Patrik Sellin
fd Innertällmo Bryggeri
Kan du hålla dig till 17/5 så kan Villa al Cortile vara ett alternativ.Barbi, forumets gamla Brunello-favvo:
-Finns det andra som liknar dessa, gärna under 3-hundringen på sb?
Visa bifogad bild 16716
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Kan du hålla dig till 17/5 så kan Villa al Cortile vara ett alternativ.Barbi, forumets gamla Brunello-favvo:
-Finns det andra som liknar dessa, gärna under 3-hundringen på sb?
Visa bifogad bild 16716
Jäkligt kul provning, och som det låter, en något okunnig men klart lovande framtida vinnördsensemble med tanke på smak. Du hade å andra sidan bara bra grejer så utfallet hade blivit samma oavsett!Igår höll jag i en liten vinprovning för ett helt gäng oinitierade. Jag fick fria tyglar i val av viner, och bestämde mig väl praktiskt taget för att servera några av mina favoritproducenter eller stilar (med vissa pedagogiska komplement). Min tanke var att i hög grad servera viner som få sannolikt hade kommit i kontakt med tidigare. Det lyckades. Något förvånande var att de mer udda stilarna blev väldigt omtyckta!
Visa bifogad bild 16770
Champagne: hus vs odlare (till kräftbisque)
NV André Clouet, Grande Reserve Brut
NV Fredric Savart, l’Accomplie Extra Brut (deg 2017)
Clouet är drickbart, men får totalpisk av Savart. Sällskapet höll med!
Vitt: positiv oxidering? (till gäddqueneller med ramslök, samt lundasparris)
1983 Durrmann, Riesling Andlau, Alsace
2010 Henri Maire, Château-Chalon, Jura
Den gamla dammiga Alsacen presterade på topp! Intressant moget vitt vin, med unik ton av läkerol. Château-Chalon har aldrig svikit, och inte nu heller. AOCn med störst kvalitetsstämpel i min värld! Inte helt oväntat blev det här en vattendelare, men det var förvånansvärt många som ansåg att det var kvällens bästa vin. Stånk och stön när priset kom upp till ytan...
Rött: tre nyanser av Spanien (till rådjursfilé, svarttrumpetsvampsbakelse, ugnsrostad rotselleri och rödvinssås)
2017 Suertes del Marques, La Solana, Teneriffa
2006 Lopez de Heredia, Viña Tondonia Reserva, Rioja
2015 Alto Moncayo, Veraton, Campo de Borja
Det här blev en väldigt rolig flight. Den reduktiva och inledningsvis avloppsdoftande La Solana hade det tufft. Men den växte bra, och jag och många andra gillade den skarpt. Lopez de Heredia gjorde sig bra som ett "bra jävla rödtjut utan krusiduller". Jag kan väl tycka att 2006an inte är superrolig, men det kan mycket väl bero på ungdomlighet. Alto Moncayo är Alto Moncayo. Svingott och publikfriande. Om det så hade varit en dubbelmagnum hade flaskan tagit slut innan alla hunnit äta upp.
(extremt)Sött (till supertung chokladkaka)
2013 Equipo Navazos, Casa del Inca
Jag visste att värdparet är väldigt förtjusta i Gonzalez Byass, Noe (30årig PX) och tänkte att det kunde vara roligt med en ung variant. Ett mycket bra vin, men sötman (400+ socker gram/liter) lyckades det inte riktigt balansera tyvärr.
Exakt samma intryck som jag fick vid provningen på SB. Kul att få det det bekräftat.Lopez de Heredia gjorde sig bra som ett "bra jävla rödtjut utan krusiduller". Jag kan väl tycka att 2006an inte är superrolig, men det kan mycket väl bero på ungdomlighet.
ja, den har man ju varit med om några gånger. Många stjärnor som ska stå rätt för att de riktigt stora vinupplevelserna ska komma, än mindre upprepas.Dricker min andra flaska av Giacomo-15 och jag känner mycket av samma smaker som förra gången. Russin, nåt bränt, lakrits, lingon. Även lite choklad men hittar inte vaniljen den här gången. Dricker det tillsammans med en påse kolsvarts rökta lakrits men det blir ingen synergi som jag hoppas. Och även om jag känner ungefär samma smaker den här gången som förra gången så får det mig inte att gå i spinn.
Det är inte dåligt men någon 93:a är det inte idag och jag undrar varför. Är det flaskan, sällskapet, jag eller lakritsen till? Kommer definitivt ta bort lakritsen till sista flaskan iaf. 89-90. Inte dåligt på något sätt men för pengarna kan man nog hitta bättre. Idag. Förra gången jag drack den var det ett fynd.
Edit: Idag känner jag istället spritiga körsbär i smaken.
Riesling och ost är så gott att det nästan aldrig blir av att jag väljer den kombon!Viner från Alsace. Zind Domaine Zind-Humbrecht 2014 och Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Kitterlé 2010, provas hemma till goda ostar från LeComptoir. Zind jättegott, friskt och fruktig, citrus och äppelblom säger Petra, härlig association tycker jag
Schlumberger, wow!! Vilken doft, honung och slocknad lägereld på avstånd. Moget päron och smörkola. Mycket gott till ostarna dessutom.
Skål på er!
Visa bifogad bild 16815
Det var verkligen gott att para! Remy valde ostarna och han tackade även ja till inbjudan till vår första BYOB riesling, han tar med lite ost så vi får smaka och lära oss någotRiesling och ost är så gott att det nästan aldrig blir av att jag väljer den kombon!
Kul att Remi kommer!Det var verkligen gott att para! Remy valde ostarna och han tackade även ja till inbjudan till vår första BYOB riesling, han tar med lite ost så vi får smaka och lära oss något
Ska det vara Remi med i?Kul att Remi kommer!
Ja, det tror jag. Troligtvis en apostrof på ”e” dessutom, men det spelar ingen roll. Kul med en ödmjuk ostguru på plats!Ska det vara Remi med i?
Kul! Drack 10:an Kitterle för exakt två år sedan och tyckte den var magisk redan då.Viner från Alsace. Zind Domaine Zind-Humbrecht 2014 och Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Kitterlé 2010, provas hemma till goda ostar från LeComptoir. Zind jättegott, friskt och fruktig, citrus och äppelblom säger Petra, härlig association tycker jag
Schlumberger, wow!! Vilken doft, honung och slocknad lägereld på avstånd. Moget päron och smörkola. Mycket gott till ostarna dessutom.
Skål på er!
Visa bifogad bild 16815
Såg din not på CT, och jag hoppas att de riesling jag ska dricka framöver är så här goda, eller godareKul! Drack 10:an Kitterle för exakt två år sedan och tyckte den var magisk redan då.
Så här alltså: Re’mi. Eller kanske en accent så här: Rémi. Med vänlig hälsning, Besserwisser.Ja, det tror jag. Troligtvis en apostrof på ”e” dessutom, men det spelar ingen roll. Kul med en ödmjuk ostguru på plats!