This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Bierzo från Mencia har debatterats tidigare, så eftersom vi tror oss aldrig ha druckit detta, så var det igår dags att dra barkbiten ur en sådan.
2006 Descendientes de José Palacios Bierzo Corullon Moncerbal, 91p
Superbly polished, pure, young, full-bodied and TANNIC wine.
4 hrs decant.
Dark red.
Nose is pure-fruity, youthful, not particularly attractive, but intense.
Palate: Tannins are present, with a vengeance. The fruit is extremely polished, and there is nothing at all sticking out in this tight composition. All is in place. All kept tightly in place. Superb balance. We are hoping for more nuance and layers in 2025. (One btl to go.)
But, we dare say: with all its qualities, it is a rather boring wine in a VERY heavy btl. Wife: 87p.
Sunday dinner at superb organic Italian Restaurant: Bisi-Basi (Yokohama).
Visst är det synd att så många dyra viner är just så ... dyra... Men ibland måste man bara ut och njuta vildhavren utanför hagen...Kul med lite Descendientes de José Palacios (är det tillåtet att förkorta till DeJP...?)! Jag har alltid gillat deras Petalos (budgetvinet) och Villa de Corullon (inte lika budget), så kände jag mig rik och testade La Faraona 2004 (så jävla inte budget) för ett tag sedan. Det var precis som din beskrivning av Moncerbal, fast mer nyanserat och flera lager.
Det finns mycket bättre om man bara går upp några kronor.
det finns alltid något bättre som bara kostar lite mer problemet är att "lite" är relativtAnd so it begins
Käkade på Djuret igår och tredje vinet vi fick serverat var 2005 Onkaparinga Grenache från Clarendon Hills. Jag har ju blivit lite anti Grenache men det här var grymt häftigt. Har aldrig doftat på ett vin med en sån otroligt stark svartvinbärsdoft, nästan godisaktig. Visade lite mognadstoner men kan nog bli kul med mer utveckling.
Har ju faktiskt druckit det förut men kan inte minnas att det var så här kul!
Fan, det blir dyrt!Du får köpa tillbaka alla dina ch9.
Låter som att du borde dricka mer vin från Chile.otroligt stark svartvinbärsdoft, nästan godisaktig
Haha njaaa... Men inte alls på det sättet. Mer godis och inte grön CS-svartvinbär alls.Låter som att du borde dricka mer vin från Chile.
Är själv väldigt svag för Sherry. Druckit de flesta torra som finns i butik (vilket inte är så många) och har typ aldrig blivit besviken. Får väl prova den här också. var den snäppet bättre än Cuco Oloroso?Här har det druckits en flaska Sherry över en tid och testats till några olika sorters mat. Makalöst vin som precis är den stil jag föredrar då det gäller torra, vita viner:
Typ 199kr på SB senast jag var i Swe. Jmf med allt annat torrt vitt jag druckit under 200kr så finns det fortfarande ingenting som kommit i närheten. Utom Sherry då. Och en och annan Vin Jaune, Rioja och Vin Santos då förstås...
- Inga jädra bubblor.
- Syra under kontroll.
- Tyngd, närvaro, komplexitet, lager-på-lager.
- Mognad, ärr, oxidation.
- Längd, längd och åter längd.
NV Emilio Lustau Jerez-Xérès-Sherry Solera Reserva Palo Cortado Península, 94p
Superb wine, and insanely well priced. This wine rocks!
Huge aroma of several dried fruits, a bit of burnt hair and nuts.
Smells sweet, is dry.
In the mouth this is amazing! Raisins racing with the nuts but the burnt aromas win all tropgies when it comes to endurance. Finish lasts for minutes! It's glorious! Layers of taste that are rather complex. The finish is mega long. Perfectly balanced acids and all parts of this wine come together in perfect harmony. Rich fruit and some indian curry and distinct cumin.
Liten språklektion: 'cumin' = spiskummin. Kummin = 'caraway'.
This is a wine to enjoy with anything tasty. Have had it with miso soup and it did well. With Cup Ramen (shrimp taste and chilli) and some fried chicken it made a perfect marriage. Drank it with sushi and that was ... I prefer other things with sushi. Another evening it divorced MacD burgers but married the MacD fries. This evening only a small glass left for a personal tasting event. Wanted cured ham and sausages, but that will be for the next encounter.
Does nothing good for wife: only frowns.
Only btl, sure to get more of these bottled gems.
Köptips ! ! !
Jag är lur på att jag egentligen föredrar Cucon.Är själv väldigt svag för Sherry. Druckit de flesta torra som finns i butik (vilket inte är så många) och har typ aldrig blivit besviken. Får väl prova den här också. var den snäppet bättre än Cuco Oloroso?
Hur man förvaltar en trist/tråkig regnig tisdagskväll här i Stockhom jo med en entrecote och cdr
2012 cuvee du vatican Grenache 70% Syrah 30%
Doft: Lakrits och Örter och lite drottningsylt
Smak: otroligt balanserad frukt som pendlar mellan bigarråer björnbär och omogna höstplommon på ett fint och kraftfullt sätt som balanseras upp med perfekta och peppriga tanniner och fin syra på slutet.Visa bifogad bild 4111 Visa bifogad bild 4112 Visa bifogad bild 4113 där bakom entrecoten finns en liten tomatsallad med lite fetaost och hällde över lite utav med egna örtolja på köttet också. en helt klart trevlig tisdag trots allt endå ett trevligt vardagsvin alla dagar iveckan som jag fick med i en blandlåda från bristlywine tidigare i våras.
Stämmer bra det vad heter du själv på Instagram? jag heter tobiasfriedman alltid roligt att följa andra med samma intresse och hobbyn som en självTror att jag såg det här nyss på mitt instagramflöde? Du hade taggat bristly va? @tobbe81
2011, Château du Levant (4153)
Mycket söt och välbalanserad. Fantastiskt trevlig. Passade bra till chokladbrownies & vaniljglass.
Bör nämnas att det här också var mitt första dessertvin, 92p.
Väl talat och oj vad jag blev sugen på en bra BDX!Idag har varit en dag av många olika intryck och känslor, men det är med ett minne av Bordeaux som jag skriver det här. Jag minns ett tillfälle när jag pratade om vin med min morfar, vad han tyckte om det ena och det andra och givetvis vad jag hade att svara med på hans tankar. Kort sagt var det en givande stund och det som egentligen framgick var två saker: Morfar visste att dricka gott och bra vin av alla dess olika slag, samt, vid en provning med Munskänkarna så hade de också fått tillfälle att prova Chatêau Petrus... Vid blotta omnämnandet får jag väl säga att jag blev lite förvånad och mycket nyfiken. Hur var vinet? Vad tyckte han? Tja... Det var ett mycket bra vin, men mycket mer än så mindes han inte då. Men på den nivån var det, alltid med bra viner och alltid med en tanke bakom.
Idag öppnade jag en flaska 2010 Chatêau Dauzac till minne av just morfar som lite skämtsamt omtalade Petrus som "det var väl bra!". Dauzac är ju som bekant en Margaux och till en början domineras det av en tydlig svartvinbärsfrukt, kaffebär och rostade fat. Det är nästan allt som finns! Men allt eftersom smyger övriga toner fram och blyertspennan som jag vill åt kommer fram, tillsammans med en lätt kryddig ton av medicinalväxter (vilket förvånar mig) som salvia och mynta. Komplexiteten blir allt bättre när vinet öppnar upp sig!
På tungan går de kryddiga bitarna igen i form av något gröna tanniner, ganska slanka sådana, med en överton av blyerts och kaffe. Svartvinbären försvinner mer och mer för att lämna plats åt en tydlig plommon- och kaffenyans, vilket är allt annat än oangenämt.
För att avsluta ett långt inlägg med mycket svammel; idag dricker jag Bordeaux till minne av morfar som begravdes idag kl 14. Han var en stor man, en av mina allra största inspirationer i livet och med glimten i ögat i alla stunder.
Schyssta provningar! Bra stil på alla vin där och sådana som man borde ha koll på och ha testat!
Jag gillar att det är ditt första söta vin du testar och att du gillar det så mycket! Tänk vad poängen kommer gå i taket när du testar lite bättre, typ lite äldre Suduirat, Clemens, Rieussec eller varför inte en Y'quem!
Ett tips på en sjukt bra kombination av smaker är att plocka upp en flaska sött och köpa en bit roquefort-ost eller liknande salt mögelost. St Agur fungerar lika bra, gorgonzola mindre bra! Kombinationen av vinet och osten är svår att slå, och gillar man dem på tu man hand så är man i himmelriket när man kör dem tillsammans!