Inga anteckningar utan från minnet efter en trevlig middag i goda vänners lag med spaghetti con bottarga - denna fantastiska sardiska delikatess (finns i och för sig på flera håll och kanter i medelhavet men detta råkade vara just sardisk bottarga.) som blev mer vida bekant och litet trendig i Alain Ducasse tappning: det är romsäckar från Grey Mullet som saltats och torkats i solen vid stranden som man sen river ner i maten - i detta fall litet olivolja som fått fräsa med vitlök och chili. Sen ner med spaghettin i pannan och klipp bladpersilja över och riv pecorino i drös över. Enkel förrätt på baguette med lyxiga sardeller och boquerones. I slutet en hel del goda ostar. Och sen en tiramisu. Värden hade sprungit halvmaran under eftermiddagen så vi tyckte alla att vi förtjänade att fira detta med litet bättre viner:
Valdespino Jerez-Xérès-Sherry Don Gonzalo Oloroso VOS NV - öppnades först och dracks sist. Riktigt finfint knäckig på doften och med god sälta i munnen. massor av rostade och kanderade nötter. Grymt bra. Kanske den godaste sherryn i år? 95 poäng.
Henri Maire Château-Chalon Réserve Catherine de Rye 2007 - en mycket udda upplevelse att när jag öppnade att det kändes som för låg syra, men detta ändrades under 8 timmar. Helt otroligt bra. Perfekt med Gruyere, funkade också ok med bottargan. Mjuk textur och helt drickredo, och med klassisk smak av det fransmännen kallar "le curry" men som känns mer som gurkmeja och torkade ingefära. 92 poäng
Raul Pérez Bierzo Ultreia La Claudina 2015
Finfin och med både litet komplex sötaktig mogen frukt på näsan och en fin syrlighet och helt torrt (något litet oxidation???) uttryck i munnen. Detta var en toppen-match med pastan. Och en smak och doftsensation. 94 poäng.
Azienda Agricola Cirelli Cerasuolo d'Abruzzo Anfora 2017
Haussade ju detta vin på provningen. Nu upp till bevis. Och ja, det är riktigt gott. En doftexplosion med körsbär och körsbärskaka, bittermandel och sötmandel. Litet grepp på tungan, men mest bara fräscht och komplext och lätt att dricka. Funkade dock inte med bottargan som förstärkte ett lätt metalliskt inslag i vinet. Toppen med bara ett glas till osten sen. 92 poäng.