SV: Idag dricker vi
Jag, Mesnil, Andreas och Andreas danske vän Thomas beslöt att köra en spontanare på Grappe, Kvällen börjar inte så bra men efter byte av rum pga ett sällskap med damer som badat i någon sliskig parfym (skottpengar på idioter borde införas) så dricker vi lite lite odlarchampagner och sedan provar vi blint
Vilmart Grand Cellier Rubis Rosé 2004
Lite artificiell doft som blir bättre med kvällen Banan, jordgubbar. Perfekt en sommardag med en ny bekantskap som inte är champagnenörd eller så lägger man ner flaskan i källaren i 6-7 år och ser vad som händer
Diebolt-Vallois 1985
Tunnel eller inte tunnel det är frågan. Som med många 85or, kanske öppnad lite för tidigt. Fin syra, gudomlig lukt som växer med kvällen men lite kort eftersmak och tendens till bittherhet. Under täcket finns dock smör och en väldigt fin mousse. Högt tryck i flaskan.
Billecart-Salmon Grande Cuvée 1996
Kvällens vin, WOW, vilket vin. syran känns långt bak i gommen men ändå sån balans. Perfekt nu och perfekt om 10 år. Har allt som en champagne ska ha, Kanske till och med lite för perfekt. Filtrering, ståltank, här finns inga orenheter. För oss som gillar lite porrig champagne kanske lite smuts saknas men det kan jag väl leva med.
Henriot Enchanteleurs 1989
Rostade toner, Verkligen hög syra. Inköpt nyligen på SS så nydegad. Perfekt lagrad hos producenten En 89 med syra och friskhet kombinerat med de tydliga 89-tonerna. Delar upp oss i två läger, ett (med undertecknad) som älskar vinet och ett som har svårt med de rostade toner. Ett stort vin för ett stort pris, men ack så gott.
Veuve Clicquot 1964
Ingen mousse, men fin doft, var over the top men alla kvaliteter av en riktigt bra champagne fanns där med knäck, kola och smör i smaken. Med bara lite mousse hade detta varit en riktigt bra flaska