Foodcoma
Medlem
Alla som har barn vet att plockmat enligt "taco"-konceptet alltid går hem och så läge man får plocka sin egen mat och rulla in den i någon form av skal är allting frid och fröjd.
Ett återkommande tema hos oss är färska vårrullar vilket är något som jag skulle kunna äta nästan varje dag utan att tröttna på.
Lägg därtill att det går snabbt och genererar väldigt lite disk samt innehåller
få moment av matlagning förutom att hacka upp diverse tillbehör och eventuellt steka lite ost.
-En balja med vatten mitt på bordet som man slänger sitt "rispapper" i för att mjuka upp det i 10-15 sekunder sen är det bara att ladda rullen med det man gillar och vika ihop.
På bordet skålar med diverse skuret och hackat i lämplig storlek för att passa i en rulle.
Hos oss hittar man ofta:
-Finstavad; gurka, morot, salladslök
-Hackad Koriander
-Tunnskuren gulbeta
-Avocado
-Groddar av något slag
För trevligt krisp och krunch; hackade cashewnötter
Sen är det bara välja sitt protein;
-Brukar ha salmalax och/eller strimlad kallrökt lax samt räkor. Handskalade när man orkar med ibland dansar burkräkorna på bordet.
Sedan min personliga favorit, ganska tunnskuren Halloumi som stekts riktigt krispig i smör.
-Så jäkla gott i vårrullar att man får en tår i ögat.
Varianter på kyckling har även förekommit men blivit bortröstat för då de andra tillbehören varit mer populära men välkommen att prova.
-Sedan det absolut viktigaste; nämligen såsen
Jag blandar japansk soja och risvinäger och slänger i rejält med hackad chilli och vitlök och avslutar med pressad lime. Såsen ska ha bra sting och rejält med både sälta och syra. -Smaka av tills du gillar det.
Fräscht och lättlagat som kan varieras i oändlighet, sjukt bra vardagsmat och lika väl som omåttligt populärt när man bjuder hem folk.
Vad dricker man till detta då?
Självklart 2016 Paré Canavese Nebbiolo
-Allt du vill ha i ung Nebbiolo utan jobbigt tjuriga tanniner och baktunga fat, fjäderlätt men samtidigt med en välsvarvad kropp och härligt längd.
Man kan tänka sig att det är saft för att man vill dricka det i djupa klunkar men ändå inte helt då det bjuder på både struktur och tanniner i precis perfekta proportioner.
Eller för att uttrycka mig på ett sätt så forumet förstår, ett jäkla bra pizzavin.
Visa bifogad bild 14919
Kör också ofta detta hemma, håller verkligen med om det skulle gå att äta varje dag!
Aldrig provat med halloumi eller den såsen ni kör, men ska prova båda nästa gång!
Vi brukar rätt ofta köra med tofu, funkar med de flesta sorter och till kör vi med tre olika såser:
Sojamajo
Hoisinsås
Nuoc Cham sås: lime, socker, vitlök, fisksås, vatten, vårlök och chili, bara att värma upp på spisen och sen kyla ner innan servering, sjukt gott!