daviden
Medlem
Då tar vi någon slags finewines.se-oskuld här.
Jag vill förvarna om att jag inte är i närheten av något som skulle kunna benämnas som vinkunnande, det blir helt enkelt en glad amatörs upplevelse av ett vin.
Vinet i fråga är Montepeloso Eneo 2010, gjorde några sökningar och hittade inget. Då kan jag med gott samvete posta, tänkte jag.
Jag är en enkel man och gillar viner som Castelforte Ripasso, Tommasi Graticcio Appassimento, The Wanted Zin osv. Nu rynkar säkert många på näsan, men here goes...
Doften är (för mig) svår att beskriva, men det är en angenäm doft som ger mersmak och nyfikenhet på hur det kan smaka. Jag hejdar mig dock och låter det lufta i 10-15 minuter.
Till vinet blev det i sin enkelhet surdegsbröd, brie, ruccola, tomat, salt och peppar. Visade sig senare vara en fullträff.
Smaken, det viktigaste. Första smaken är nästan söt, bär. Mörka bär? Vällagrade? Nästa smak - kryddigt! Eftersmaken gör en liten kullerbytta i svalget och hänger kvar en stund. Det här var gott! Bland det godaste jag druckit än så länge.
Tar några klunkar till, det blir inte sämre.
Vågar mig på att äta en bit, mer vin - fantastiskt.
Det här hoppar upp bland de godaste viner jag smakat. Nu säger det kanske inte så mycket då jag vill beskriva mig som blåbär, novis och junior i vinvärlden.
Man ska dock börja någonstans. Tack för mig!
Jag vill förvarna om att jag inte är i närheten av något som skulle kunna benämnas som vinkunnande, det blir helt enkelt en glad amatörs upplevelse av ett vin.
Vinet i fråga är Montepeloso Eneo 2010, gjorde några sökningar och hittade inget. Då kan jag med gott samvete posta, tänkte jag.
Jag är en enkel man och gillar viner som Castelforte Ripasso, Tommasi Graticcio Appassimento, The Wanted Zin osv. Nu rynkar säkert många på näsan, men here goes...
Doften är (för mig) svår att beskriva, men det är en angenäm doft som ger mersmak och nyfikenhet på hur det kan smaka. Jag hejdar mig dock och låter det lufta i 10-15 minuter.
Till vinet blev det i sin enkelhet surdegsbröd, brie, ruccola, tomat, salt och peppar. Visade sig senare vara en fullträff.
Smaken, det viktigaste. Första smaken är nästan söt, bär. Mörka bär? Vällagrade? Nästa smak - kryddigt! Eftersmaken gör en liten kullerbytta i svalget och hänger kvar en stund. Det här var gott! Bland det godaste jag druckit än så länge.
Tar några klunkar till, det blir inte sämre.
Vågar mig på att äta en bit, mer vin - fantastiskt.
Det här hoppar upp bland de godaste viner jag smakat. Nu säger det kanske inte så mycket då jag vill beskriva mig som blåbär, novis och junior i vinvärlden.
Man ska dock börja någonstans. Tack för mig!