LeChat
Medlem
Bara en personlig fråga om du inte har nåt emot det. Men exakt var i Japan - frihetens land - var det du bodde nu igen?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Bara en personlig fråga om du inte har nåt emot det. Men exakt var i Japan - frihetens land - var det du bodde nu igen?
Bra, OK, känns som bättre beskrivning (för mig) än MAGISKA.', kan du ge några exempel från dessa årgångar där M ordet varit/är befogat ?!Jämlarns! Fina grejjer!
Bdx från 1975 och 1979 spottades på då jag var ung. "Frukten kommer dö innan tanninerna mjuknat". Alla de förståsigpåarna hade fel. Vinerna är helt magiska idag! Precis som med alla andra prgångar gäller det inte riktigt alla viner.
Som du så klokt uttrycker det:
Inte nödvändigtvis godare, men mer intressant. Ungefär som TED talks av unga som säger "me myself and I" i var och varannan mening jmf med de med silver som drar spännande paralleller och kommunicerar djup förståelse och bredd i sina presentationer. Inte att de yngre skulle sakna innehåll, nejdå, bara djup och bredd.
Har de bara inte korkskada eller är sönderoxiderade, är de normalt magiska. Dels är de ultramogna med (oftast) kvarvarande tanniner och dels är de klassiska 12% Bdx:er som ger mig gåshud. Kan bara älska demBra, OK, känns som bättre beskrivning (för mig) än MAGISKA.', kan du ge några exempel från dessa årgångar där M ordet varit/är befogat ?!
Drack en 86 Margaux för några år sedan. Det var som att pimpla taggtråd. Men, den borde bli riktigt fin med åren.Jag såg att du drack en 1975 Haut Batailley för ett tag sedan. Jag drack själv 3 st under 2020 och alla var i princip lika bra. Har också goda tankar om 1975 och även dess motsvarighet på 80-talet, 1986 som jag druckit väldigt bra bordeaux ifrån.
Jojo, men nåt exempel på vin!!Har de bara inte korkskada eller är sönderoxiderade, är de normalt magiska. Dels är de ultramogna med (oftast) kvarvarande tanniner och dels är de klassiska 12% Bdx:er som ger mig gåshud. Kan bara älska dem
Naturligtvis en smakfråga, och min smakglidning från unga Zinfandlar till advanced Bdx har tagit ett tag.
Sen finns det ju råbra '82r, tex, men där har prislapparna skenat så vansinnigt att det blir glest mellan de druckna flaskorna. Bonusmagin med 75 och 79 är att de fortfarande är duktigt överkomliga.
Om du letar inspiration är CT en fantastisk källa. Ssk om man tittar på senare års TN.Jojo, men nåt exempel på vin!!
Jag önskar ett konkret exempel på magiskt vin från Bdx 75/79!Om du letar inspiration är CT en fantastisk källa. Ssk om man tittar på senare års TN.
Du menar som jag druckit?Jag önskar ett konkret exempel på magiskt vin från Bdx 75/79!
Nöjd! Tack!Du menar som jag druckit?
om vi tar 75 (jag har haft otur med mina 79r) och jag glömmer säkert några.:
- La Dominique
- VCC
- Montrose
- Haut-Batailley
- de Sales
- Kirvan
- Nenin
- Talbot
Det mest oxiderade vin jag stött på i hela mitt liv var en 75 Ducru Beaucaillou och har nyligen fångat en ny för "revansch". Pichon Baron har jag fått två ggr utan att den lyckats vara bra.
nöjd?
av sådana jag inte druckit, Latour, Mouton, Petrus, Lafitte, Cheval Blanc, Haut Brion lär vara magiska på nästa nivå och kostar ungefär som Champagner
Om du vill ha ett riktigt hett tips så är La Dominique från 75 ett rävligt bra vin och går få tag i till rimlig kurs.Nöjd! Tack!
Inte magiskt, utan snarare lite trött och skröpligt trots trevliga aromer och fin komplexitet. Dock min första 75:a från Bordeaux (ett stort år när det gäller annat än vin ), vilket gav en liten dusch av magi åtminstone! Dracks för någon månad sedan.Jag önskar ett konkret exempel på magiskt vin från Bdx 75/79!
Ja, den där är trevlig även 79an är fortfarande drickbar.Inte magiskt, utan snarare lite trött och skröpligt trots trevliga aromer och fin komplexitet. Dock min första 75:a från Bordeaux (ett stort år när det gäller annat än vin ), vilket gav en liten dusch av magi åtminstone! Dracks för någon månad sedan.
Visa bifogad bild 22499
Fina pjäser!Visa bifogad bild 22498
2008 K Vintners, Walla Walla, ”Royal City Syrah” har en tät och djupröd färg. Doften är stor och animalisk med smort läder, grillkol och oliver samt tapenade. Chark, rått kött och lite ton av tjära samt asfalt. Salmiak och sedan mer frukt typ drottningsylt och aprikoser. Mörkrostad choklad och kaffebönor efterhand. Riktigt fin doft som är både elegant och enormt expressiv på en och samma gång. I mitt tycke helt perfekt – galet läckert!
Smaken är ren och fruktig men också med en stram struktur och finmalda tanniner typ salmiakpulver. Frukten är mörkbärig med massor av lakrits i en frisk men samtidigt rejält kraftfull eftersmak. Mörk choklad och mocka med körsbär samt violpastill i en fint balanserad och sammetslen eftersmak. Mot slutet en mer rödbärig karaktär av mogna jordgubbar och hallon. Växer i glaset och förföriskt gott (97p).
Följt det här sedan lanseringen på SB och även förra flaskan för några år sedan var riktigt bra. Tycker väl knappast man skall vänta så mycket längre utan det här är drickfärdigt men samtidigt känns det som om platån kommer att hålla i många år - så bråttom är det inte heller att dricka upp. Doften är det stora utropstecknet även om inte smaken heller gör ont. Kul.
2008 Larkmead Vineyards, Napa Valley – ”Solari Cabernet Sauvignon” har en fin rubinröd färg med en vacker lyster. Doften är typisk cabbe med cassis, ceder och tobaksblad. Mentol och en örtighet som precis klarar sig från att bli grön men ger en härlig friskhet och lätthet åt doften. Det doftar samtidigt lite grusväg och krossad sten. Lite lätt kaffe och mocka med en antydan till fatvanilj samt svettig hästsadel mot slutet. Superelegant och läckert.
Smaken är frisk och bärig med en solmogen ton av riktigt mogen frukt. Krämig och god med en generös frukt samtidigt som syran är i härlig balans med allt det övriga. Lite vanilj, kaffe och chokladdragerade körsbär efterhand med en fin avslutning av smörkola. Cassis och röd citrusfrukt i den fina och rena eftersmaken. Jättegott (97p+).
Andra flaskan och den första var ett bra tag sedan jag provade. Minns den då som tokkoncentrerad och ganska otillgänglig. Den här flaskan är betydligt mer drickfärdig och tillgänglig även om det absolut inte är bråttom att dricka det som finns kvar i källaren. Skulle tro att det fortsätter att utvecklas i ytterligare flera år och håller sedan i många år därefter. Här är det smaken som imponerar.
Jag vill minnas att vi drack en 1975 de Sales första gången vi råkades i Götet. Den var magisk!Inte magiskt, utan snarare lite trött och skröpligt trots trevliga aromer och fin komplexitet. Dock min första 75:a från Bordeaux (ett stort år när det gäller annat än vin ), vilket gav en liten dusch av magi åtminstone! Dracks för någon månad sedan.
Visa bifogad bild 22499
Det minns jag inte. Säkert?Jag vill minnas att vi drack en 1975 de Sales första gången vi råkades i Götet. Den var magisk!
Jo då, en sådan var med och har för mig att den var riktigt bra.Det minns jag inte. Säkert?