chambertin
Medlem
SV: Idag dricker vi
2007, Savigny-les-Beaune 1er Crû "Les Vergelesses", Henri Boillot:
Öppnade den här i helgen men den var tyvärr ganska hårt svavlad så vi korkade igen och sedan har jag luftat några gånger.
I går var den klart bättre men fortfarande ett litet lätt stick kvar. Doften är annars väldigt ung med lätta äpple-. citrus- och ananas-toner.
Svårt att säga om den lätta bitterheten i vinet kommer från druvmaterialet eller det kvarvarande svavlet men det stör mig lite i alla fall.
I smaken så är vinet för övrigt ganska hårt och mineraliskt i syran.
.
2007, Château La Pointe (Pomerol):
Initialt imponerar vinet inte med lätt grön paprika, lite plommon och korinter.
Med stigande temperatur och luft kommer den dock till liv ordentligt till och blir tätare och intensivare och den gröna paprikan försvinner.
Dagen effer har den klart mer komplexitet och en skön cederton finns där också.
Smaken är rund, lätt syrlig och inte speciellt tanninstinn. Rundar av med ganska bra längd som stämmer bra med det intryck man fått.
Summa summarum en Pomerol av hyfsat snitt som jag kanske skulle lagra 2-3 år till men den är absolut i ett ugnt drickfönster nu.
2007, Savigny-les-Beaune 1er Crû "Les Vergelesses", Henri Boillot:
Öppnade den här i helgen men den var tyvärr ganska hårt svavlad så vi korkade igen och sedan har jag luftat några gånger.
I går var den klart bättre men fortfarande ett litet lätt stick kvar. Doften är annars väldigt ung med lätta äpple-. citrus- och ananas-toner.
Svårt att säga om den lätta bitterheten i vinet kommer från druvmaterialet eller det kvarvarande svavlet men det stör mig lite i alla fall.
I smaken så är vinet för övrigt ganska hårt och mineraliskt i syran.
.
2007, Château La Pointe (Pomerol):
Initialt imponerar vinet inte med lätt grön paprika, lite plommon och korinter.
Med stigande temperatur och luft kommer den dock till liv ordentligt till och blir tätare och intensivare och den gröna paprikan försvinner.
Dagen effer har den klart mer komplexitet och en skön cederton finns där också.
Smaken är rund, lätt syrlig och inte speciellt tanninstinn. Rundar av med ganska bra längd som stämmer bra med det intryck man fått.
Summa summarum en Pomerol av hyfsat snitt som jag kanske skulle lagra 2-3 år till men den är absolut i ett ugnt drickfönster nu.