2011, Château du Levant (4153)
Mycket söt och välbalanserad. Fantastiskt trevlig. Passade bra till chokladbrownies & vaniljglass.
Bör nämnas att det här också var mitt första dessertvin,
92p.
2014, Clotilde Davenne, Bourgogne Rosé (99022) Tips av
@Per Stade
Doft av hallon och persika. Smak av hallon. Tyvärr ingen trevlig eftersmak när man drack vinet på egen hand. Men bra som matvin!
80p.