Taupenot-Merme, Saint Romain 2011; Guldgul färg. Väldigt återhållsam doft men med lite värme märk mogna äpplen, lite fat, en gnutta mineral. Smak av klassisk Chardonnay med återhållsam ek. Äpplen, något drag av tropisk frukt, ganska låg syra, antydan av ek. Slatten dag två är betydligt öppnare och både doft och smak mer tillgängliga. Ett utmärkt vin men kanske inget att ligga vaken och längta efter. Tycke och smak 88 p, kvalitet 88p.
Kassner-Simon, Pfalz, Sauvignon Blanc, 2015; Blekgul färg. Stor doft av tropisk frukt, en antydan till fläder, svarta vinbär och de övriga SB indikatorerna men inte tydligt. En gnutta vanilj. Bra syra, tropisk frukt och gröna äpplen i smaken. Sällskapet hade svårt att sätta denna som SB. Tycke och smak 86 p, kvalitet 84 p. Gott, lättdrucket, trevligt.
Kassner-Simon, Pfalz, Spätburgunder, 2012; Transparent, något åt det bruna i tonen. Stor doft av kryddor, tobak, lite jordgubb. Ganska typisk Tysk Spätburgunder. Kryddig smak med vinbär, lite vanilj. Gediget, gott, mycket bra vin. Tycke och smak 89 p, kvalitet 88 p.
Laurel, Priorat; 65% Grenach, 30% Carignan, 5% Syrah. Djupt blåröd, opaque. Stor doft av mörka bär och frukt, vinbär, plommon, björnbär, en aning vanilj. Stor frukt i smaken med mörka bär och svarta vinbär dominerande, lite eldig, tydlig vaniljton, hyfsade tanniner. De som provade blint dömde först ut vinet som över toppen, korkskadat eller dyligt. Min åsikt definivt tvärtom, hög kvalitet, frukten dominerar, på väg mot sin topp men några år kvar och fortfarande ungt. Till maten (Coq au Vin) hade sedan alla det som bästa vin. Tycke och smak 90 p, kvalitet 90 p.