vintomas
Numera lågaktiv bloggare
SV: Idag dricker vi
Lustigt att du skriver så (provad årgång?), för jag hade exakt samma intryck av 2009:an av samma vin i vintras:
https://www.cellartracker.com/list.asp? ... ne=1028802
Kombination av varm årgång som lockar fram lite smörighet i Chardonnay, och malolaktisk jäsning? Även i någon Brocard 1er cru från 2005 (minns inte exakt vilken) härom veckan tyckte jag det fanns smörton, men det blir jag mindre förvånad över när vinet har lite mognad, och jag gissade just Chablis när det serverades blint.
Gurto skrev:Jean-Marc Brocard, Chablis, 1er Cru, Beauroy ... Tycker att framförallt den lilla karamelltonen och smörigheten pekar på att ek är inblandat men så är tydligen inte fallet. Behövde lite luft och värme för att vakna till men det gick ganska fort. Passade bra till fisksoppan.
Lustigt att du skriver så (provad årgång?), för jag hade exakt samma intryck av 2009:an av samma vin i vintras:
https://www.cellartracker.com/list.asp? ... ne=1028802
Kombination av varm årgång som lockar fram lite smörighet i Chardonnay, och malolaktisk jäsning? Även i någon Brocard 1er cru från 2005 (minns inte exakt vilken) härom veckan tyckte jag det fanns smörton, men det blir jag mindre förvånad över när vinet har lite mognad, och jag gissade just Chablis när det serverades blint.