Gurto
Medlem
Slänger in gårdagens noter på två lite enklare viner också, för de var ändå ganska intressanta:
Domaine de la Janasse Côtes-du-Rhône Blanc 2012 (vitello tonnato)
Doft: Vaxiga äpplen, tropisk gul frukt, honung, vita blommor och tydlig stenig mineralitet.
Smak: Lite fetare och vaxig med mogen frukt och honungstoner (dock ett torrt vin, endast en mycket liten restsötma kan anas). Låg syra.
Jädra trevlig doft och många sjysta drag men kan inte komma ifrån att lågsyra-viner blir lite platta i min mun. 85p
Kom dock mer till sin rätt med maten där den gjorde ett fint jobb.
Elephant Hill le Phant Blanc, Hawk's Bay 2014 (ugnsbakad lax med blomkål, gurka och blomkålskräm med laxrom)
Doft: Litchi, päron, nässlor, väldigt floral och med en hel del rostad ek.
Smak: Tropisk och blommig med kryddig ek. Medelhög syra.
Köpte för den udda blendens skull: 48% Pinot Gris, 47% Viognier och 3% Gewürztraminer. Vinet är också rätt udda och därför rätt intressant (mer så än vad det är riktigt bra). Kan inte låta bli att tänka NZ-Sauvignon Blanc. Fast mer blommighet och så de rostade faten så klart. 83p
Funkade ok till maten. Skulle ha passat bättre med något oekat och friskare (tänk torr Riesling eller Chablis t.ex.).
Domaine de la Janasse Côtes-du-Rhône Blanc 2012 (vitello tonnato)
Doft: Vaxiga äpplen, tropisk gul frukt, honung, vita blommor och tydlig stenig mineralitet.
Smak: Lite fetare och vaxig med mogen frukt och honungstoner (dock ett torrt vin, endast en mycket liten restsötma kan anas). Låg syra.
Jädra trevlig doft och många sjysta drag men kan inte komma ifrån att lågsyra-viner blir lite platta i min mun. 85p
Kom dock mer till sin rätt med maten där den gjorde ett fint jobb.
Elephant Hill le Phant Blanc, Hawk's Bay 2014 (ugnsbakad lax med blomkål, gurka och blomkålskräm med laxrom)
Doft: Litchi, päron, nässlor, väldigt floral och med en hel del rostad ek.
Smak: Tropisk och blommig med kryddig ek. Medelhög syra.
Köpte för den udda blendens skull: 48% Pinot Gris, 47% Viognier och 3% Gewürztraminer. Vinet är också rätt udda och därför rätt intressant (mer så än vad det är riktigt bra). Kan inte låta bli att tänka NZ-Sauvignon Blanc. Fast mer blommighet och så de rostade faten så klart. 83p
Funkade ok till maten. Skulle ha passat bättre med något oekat och friskare (tänk torr Riesling eller Chablis t.ex.).