MagnusH70
Medlem
Nej, det är bara hälften, fanns ett till fat. Totalt 10 st var det, varsin alltså.Är det 6kg hummer på bilden där ?
i så fall är den till höger ganska stor !
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Nej, det är bara hälften, fanns ett till fat. Totalt 10 st var det, varsin alltså.Är det 6kg hummer på bilden där ?
i så fall är den till höger ganska stor !
Du borde prova lite valpolicella!Efter att ha blivit grundlurad i Kalmar på det stora sjöslaget med tema bdx av en trevlig bandol, samt att jag nu druckit nästan allt över 100 på SB i Eksjö (Valpolicella borträknat...), så vågade ja slå till på vinvärldens svar på mello i min sinnevärld.
Visa bifogad bild 8432
Björnbär, plommon och lite körsbär. På smaken tillkommer även något som påminner om choklad blandat i grönt te. Avslutningen är kort och tunn med en förnimmelse av gorillagodis (hette de det och finns det kvar?).
Tillbaks till verkligheten och knappast njutbart. Nästa gång jag dricker bandol blir det garanterat blint!
75 p
-Kan inte ha tagit jättelång tid...jag nu druckit nästan allt över 100 på SB i Eksjö (Valpolicella borträknat...)
Prestigeviner bli oftast godare om man ser etiketten först, med Bandol är det konstigt nog tvärt om?Nästa gång jag dricker bandol blir det garanterat blint!
Fint!Visa bifogad bild 8334
2010 Montevertine
Riktigt god elegant Sangiovese. Så här ska det smaka! Med lite luftning så så har man ett balanserat vin med en frukt som mognat något sen sist jag drack den för 3 år sedan. Bra syra som gör den ypperlig till kvällens bolognese.
Jag är mest nöjd med att du trots allt har blivit inspirerad och att jag har lyckats få dig att plocka upp en bandol frivilligt över huvud taget!Efter att ha blivit grundlurad i Kalmar på det stora sjöslaget med tema bdx av en trevlig bandol, samt att jag nu druckit nästan allt över 100 på SB i Eksjö (Valpolicella borträknat...), så vågade ja slå till på vinvärldens svar på mello i min sinnevärld.
Visa bifogad bild 8432
Björnbär, plommon och lite körsbär. På smaken tillkommer även något som påminner om choklad blandat i grönt te. Avslutningen är kort och tunn med en förnimmelse av gorillagodis (hette de det och finns det kvar?).
Tillbaks till verkligheten och knappast njutbart. Nästa gång jag dricker bandol blir det garanterat blint!
75 p
Djungelvrål, dvs lakrits/salmiak, är nog namnet du söker skulle jag tro...gorillagodis
Varför just Eksjö?? Eller är det som i visan, I Eksjö sta på Ränneslätt...jag nu druckit nästan allt över 100 på SB i Eksjö
Spanskt tema ikväll:
Gårdagens BYOB i Stockholm. Temat var @thunberg väljer bort druvor. De vanligaste (och bästa) druvorna fick inte vara med:
Visa bifogad bild 8396
Flight 1:
NV José Michel & Fils Champagne Brut Pinot Meunier
NV José Michel & Fils Champagne Brut Pinot Meunier
Visa bifogad bild 8397
Flight 2:
2008 Gravner Venezia Giulia Ribolla
2014 Terras Gauda Rías Baixas O Rosal
2014 ManzWine Jampal Vinho Regional Lisboa Dona Fátima
NV Dominique Leandre-Chevalier Vin de France Blanc Noir
Visa bifogad bild 8398
Flight 3:
2014 Bodegas y Viñedos Castro Ventosa Bierzo Valtuille Godello
2008 Tbilvino Special Reserve Limited Release Tsinandali
2007 Jean-François Ganevat Vin Jaune
Visa bifogad bild 8399
Flight 4:
2011 Casa Gran del Siurana Priorat Gran Cruor
2010 Paternoster Aglianico del Vulture Synthesi
2012 Wine & Soul Douro Pintas
2009 Bodega Tanajara Baboso Negro Tanajara
1999 Château du Cèdre Cahors Le Cèdre
Visa bifogad bild 8400
Flight 5:
2011 Pheasant's Tears Saperavi Black Wine
2012 Château Montus Madiran Cuvée Prestige
2012 Telmo Rodríguez Valdeorras As Caborcas
Visa bifogad bild 8401
Flight 6:
Bohae Bokbunjajoo Black Raspberry Wine
NV Mullineux Chenin Blanc No1 Olerasay
1998 Maculan Torcolato
Mountain Meadows Honeymoon Nectar
Vansinnigt nyfiken på hur Aurus presterade! Ett stort vin? Den något billigare Calvario från 2006 är en av mina bästa rödvinsupplevelser någonsin.
Har och har haft en del 80-tals Tokaji (mest 5&6 Putt. Samt Aszu Essencia) som ofta haft slöjorna och fällningen du beskriver. Har dock aldrig upplevt ngn defekt som jag kunnat koppla till det annat än en 5 Putt -82 som hade jäst på flaskan (eller var infekterad) och inte var så god.1988 Kereskedöhâz RT, 6 Puttonyos
En av flaskorna jag plockade upp i den magiska butiken i Haro under sommarens Spanienresa. Maken till dimmig slöja på flaskan har jag aldrig skådat tidigare. Vet någon vad det här beror på? Var rädd för defekt, men så blev det icke!
Härligt brun i färgen - svagt kaffe/starkt te. Bränt socker, ljunghonung, torkad aprikos, en konstig blanding av kryddor (främst kanel dock), mandel. Komplext som tusan i nosen - lever upp till alla förväntningar på ett moget botrytisvin. På tungan är det mängder med torkad frukt, dadlar, fikon och aprikos, men även lite kakao och honung. Tyvärr hänger syran inte riktigt med (och har kanske aldrig gjort), vilket, tillsammans med den massiva torkade frukten, gör att sötman blir lite tung. Oavsett ett riktigt bra vin! 92p.
.
Totalt oplanerad kväll i utkanten av Linköping igår kväll. Behövde tips på ställen att besöka och hörde självklart av mig till @Gurto som istället föreslog ett improviserat besök hos honom. Vi nappade direkt och tog med oss två flaskor vin och satte oss i en taxi.
Väl på plats så fixade Gurto ihop lite pasta samt sköna ankleversnittar som serverades till en karljohansomelett. Fick lite blindat bubbel i handen att smutta på till snittarna innan vi drog igång med vår mini-byob.
En uppenbar champagne på alla sätt och vis. Ung, men med vissa mognadstoner, aningen kartigt (brut natur?) och kalkigt. Gula äpplen, snygga brödtoner och ett uns honung. Hög krispig syra och bra intensitet, men en aning tunt. Adekvat skumpa av mellanklass. Frisk och aptiretande. Gissade på chardonnay primärt och gick på årgång 2006 om det nu handlade om en årgångsskumpa vill säga. (87p)
Facit: 2010 Hattingley Valley Blanc de Blancs Brut
Visa bifogad bild 8450
Engelskt bubbel och ett trevligt sådant dessutom. Kul att prova och visst har engelsmännen något på gång här!
Första röda för kvällen blev ett av våra viner som jag hade plockat upp strax innan vi satte oss på tåget till Linköping. 1998 Couly-Dutheil Chinon Clos de l'Echo blev en stor besvikelse för mig. Långtifrån övergången visserligen, men lite väl tunt och mediokert för att väcka några djupare känslor. Klassiska drag av torkade röda vinbär, blåbärsris, ceder, jord och dammig grästuva med lite försiktiga inslag av grus och röd paprika. Lite kakao och allmänna mognadstoner i bakgrunden. Bra syra med slank munkänsla, men intensiteten och frukten lyser med sin frånvaro tyvärr (84p). Gurto var spot on rörande ursprung, druva och årgång (med ett fåtal år ifrån). Imponerande insats!
Visa bifogad bild 8451
Nästa röda föll på vår lott och redan vid första sniffen så ringde gamay- och beaujolaisklockan när näsan fylldes till bredden och tvären av mogna svenska jordgubbar med lite gräsiga drag och vinterdagssvalka, men jag tvivlade en aningen när jag väl fick in det i munnen. Generöst fruktigt och relativt fylligt med antydan till sötma. Alldeles för charmigt och insmickrande för att vara typiskt franskt, men jag höll fast vid första intrycket och placerade ursprunget lite lagom omotiverat i Morgon. Jäkligt trevligt vin, om än väldigt okomplicerat och enkelt. (86p)
Facit: 2015 Jean-Claude Lapalu Beaujolais-Villages Cuvée Vieilles Vignes
Visa bifogad bild 8452
Vårt andra vin för kvällen.
1996 Conde de Valdemar Gran Reserva håller verkligen vad det lovar. Vital och utvecklad rioja i generöst fruktig stil. Mycket söta fattoner med choklad, vanilj och ett uns dill. Torkad frukt och söta rotfrukter i mängder. Fylligt, mjukt och läckert. Mycket bra! Väl värt att plocka upp någon flaska till av. (90p)
Visa bifogad bild 8454
Sista rödvinet och kvällens bästa vin med stor marginal. Massivt och generöst fruktigt med ceder, mörka körsbär, choklad, blyerts, tjära och dill. Fylligt med löjligt hög intensitet och fånigt bra längd. Perfekt balans mellan alkohol, frukt och syra. Hur gott som helst! Tänkte Spanien spontant men spekulerade även kring en supertoscanare, alternativt en stram napa-cab av bättre sort. Plötsligt ramlade myntet ner – Priorat och varför då inte en 10:a? (93p)
Facit: 2007 Celler Francisco Castillo Priorat Vinyes Altes Clos Dominic
Visa bifogad bild 8453
Tack för en grymt trevlig och improviserad kväll, Gurto!
Jag vill inte vara sämre vad det gäller att ta en bit av den berömda pajen. Jag tror förresten att du har blandat ihop de två första vinerna i flight 2, jag har noterat Terras först, Gravner som nummer 2.Lite poäng då från gruppen och mina egna kommentarer: