SV: Idag dricker vi
Loron & Fils à Pontanevaux, Clos des Vieux Marronniers, Beaujolais, 2010 (spaghetti med paprika- och rotfruktsragu och lite rökig korv) Doft: Frukten dominerar naturligtvis och det är då hallonen - i hallonsaftstilen - som är tydligast, men även lite tranbär och jordgubbar gör sig tillkänna. Finns även en sötaktig, träig, något bränd fatton. I munnen finns en pigg syra och en grusig mineralitet.
Ett väldigt enkelt men kul vin (kanske är nyhetens behag - färsk på Beaujolais och tycker att det är rätt kul viner) som gick bra till onsdagspastan. Det enda negativa - förutom enkelheten och bristen på komplexitet, men det var ju väntat - är att alkoholen sticker ut lite lite för mycket i munnen (trots att vinet bara ligger på 12%). Om det nu ska handlas billigt rött från regionen tar jag hellre Beaujolais än Bourgogne - med Beaujolais får man ändå något som är lite roligt medan man bara tycker att det fattas massor när man köper billig Bourgogne (men där jämför man väl omedvetet med dyrare Bourgogner).