M
Mouton
R Ratti, är väl ett annat exempel på brända toner i 11 men underbara 12. Men vad gick snett med 13?? Vill i vanlig ordning påpeka att detta är mina personliga åsikter, inget annat.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Drack en 2010 Guidalberto härom året som var tämligen stum. Jag inser nu att den borde fått vila ostört.Visa bifogad bild 10890
Lördag kväll, köttbullar & makaroner, ett andravin från Toscana och en Saint-Emilion:
1998 Château Faugères: plommon, jord och kryddnejlika i både doft. I smaken finns också en hel del snygg grön paprika. Rätt hårt fatat. Ingen trötthet, men blir knappast bättre än det är idag: 90-91p
2003 Tenuta San Guido Guidalberto Toscana IGT: hur bra kan ett andravin bli? Doft av hö, halm, söta körsbär, liljekonvalj och mercedes skinnklädsel. Smak av plommon och röda vinbär med en touch av körsbär, slank och och otroligt elegant. Den övervarma årgången märks inte alls. Helt otroligt bra! 94-95p hade tyvärr bara en flaska, men hittar ni så köp!
Om ni älskar nebbiolo med mängder av finess och antingen vill ha ett vin att lägga i källaren ett decennium eller har hög tolerans mot tanniner, så har jag ett riktigt bra tips till er (fast i egentligen kom tipset från @karl_ek, men även en höna hittar ju enstaka korn ibland ). Det är verkligen hur gott som helst redan nu, men det är stramt som satan, bara så ni vet. Klaga inte på mig om ni poppar i förtid och är intoleranta mot munbedövande struktur. Själv så njuter jag i stora drag och firar fredag!
Nypon, blommiga körsbär, kanel, pomerans, nyplockad svamp och mentol. Ungt och löjligt intensivt med massiv och fokuserad syra. Komplext redan nu, men med stor framtidspotential. Jag tar nog fram den stora spaden och ger det (93p+).
Visa bifogad bild 10851
2013 Cigliuti Barbaresco Serraboella (95575)
vilken fyrklöver!Visa bifogad bild 10891
2011 Yann Chave Hermitage Mörk och röd frukt, rökt kött, lakrits, vaniljglass, lite bränd med kaffeton. Modern, kanske lite väl stylad, dock klart god. Redo nu, vänta inte för länge.
2014 Jean-Claude Marsanne St. Joseph Pigg, frisk, något tunn. Eneträ, röd kärv frukt, kryddpeppar, smörkola (oklart om det är från ek eller malo). Antydan till lite gröna omogna toner om man ska vara petig. Gott, lättgillad, sympatisk stil!
2009 Auguste Clape Cornas Grus, blöt cement, rök, och mandel på näsan. Väldigt koncentrerad, stenig smak med stort djup. Mörk och ganska vrång med blod, kött, olivtapenad, och jord. Känns knuten, kommer inte riktigt loss, inte hela vägen fram liksom. Wow men ändå inte. Tror det finns mer att hämta här, omprovning imorgon.
2015 Alheit Cartology Fet tropisk frukt, persika, ananaskoncentrat, äpplemos, nötter, vanilj. Lite skalbitter och kryddig i avslutet. Mycket smak. Lite som vit söt Bordeaux, men torr. Seriöst vin, överraskande bra!
Ingen störig ek alls upplevde jag.Hur ekig var den? Jag kommer ihåg att jag tyckte årgång 2005 var ruggigt bra runt 2011-2012, men när jag provade årgång 2010 för andra gången i början av 2017 så kändes den lite ekig och klumpig, även om själva grundmaterialet var bra.
Visa bifogad bild 10931
Borgogno Barolo Riserva 2008
Fin färg. Ung. Rödfruktig och slank. I smaken finner jag bl a körsbär, jordgubbar, nypon och te. Ganska snälla tanniner och något markerad syra. Lite lik Massolinos Barolo tror jag. Stilen känns bekant i alla fall. I dagsläget är det ingen stor komplex Barolo och det tror jag inte att den kommer bli med lagring heller, men det kan nog lyfta den ytterligare något snäpp. Det här är en bra, hygglig Barolo för 300:- som känns rimligt prissatt.
Fullt rimligt!Tack för den smakningen! Jag som inköpt går på att det är fullt rimligt att korka upp nu alltså. Var är korkskruven nu då...
Jättebra recension om vinet! Enda frågetecknet är varför etiketten ser annorlunda ut än ett annat vin som heter exakt likadant. Kanske frågan har redan diskuterats här – hur som helst, kanske läge att ta detta upp igen?Visa bifogad bild 10931
Borgogno Barolo Riserva 2008
Fin färg. Ung. Rödfruktig och slank. I smaken finner jag bl a körsbär, jordgubbar, nypon och te. Ganska snälla tanniner och något markerad syra. Lite lik Massolinos Barolo tror jag. Stilen känns bekant i alla fall. I dagsläget är det ingen stor komplex Barolo och det tror jag inte att den kommer bli med lagring heller, men det kan nog lyfta den ytterligare något snäpp. Det här är en bra, hygglig Barolo för 300:- som känns rimligt prissatt.
Tack! När det gäller etikettfrågan så har den diskuterats i någon annan tråd vill jag minnas.Jättebra recension om vinet! Enda frågetecknet är varför etiketten ser annorlunda ut än ett annat vin som heter exakt likadant. Kanske frågan har redan diskuterats här – hur som helst, kanske läge att ta detta upp igen?
Jättebra recension om vinet! Enda frågetecknet är varför etiketten ser annorlunda ut än ett annat vin som heter exakt likadant. Kanske frågan har redan diskuterats här – hur som helst, kanske läge att ta detta upp igen?
Har fått det bekräftat att det är en speciell deal mellan Borgogno och systembolaget - innehållet ska dock vara detsamma som i den "riktiga! Riserva 2008. Etiketten (och priset) är dock enbart för den svenska marknaden.
Kanske funkar det här, med risk för att stilen är snarlik?Giant steps Pinot noir Sexton vineyard 2012
Runt 2 år sen jag drack detta vinet sist. Fortfarande varma röda bär och kryddig salami. Rökigheten från faten är betydligt mer balanserad än sist. Tycker även att jag känner någon nötighet??? Gott och lättdrucket, men aningen enkelt...
Jag vill hitta bättre PN för vettiga pengar. Tips??