Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag lagar vi...

Dejzan

Medlem
Tack! Jag måste bli bättre på att krossa skalen mer... Konjaken låter som ett trevligt tillägg!
Något som också är gott är att istället för att rosta skalen, steker du dom i mycket smör, grönsaker och tomatpuré i gryta. På med vätska, koka, sila, kyl ned och sedan tar du bort locket med nu stelnat hummersmör med massa god smak i. Schysst att använda till risotto, grönsaker, emulsionsåser eller andra tillfällen du vill få in skaldjursmak.
 

Daniel A

Administratör
Något som också är gott är att istället för att rosta skalen, steker du dom i mycket smör, grönsaker och tomatpuré i gryta. På med vätska, koka, sila, kyl ned och sedan tar du bort locket med nu stelnat hummersmör med massa god smak i. Schysst att använda till risotto, grönsaker, emulsionsåser eller andra tillfällen du vill få in skaldjursmak.
Jösses! Det här låter ju helt magiskt. Tack, ska verkligen testas!
 

Daniel A

Administratör
Ahhh, vår. Körde säsongens första sparris med sockeyelax (rimmad), haricots verts, och lite kammusslor. "Enkelt" och sjukt gott!

_20210421_183856.JPG
 

Daniel A

Administratör
Ser fint ut - älskar sparris, lundasparris månne?
Vinet också trevligt, 2018? Vågar man hoppas på en smaknot månne?
Absolut! Det är gjort. :)

Sparrisen kommer från Saffranstorp. Riktigt bra grejer, och de tar mindre betalt än de andra såhär tidigt på säsongen. Köpte ett par kilo...
 

LarsW

Medlem
Tänkte göra skaldjursrisotto men upptäckte att det var slut på skaldjursfond i frysen. Damn!
Vad har vi i stället..?
Shout-out till @Daniel A och hans rekommendation and sjöpungsfond.

Så presenterar följande: Såviddad lax med sjöpungs- och saffranrisotto och en frisk tomat/vitlökssalsa.
Inte dumt med sjöpung i risotton, funkar så det grinar!

thumbnail_20210425_210718.jpg
 

Foodcoma

Medlem
Kungsfisk (knugens dag till ära), vitvinssås, sparris, potatismos (smörmos kanske det snarare skall heta), havskräftor. Gott så. Fick bli en 2018 bourgogne pouilly fuisse till varav nästan halva hamnade i såsen. Lirade fint till även om lite för mycket beska kom fram tillsammans med såsen. Dessutom halvsov vår dotter när man var klar så vi kunde äta tillsammans vilket inte hört till vanligheterna senaste veckorna! Valborg räddad -
Glad valborg! :kyss:

AA8D5FC3-EBBA-439D-A1B1-1BAF8338C9F3.png


70B62C3A-F441-4D03-AF92-6766B2DA6203.png
 
Last edited:

matage

Medlem
Dags för långlunch i sedvanligt experimentiell och lagom oseriös seriositet.

Mosbricka (det var ju ändå första Maj) - Serverad på klassiskt manér med plastgaffel
- Prinskorv på Lamm i ett Hokkaido Milk Bread bakat på det avsilade smöret från en Brown Butter Bourbon.
- Hummersallad med rostad hummerolja, picklad gurka / Tryffel & Parmesankräm, umamiketchup (tryffel + sjöpung) och rostad lök.
- Stenbecks-mos
67334634-10F3-4546-8F4A-1F06AEC5275D.jpeg


Foie Gras Donuts med Tranbärspulver
På allmän begäran. Anklevern från @KockJohan funkar kanon till detta :)
C9663642-4BC5-4F82-BD2D-75F7CD3C7D1E.jpeg


Kött å potatis
- Wagyu-entrecote, trippelfriterade fries och hemvevad bea. För säkerhets skull med lite anklever på toppen.
79066BC7-BD44-4693-9780-4CBE9745ADFD.jpeg


Glass å Choklad
Chokladfondant med rökt chokladganache, hallonsorbet, färska hallon, vaniljglass och salt rosepepparmaräng
3E4688D8-283E-4EB7-B7BB-EE079D177919.jpeg


Vickningspizza
- Creme Fraiche, vit sparris, rödlök, löjrom
- Mozarella, nån getostvariant, vit sparris, confiterad anka
E85075D1-F9B2-439F-A360-CA17BBD016B1.jpeg


Dompa -78 och Diebolt Vallois till de två fösta rätterna.
Gruaud Larose -85 och Kirwan -05 till köttet
Macvin Rouge till desserten
Hugot 08 och Keller Riesling Trocken -19 till pizzan

En riktigt bra 10-timmarslunch om jag får säga det själv :)
581BE291-D45E-43D3-90F3-36EA29C09F9A.jpeg
 
Toppen