This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Hur var Comtesse Marie de France -02 i nuläget?Paul Dethune Bdn och en flaska Comtesse Marie de France -02 blev det på Eriks idag och nu promenad till Olearys tele2 för fotboll.
Tack till @Daniel B som plockade med Pannier-88; riktigt grym flaska som direkt slog an en ton av skräckblandad förtjusning! Måste man vänta 27 år för att få en bra flaska bubbel? samt Så här skall det alltid vara! Den mogna frukten kastar sig upp ur glaset och inleder starkt med limepaj, florsocker, florstunna drag av jäst, mycket ljus choklad som övergår i hasselnötter samt en blommighet som ackompanjeras av den grönskande trädgården på andra sidan staketet!
Trots alla år är det en vital dryck i glaset med välrundad kropp och fräscha bubblor som obekymrat kvillrar runt i glas och mun! Den mogna frukten gör sig liksom i doften påmind med honungslena citrusfrukter, en liten mineralitet av granit som slår i granit, nötter och parfym. Riktigt vackert!
Var heller inte imponerad första gången jag drack Paul Dethune Blanc de Noir, men det visade sig att jag drack den alldeles för tidigt. Numera ger jag alltid flaskorna minst ett år innan jag rör dem och det är väldigt stor skillnad i smak. Misstänker att flaskan du drack var från ett relativt "sent" deg datum.Paul Déthune Blanc de Noirs:
Framåt och friskt, dominerat av äpplen, limefrukt, liten kritighet och aningar av något nötigt i bakgrunden. Inte särskilt imponerande champagne men efter en hel vecka av torka så var det precis vad jag behövde!
Provade den i fredags och tyvärr uppfattade jag den som ganska rejält övermogen. Visst är det kul med mogna dofter, men de kan också bli lite endimensionella. Min stora invändning var dock smaken. Vinet saknade balans och intensitet, vilket resulterar i den där lite lätt vattniga, och beska känslan som för gamla viner gärna dras med.Kul att höra om Pannier-88. Har en hemma som jag funderade om jag skulle öppna på midsommar. Blev inte direkt mindre sugen nu.
Den var absolut trevlig nu men borde ligga nåt år för en större upplevelse enligt mitt tycke. Väldigt fruktig jämnfört med Dethune BdN.Hur var Comtesse Marie de France -02 i nuläget?
Provade den i fredags och tyvärr uppfattade jag den som ganska rejält övermogen. Visst är det kul med mogna dofter, men de kan också bli lite endimensionella. Min stora invändning var dock smaken. Vinet saknade balans och intensitet, vilket resulterar i den där lite lätt vattniga, och beska känslan som för gamla viner gärna dras med.
Har hört gott om vinet från flera personer vars smak jag sätter stor tillit till, och blev därför lite besviken. Jag var heller inte ensam vid provningen om att tycka den var trött. Låter ju som att vi verkar ha stött på en dålig flaska.
Hur var RWn?Gårdagen i bilder från min lägenhet tog inga noteringar utan bara njöt och kunde konstatera att varje flaska var som man trodde att dem skulle vara helt jävla perfekta. Kvällens stora överraskning och solklar bästa var quenardel en ny bekantskap och producent som prövades för första gång för min del. Kommer köpa flera flaskor utav den producenten om jag springer på dem. Visa bifogad bild 4258 Visa bifogad bild 4259 Visa bifogad bild 4260 Visa bifogad bild 4261 Visa bifogad bild 4262
Så är det ju absolut, och köper man ett vin med den åldern så får man ju kanske vara beredd på att råka ut för en och annan blindgångare. Vet inte heller hur SB säkerställer proviniensen, men man får ju hoppas att dom som valde att ta in vinet fick en betydligt bättre flaska att prova.Jo det finn ju en överhängande risk med flaskvariation vid sådan ålder och ingen egentlig proviniens. Fast å andra sidan vet jag inte hur det fungerar med proviniensen inom SB och dess importörer så ska kanske inte uttala mig.
Jo det finn ju en överhängande risk med flaskvariation vid sådan ålder och ingen egentlig proviniens. Fast å andra sidan vet jag inte hur det fungerar med proviniensen inom SB och dess importörer så ska kanske inte uttala mig.
Vi hade tänkt oss en romantisk hemlagad middag med Wagyu, nattou och kinesiska grönsaker med en liten svensk flagga på bordet. Naturligtvis också en välvald flaska vin därtill. Dagen efter skulle jag ju resa till Sverige... Men, fan också, om jag inte plötsligt började länna mig erbarmlig. Började huttra okontrollerat och efter några timmar stod tempen på 40,2C. Det var länge sedan jag kände mig sååå inåt h-vete sjuk. Så, efter besök på sjukhus och ombokning av hemresa, ligger jag i sängen och hostar mig vaken. Febernedsättande gör så jag åker bergochdalbana mellan frossbrytningar och ymnigt swallande swettningar...Visa bifogad bild 4250
Nationaldag och dags för lunch och vad passar då bättre än lite Fino En Rama och lite gröna oliver från Manzanilla tillsammans med lite smått och gott blandat från ost- och charkhyllan? Ping @Magnus L, @Vino fino, @Appel och @Michael.S
Dricker fino alldeles för sällan, vilket jag är än mer övertygad om nu, då jag alldeles nyss fick lite av en religiös upplevelse. Kanske aningen överdrivet, men ni fattar nog min poäng.
N.V. Gonzalez-Byass Jerez-Xérès-Sherry Tio Pepe 'En Rama' (buteljerad 2015)
Visa bifogad bild 4249
Kanske är det vetskapen om att detta vin kommer från en Solera som bevarats sedan 1800-talet som talar - eller det faktum att denna fino är något av det bästa (näst efter att få ett fatprov på plats i Jerez) och mest ärliga, råa och opolerade uttryck en fino kan få som är orsaken? Oavsett vad så är detta en upplevelse som alla vinnördar med självrespekt borde uppleva!
Vi snackar komplexitet i mängder! Drag av bokna gröna äpplen, betong, gröna oliver och kamomill vid första mötet som följs upp av små puffar av aceton, sågspån (pyrazin), nötter, lut, jäst och havssalt. Heltorrt. Fantastiskt trevligt och lite lagom läskigt på ett bra sätt. Aquired taste, finurligt och spännande!
Elegant, lång smak med den så typiska vattenliknande munkänslan i princip helt utan glycerol och relativt låg syra. Trots detta så känns det ganska stort i munnen med en sval eldighet (är det ens möjligt?) och en småsalt samt aningen bitter eftersmak. En kallsup från medelhavet kan kanske beskriva upplevelsen även om jag överdriver grovt.
Perfect match med en näve gröna oliver, men visst funkar det lysande med det mesta på tallriken. Poäng tänker jag inte dela ut på grund av bristande referensramar, men om jag hade haft en kniv mot strupen så hade jag hamnat långt över 90p i alla fall.
Ha nu en fortsatt trevlig nationaldag ni som bryr er och har koll på vad vi firar för händelse (jag vet minst två!).
Sluta skriv nu och krya på dig gubbe!Vi hade tänkt oss en romantisk hemlagad middag med Wagyu, nattou och kinesiska grönsaker med en liten svensk flagga på bordet. Naturligtvis också en välvald flaska vin därtill. Dagen efter skulle jag ju resa till Sverige... Men, fan också, om jag inte plötsligt började länna mig erbarmlig. Började huttra okontrollerat och efter några timmar stod tempen på 40,2C. Det var länge sedan jag kände mig sååå inåt h-vete sjuk. Så, efter besök på sjukhus och ombokning av hemresa, ligger jag i sängen och hostar mig vaken. Febernedsättande gör så jag åker bergochdalbana mellan frossbrytningar och ymnigt swallande swettningar...
Missar en underbar vinafton med @Mats i Umeå, men vad kan man göra?
Roligt iaf ta del av era njutningar!
Skall försöka med båda. TackSluta skriv nu och krya på dig gubbe!
Jag tror att du lika gärna hade kunnat vara Bollinger R.D. 90...Min färg är gyllengul. Jag består av små små bubblor. Jag föddes i Ay för 25 år sedan och jag har smak av caramel, honung, aprikos, plommon och en del citrus. Jag är väldigt nyanserad och har en låååånngg avslutning. Jag är idag helt fantastisk att dricka. Hade något delat ut poäng så hade de blivit höga, väldigt höga poäng. Mitt namn har tysk härkomst. Vem är jag?