gece
Man vänjer sig.
Fortsätter noteringar om jämförelsevinet till månadens pava i denna tråd. I fredags var jag inte helt såld...
... och det blev en liten slatt över som fick stå i sin flaska i kylen i två dygn. Idag är den lite behagligt sötsyrlig i frukten (lingon, hallon, björnbär), både sval och solmogen på det där viset som kännetecknar bra spanska viner. Lägg till en trevlig sälta och jo då, det här kommer definitivt att klättra några pinnar över de kommande åren. 90+ idag.2009 Muga Prado Enea Gran Reserva har en aningens alkoholstinn näsa, plus en fyllig dilldoft (gräddstuvade kräftor, finns det?). Mer syra än tanniner, som anstår en Rioja, samt lite kaffe och choklad. Stendammsmineralig, nånstans mellan klassisk och modern Rioja. Lite smågrinig idag, ibland gnistrar den till men merparten av tiden är den rätt kärv. Tror dock att ett par år kan göra en värld av skillnad - eller jag hoppas det, för jag har några i källarn... 89p