Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

LarsW

Medlem
En liten vinare som gått under radarn för mig under lång tid...

Domaine du Vieux Télégraphe Telegramme CndP 2016

Télégraphes mini-CndP...
80% Grenache, resten Syrah, Mourvedre och Cinsault från mestadels unga rankor. De menar den njuts bäst i unga år och jag lutar nog åt detsamma.
I näsan är det körsbärslikör och rosmarin. Tydlig ek. Något mysigt parfymerat som jag inte får riktigt tag på...
I munnen ganska sval frukt men mycket av den, körsbär och blåbär. Krydväxter och ceder. Markant syra som balanserar frukten. Ganska mjuka tanniner då det bara är 3 år gammalt. Alkoholen på 15% märks tydligt så fort vinet värms upp lite och blir då lite besvärande söt, bäst var det runt 16-17 grader.
Allt i allt var det en riktigt trevlig upplevelse. Helt drickfärdig och inget att spara även om den säkert klarar några år till.
90p får den i alla fall!

thumbnail_20190406_192211.jpg
 
Last edited:

LeChat

Medlem
B627E532-B197-41E7-A039-83B28E163F7D.jpeg

2013 Domaine Léon Barral Faugères Jadis

Ljuvlig doft! Utedass, rått kött, läder, järn mm. Första glaset är något för kallt och det finns dessutom en gnutta kolsyra till en början, men försvinner efter att vinet har hällts på karaff.
Att detta är en Jadis känns ganska självklart och skulle nog tyckt så även om jag fick den blint. Doften är bättre än smaken initialt. Smaken håller inte riktigt ihop och ger ett något oharmoniskt intryck till en början men den blir bättre och bättre och sista glaset är faktiskt riktigt bra. Gott hokus-pokus-vin.
 

Trydebull

Medlem
2010 Elio Sandri Barolo Perno
20190406_213410.jpg


Den har fått ca sex timmar med kork dragen, men på flaska, i 12 gradig källare med 90% kvar i flaskan.

Förförisk moget djuprött körsbärsfärgad. Som att se Leonard Cohens tankar när han sjunger...

Doften... Ojojoj.... Rosor, törnen, eld och is - sanning eller lögn... Och för er som aldrig lyssnat på Dan Hylanders 80-tals album, på vinyl, i tonårsrummet, så betyder det att du får mörka rosor, lite lite nypon och fantastiska perfekt mogna körsbär på näsan.

Smaken, inte alls långt från det ypperligaste fönstret. Kanske bara två-tre år. Fantastisk ändå idag. Balansen mellan körsbären, syran, frukten, åldern, de mörkröda rosenbladen och den gröna kryddträdgården är väldigt nära perfekt.

Det här är en liten skatt som man vill ha för sig själv - och ändå dela med er alla.

92-93 med minst ett plus till efter. Köp den som kan!
 

Finewinedude

2024 - Låter saker och ting vara osagt
Tenuta San Guido - Guidalberto 2016
B3ACC923-0A2D-4AE5-81B8-57499135AA8F.jpeg


Wow
vilket vin! Hur öppet och balanserat som helst!
Ibland orkar man inte analysera ett vin på djupet utan bara njuta av dess skönhet.
På doften, läder, blyerts och massa körsbär...
Men sen händer något som är helt otroligt.. under de timmarna som flaskan dricks, så kommer jordgubbar, hallon, socker, sherry... ja, fan det här var ta mig tusen bland de bästa jag druckit!
94-95 poäng trots den ringa summan man inhandlade den för. Ser fram emot resterande flaskor åren att komma.!
 

Daniel A

Administratör
Med tanke de nya vindarna som blåser på bolaget kände jag mig manad att ligga i framkant (så att ni slipper).

DSC_0925.JPG

NV Bring the Fizz, Pinot Pinot
Pinot grigio från Ungern (köpt av ett företag i Österrike, "härtappad" på burk i England). Lite experimentell metod (ny för mig!): Aerated semi-sparkling wine obtained by adding carbon dioxide.
Direkt efter pys är doften praktiskt taget 0 och inget. Händer inte så mycket över tid heller. Lite bär, typ. I munnen händer desto mer: vindruvor, bobs hallonsaft, lite för gammal fisk. Det som sticker ut är sötman, som ger väldigt mycket läskkänsla. Syran är jämförbara med mellanmjölk. Det sjuka är dock att den låga alkoholen (11,5%) faktiskt gör att vinet går ner utan kväljningar. De har uppenbart prioriterat balans över APK. Bra val! Gjort för att drickas ungt - faller sannolikt sönder ganska snabbt. Batch 08AL02 peaker nog just ikväll faktiskt! 53p.

Alltid taskigt att döma producenter på instegsvinet. Jag kommer inte köpa mer, men blir ändå nyfiken på deras prestiger.
 

fxr

Medlem
Små partier 15e februari.
Dominio del Aguila Pícaro del Águila 2016

Dag 1... ekad blåbärssaft med vaniljglass i näsan. Mums!
Smaken bjuder på drottningsylt utan att vara syltig. Det är läder. Rökt hö och vaniljig cigarrlåda. Ganska häftiga tanniner men så mycket kropp och är behagligt svalt att det bara blir gott.

Dag 2... men... wot? God och väldigt klunkvänlig men liksom... mindre av allt. Den där bastanta kroppen med all god frukt och tanniner har liksom fallit ihop en smula.

Kollade vad vår gode @Patrik Sellin skrev i sina provningsnoter: "Gjort för tidig konsumtion". Kan bara hålla med! Inget att lägga i källaren.

Dag 1 lätt 89p, borderline 90... Kan se denna vid många grillar i sommar!
Dag 2... 86p
Visa bifogad bild 16450

Jag tackar för smaknoterna. Jag köpte specifikt dessa för lagring så det känns väl lite tråkigt kanske. Å andra sidan så kan jag sluta stå och fingra på dem och faksitkt prova istället. Är ni säkra? Fick lite andra hintar på CT nämligen. Tidigare årgång jag köpt blev inte långvarig.
 

LarsW

Medlem
Jag tackar för smaknoterna. Jag köpte specifikt dessa för lagring så det känns väl lite tråkigt kanske. Å andra sidan så kan jag sluta stå och fingra på dem och faksitkt prova istället. Är ni säkra? Fick lite andra hintar på CT nämligen. Tidigare årgång jag köpt blev inte långvarig.
Jag tyckte den förlorade mycket av charmen över natten och det brukar (disclaimer: inte alltid) för mig betyda att de sannolikt inte vinner på att ligga på lagring länge.
Och den var ju så charmig redan nu! ...om man gillar lite tuffa viner med tanniner som får det att krulla sig lite i munnen utan att det är som att tugga ekspån.

Har du flera flaskor? Prova en nu snart. Till en bit grillat kött. Jag drack den till cajunkryddade spareribs. Mums!
 

Mattias Schyberg

Administratör
Jag tyckte den förlorade mycket av charmen över natten och det brukar (disclaimer: inte alltid) för mig betyda att de sannolikt inte vinner på att ligga på lagring länge.
Och den var ju så charmig redan nu! ...om man gillar lite tuffa viner med tanniner som får det att krulla sig lite i munnen utan att det -är som att tugga ekspån.

Har du flera flaskor? Prova en nu snart. Till en bit grillat kött. Jag drack den till cajunkryddade spareribs. Mums!
Håller med om vinet ifråga. Det klarar säkert lagring, men jag upplevde det väldigt mjukt och drickfärdigt redan. Mycket malo och gräddiga hallonkolor!
 

fxr

Medlem
Jag har flera. Synd att jag inte såg detta innan jag korkade en 2015 Becker family pinot noir. Den föll mig dock i smaken idag. Lättdrucken och okomplicerad. Helt ok. Tycker fortfarande att det är svårt med pinot noir även om den var god och verkade prisvänlig. Gått på en del nitar förut på bolaget så jag är ingen storkonsument, det finns absolut utrymme för förbättrning. Blev tipsad och minns att jag sett bilder och recensioner på Beckers pinot noir här så det åkte med några i bara farten. Så trevligt att prata vin på bolaget att jag spenderade en halv ledig dag i två butiker. Hittade en Egly-ouriet som någon av er säkert inte har hämtat ut(tackar) så det var därför jag gick dit igentligen, tur att jag hittade en ursäkt. Av en slump fantiserade jag om Eglly-ouriet påvägen hem. Minns att jag tänkte, tänk om den nu finns på närmaste bolaget, och så fanns det EN flaska!! Jag hade bråttom dit, men inte hem.

Ingen som köpt tondonias vita ännu? Nu är den slut iallafall.
 

john b

Medlem
På konfaresa i Amsterdam. Inspirerad av härliga inlägget nedan (som jag inte kan matcha vare sig notmässigt eller mängdmässigt) gick jag till baren bubbles and wine

Jobbat en vecka i Wageningen, men fick en kväll i Amsterdam innan tåget hemåt. Jag hade tänkt att det skulle bli lugnt och sansat (som vanligt har samvetet inte riktigt fattat hur sådant här fungerar). När jag anlände i Amsterdam satte jag mig på ett café för att ta reda på om det fanns vettiga vinbarer i stan. Bubbles & Wines låg närmast, och verkade servera intressanta flighter. Klockan var eftermiddag. Jag gick dit.

Allt nedan provat fullständigt oblint (med flight #4 som ett undantag). Däremot så var det få producenter jag kände igen, så de förutfattade meningarna var väldigt få.

Flight #1 - Champagne

Lacourte-Godbillon Brut Ecueil
Standard minus, med bonuspoäng för knastrig syra. “yes this is bubbly” 83p.

Roederer Brut Premier Reims
Får lite kryddiga popcorn som första association, konstig men behaglig grönhet (huh? Ska det vara där?) . Väldigt len och balanserad smak. Gott och lättdrucket, men något tråkigt. 85p.

Taittinger Prelude Brut Grand Cru Reims
Intressant, vaga fattoner (korrekt eller ej?), smått smörade äpplen, brödsmulor. Kraftig smak, men rimligt balanserad på många sätt. Däremot upplever jag bubblorna som lite väl stora, och det hela liksom evaporerar i munnen på ett sätt jag gärna hade sluppit. 86p. Jag drack Dehours, Lieu-Dit Briesefer i somras, som jag ser vissa likheter med här. Fast den var liksom mer av allt, och djävulskt mycket godare.


Flight #2 - Chardonnay (med “redwood smoked salmon” och blinier med laxmousse).

aBBAyDm.jpg


2015 Enate “234” Somontano
Oerhört friskt och fruktigt (hur mycket chardonnay finns det i Spanien egentligen?), persika, melon. Riktigt härligt. Persikorna kommer starkt i smaken, följt av mer generisk fruktighet. Friskheten har dock försvunnit på tungan, det är ganska tungt och klumpigt med en markerad brist på syra. Trist! 83 hårda poäng.

2012 Vasse Felix Margaret River Chardonnay
wooo… mycket angenäm smörighet, något slutet men antydan till komplexitet finns definitivt där. Plommon, lite lite citron. I munnen är det fan helt fantastiskt gott. Jävlar vilket härligt vin. Det har en intressant och tilltalande smak, men jag kan inte plocka ut något specifikt: det är bara himla fint balanserat. Förstår varför Vasse Felix hyllas till höger och vänster (tycker stilen påminner en hel del om Kumeu River, vilket är en mycket bra sak). 90p.

2014 Chavy-Chouet, Meursault Les Casse-Têtes
Något helt annat. Betydligt slankare, något kryddigt, mer äppelskal än äpplen. Lite mer syra än Vasse Felix. Återigen har jag svårt att plocka ut detaljer i smaken. Även det här en balanserad pjäs, men lite åt det blyga hållet. Mer “subtilt”, som det kallas. Har inte så mycket att jämföra med, eftersom jag fortfarande försöker hålla mig borta från Bourgogne i viss mån (ekonomiska skäl) - 2014 Etienne Sauzet, Puligny-Montrachet tyckte jag var mycket bättre, i alla fall. Australien vinner, även om det här är ett riktigt bra vin. 89p.


Flight #3 Bordeaux (måste ju öva lite inför den eminenta Kalmar-träffen! Jag har verkligen noll koll på Bordeaux (inte för att jag har något emot det, men det finns mer vin än det finns pengar och tid...)

2011 Ch. Grand Village, Bordeux Supérieur
Gräsigt, örtigt, svagt svartvinbärigt. Jag letar egentligen efter något specifikt här, men jag kan inte komma på vad det är. Totalt dominerande, och vad jag brukar förknippa med Bordeaux. Hjälp? Smaken är identisk med doften, mer eller mindre. Tanninerna är markerade, och syran finns där för att backa upp. Det är inget speciellt, men om jag ska vara helt ärlig blev jag något golvad av hur bra det är (fördomar: Bordeaux Supérieur), så jag tänker kasta 88p på det.

2007 Ch. Fonbadet, Pauillac
Gräs och grönt, lite paprikaCF-vibbar, gammal svartpeppar, svag mörk frukt i bakgrunden. Mer grönt på tungan, härligt kryddig smak, mer mörk frukt. Mycket balanserat och trevligt. Även det här för 88p, men plus ett extrapoäng för att det passade så fint med wagyusalami. :D

yjNPhS9.jpg


2011 Ch. Chantalouette, Pomerol
Det här är tyngre. Återigen gräsigt och grönt, kryddigt, men med ett täcka av überkompakt frukt över. Ny komponent: pennväss eller “bläck” (känner mig vilse här). Även om det på nosen lovar mer än de andra så tycker jag ändå att det tappar en hel del på tungan. Kanske inte riktigt min stil, men det känns oavsett som ett tämligen slätstruket vin. Helt okej, egentligen. 84p.

Ingen toppen line-up, men bådar ändå gott tycker jag.

Flight #4 Starkvin (när jag kände för sötvinsflighten fick jag in den här istället (“take this before the D’Yquem, please”). Blint (men fortfarande starkvin, så ganska begränsad del av vinvärlden).

Nr. 1
Vit. Riktigt frisk, med sultanrussin, kraftigt kryddigt. Lite alkohol som sticker ut på tungan, men trevligt kryddig smak. Intressant men svårdefinierat. Faktiskt ingen aning om vad det här är. Vit Rivesaltes? Vitt portvin? Hade gissat på portvin om jag fått en pistol mot huvudet. Habilt, men inget speciellt på något sätt. 83p.
Facit: Martinez white port

Nr. 2
Genomskinlig, ljusare röd. Kryddigt, vagt fruktigt, vagt nötigt, något “stickigt” i nosen. På tungan är det oerhört bärigt, med hallon och lite blåbär på tungan (fortfarande kryddigt), följt av viss sötma. Drack en Grahams 10 yo tawny nyligen, och påminner mycket om den. Också helt okej, men verkligen inget speciellt, 85p. Så, gissning: 10 yo tawny, valfri producent.
Facit: 1998 Kopke Colheita

Nr. 3
Mörkare röd, tegel, med viss grumlighet. Tunga bär, behagligt kryddigt, lite torkad frukt. Nu började det bli uppenbart för mig att den här starkvinsprovningen egentligen var en portvinsprovning (so it goes). På tungan är det kraftig smak, återigen med bär, kryddighet och torkad frukt. Här finns också en riktigt tydlig och trevlig syra som lyfter vinet fler pinnar. Det finns lite sötma i bakgrunden, som ackompanjerar syran och den högre alkoholen fint. Riktigt bra! 90p. Gissning: vintage port, mellan 1990 och 2000 (bred gissning, I know…).
Facit: 1997 Quinta da Eira Velha

Flight #5 Sött (nu jävlar!)

2002 Selbach-Oster Bernkasteler, Badsube Riesling Auslese ** - Mosel
MELON! Alla meloner (utom vatten). Grymt tydlig physalis också, vilket är anmärkningsvärt för mig, då det nog ärigt talat är första gången jag så uppenbart hittat det i ett sött vin. Dessa två ligger som ett kraftigt täcke över en mer subtilt komplex bädd av äpple, svag kanderad ingefära, generisk citrus, apelsinskal, något “grönt”. Wow. På tungan är det alla smaker väl integrerade och det är svårt att plocka ut något (förutom physalisen som är dominerande). Syran är härligt i balans med sötman, på ett sätt som gör att vinet känns betydligt mer friskt än jag väntade mig. Aldrig smakat en auslese som den här. Svår att ge pinnar, men 91p får det bli.

hoimjUE.jpg


1995 Domaine de la Bongran Macon Clessé, Cuvée Levroutée
30 % botrytisdruvor. Visste inte ens att sötviner tillverkades i Bourgogne...
Tungt honungsaktigt, torkad aprikos, generiska botrytistoner, något svår överlag. Smaken är tyvärr inte så upphetsande. Det är mycket torkad frukt, lite honung, en del botrytis, men sötman ligger i framkant. Det finns ingen riktig syra för att balansera, och dessutom dyker det upp en viss sträv bitterhet i eftersmaken som jag gärna hade varit utan. Spontant skulle jag säga att den är för gammal, även om det sannolikt aldrig varit något fantastiskt vin. Roligt att prova, oavsett. 86p.

2002 Ch. d’Yquem
Jomensåatt… förväntningarna var ju rätt höga här. Har bara fått äran att dricka d’Yquem en gång tidigare, och då 1998. Det var inte fy skam.
Botrytis så det smäller om det, honung, aprikos, viss nötighet (men inte av typen jag förknippar med oxiderade viner), citrus, apelsinskal, periska, marmeladigt, lite saffran. Löjligt komplext - satan i gatan vad det händer saker här (njutningen pågick under rimligt lång tid). I munnen är det mycket som återkommer, men svårare att bena ut. Noterar dock att det är mer torkad frukt på tungan än i nosen, saffranstonerna är lite mer markerade. Balansen mellan ALLT riktigt sjunger (en årgång som lämpar sig att dricka redan, utan dåligt samvete? Vet inte vad som händer med mer ålder här dock, så ta det med en nypa salt). Ett sötvin som uppfyller alla kriterier för att vara elegant. Jag går definitivt igång på det. Men jag kan inte med gott samvete ge det mer än 93p.


Här trodde jag på riktigt att kvällen skulle ta slut, jag var redo att hosta upp pengarna och lämna byggnaden. Så går det in en yngre snubbe, som bär sin egen stol (svårt att missa - allt i lokalen var svart som natten, och in kommer en stol vit som visitkorten i American Psycho). Han sätter sig nära mig och proklamerar att han är sugen på en flaska champagne. Jag erbjuder mig att betala för ett glas. Nej, nej. Jag bjuder på ett glas, säger han. Och så plockar han in:

MftqkrX.jpg


N.V. Jaques Selosse, Substance
Deg. 31 mars 2015.
Men för helvete, såhär bra får det ju inte vara.
Uppenbart oxiderat på det där helt magiskt underbara sättet som sätter eld på hela mig. Det finns en finstämd champagneaktig brödighet, men över det ligger nötter (mandel), citronskal, något bokna äpplen, ingefära (wow!). Det finns mer, men jag nöjer mig med: komplext! På tungan är det fantastiskt vackert, intensivt på ett sätt jag aldrig upplevt champagne tidigare. Det kräver en del av en för att dricka det här. Jag skulle nog använda ordet “elektriskt”, även om det samtidigt känns som extremt integrerat och balanserat. Vilken upplevelse! För mig påminner det definitivt om mer elegant Château-Chalon, fast ändå inte. Som sötvinspimplare deluxe tar det emot lite, men det här blir WOTN. Jag vet inte hur jag skulle bedömma det med mindre alkohol i blodet, men där och då: 94p.

2002 Arteis Brut
Och så blev det ytterligare en skumpa… Jag orkar inte. Det här är för mycket. Riktigt bra, men vem vet hur bra?!?!

Vilken jävla kväll. Återigen kommer jag till insikten att vinet är sagolikt vackert, och personerna som dricker det mer än så!


Och det var jäkla kul. Härlig idé med flighter glasvis. Entusiastisk servitör som, när han förstod att jag är några procent mer intresserad av vin än genomnittspersonen, omedelbart modifierade champagneflighten till "more interesting bottles"

20190407_170815.jpg


B-S brut reserve på magnum, dosage på 8 G. Lite för söt och outvecklad för mig. Gillar ju söta grejer eg men här hängde det inte ihop perfekt.

Lacourte Godbillon BDN. Dosage 3g. Mycket härlig och flightwinnare. Fin kombination av röda äpplen och faktiskt inbjudande mineral- och citrustoner i doft och smak.

Laherte Fréres Les 7. Dosage 4g
Namnet kommer från att de använder 7 (av de åtta tillåtna druvsorterna)
Härlig doft av mogen Bdb tyckte jag konstigt nog. Inslag av nougat, kafferosteri och äpplemos.
Smaken däremot rätt platt och ointressant. Som om det inte vet vart det ska ta vägen. Kommer ihåg grape-beska och försiktiga äpplen. Stor skillnad på doft och smak.

Baksida
20190407_170233.jpg


Skulle vara kul att ha några flaskor hemma för utbildning och blindtester iaf.

Efter bubblet gick jag direkt på chateau d'yquem 2003. Ingen flight utan bara ett glas men extra stort. Med stekt anklever på brioche med balsamvinäger.
Så. Jävla. Bra.

Har inte druckit d'yquem innan. Och nästan synd att ha gjort det nu, för mina enkla botrytisviner hemma smakar ju sockrad sopjuice vid jmf.

Härlig explosion av vanilj, aprikos, peppar, mandarin i sockerlag. Ingen saffran tyvärr.
En av mina bättre mat/vin-upplevelser.

Är ni i Amsterdam kan jag varmt rekommendera bubbles and wine blir slutklämmen.
 

LarsW

Medlem
Laherte Fréres Les 7. Dosage 4g
Namnet kommer från att de använder 7 (av de åtta tillåtna druvsorterna)
Härlig doft av mogen Bdb tyckte jag konstigt nog. Inslag av nougat, kafferosteri och äpplemos.
Smaken däremot rätt platt och ointressant. Som om det inte vet vart det ska ta vägen. Kommer ihåg grape-beska och försiktiga äpplen. Stor skillnad på doft och smak.
Hum... intressant men lite olycksbådande då jag har en flaska liggande hemma jag köpte (ganska dyrt i norge) på vinst och förlust...

Har inte druckit d'yquem innan. Och nästan synd att ha gjort det nu, för mina enkla botrytisviner hemma smakar ju sockrad sopjuice vid jmf.
Sån är det när man har sett ljuset i slutet av tunneln... det positiva är att man köper mindre vin efteråt... det negativa är att man lägger mycket mer på vin än tidigare...:oops:
 

Bror

Så lite plats, pengar och tid.. så mycket vin
Buccella cabben 2011 tog ju slut redan vid midnatt i fredags, men av det som jag minns var en förförisk doft och smak av lingon och supersvarta vinbär inlagda i vitpeppar och timjan. Kvällens bästa efterservicevin utan tvekan... 95 (den flaskan... tror inte att jag kommer att ha vare sig chans eller råd att testa den igen)
[/QUOTE]
Fan vet....
 

Patrik Sellin

fd Innertällmo Bryggeri
Ett urval av gårdagens och dagens viner (hittills...)
waterford wines 1.jpg

waterford wines 2.jpg

waterford wines 3.jpg

donkiesbaai.jpg

neil ellis wine 1.jpg

neil ellis wine 2.jpg

neil ellis wine 3.jpg

neil ellis wine 4.jpg

neil ellis wine 5.jpg

neil ellis wine 6.jpg

neil ellis wine 7..jpg

craven wine 1.jpg

craven wine 2.jpg
craven pinot gris.jpg
craven grenache.jpg
craven wine 3.jpg
craven wine 4.jpg
craven wine 5.jpg

Kort sammanfattning:
Waterford: genomgående bra, The Jem är grym, men största överraskningen var Grenache: sval, modern och snygg.
Neil Ellis: Warren Ellis har fattat det här med naturvin: Grumligt, men pigg frukt och ingen som helst ox, kul blandning med grenache blanc, palomino och chenin blanc. Både sauvignon blanc och shiraz var mycket bra, både som instegs och kvalitetsvin. Klart bäst var dock tempranilloblandningarna (med cinsault på etiketten?!?). Tempranillo-Grenache var fruktdriven och glad, medan Tempranillo-Cabben var svalare och elegantare. Den senare släpps på cape winemakers guild i höst. Vill ha!
Craven: vi testade hela uppsättningen 2019, Craven gör bara single vineyard, single variety: chenin blanc, pinot gris (röd), viognier, pinot noir, cabernet sauvignon, syrah och grenache (vit-blekrosa). Testade förra årgången av några av vinerna också. Cabben 2018 klart bäst, men 2019 är på väg åt samma håll. Den röda grispinoten är skitsnygg, men kanske inte så publik. Klart mer tryck i 2019 syrah än den 2017 som vi hade som månadens vin - redan bättre än 2018. Viognier, Pinot Noir och grenache var roligare än bra.
Donkiesbaai Pinot Noir (på restaurang) klart imponerande: drag av Oregon eller Santa Barbara, med bra koncentration och frukt, utan att vara överdriven.
 

LeChat

Medlem
DA4F4AD4-E63C-4881-8D9F-23B7419A971B.jpeg

2017 Domaine Binet Jacquet Faugères
30% carignan, 30% cinsault, 25% grenache, 10% syrah & 5% mourvèdre


Färsbiffar med örter och feta tillsammans med avokadosallad och pasta, passade bra till denna nyköpta goding. På sätt och vis enkelt, charmigt sydfranskt vardagsvin med ung och smaskig frukt. Men det smakar kvalitet rakt igenom tycker jag. Provar vinet över två kvällar och det håller ihop bra. Bra köp från Caviste!
 
Toppen