I princip så fimpar du en flaska Pierre Peters för var tredje beställning du gör.
Var och en gör naturligtvis vad han vill med sina pengar men jag dricker hellre mina begränsade tillgångar.
Fundera nu så här kring det enorma utbudet.
En snabb sökning på bolaget ger att det finns nästan 1500 rödviner som kostar över 300 pix.
Det torde vara ganska hyggliga viner i den prisklassen.
Dricker du en flaska om dagen i fyra år så har du fortfarande inte provat allt.
Under de fyra åren så har du inte bara hunnit få problem med diverse organ på grund av konsumtionen (
) utan ett stort antal av vinerna har bytts ut (liksom en del av organen
) vilket gör att det bara är till att börja om.
Vi har alltså inte ens räknat in vitt och mousserande här.
Har du druckit ens 10% av det existerande utbudet ännu?
På vilka grunder har du diskvalificerat det du ännu inte drucket?
Med all sannolikhet finns det en hel del kvar för dig att prova som du skulle finna väldigt njutbart.
På vilket sätt förbättras din situation genom att du adderar ytterligare flaskor så att det tar åtta år att dricka igenom sortimentet?
Detta exempel ställer jag mot alla de problem som online-köpen ger mig.
Visst, jag utnyttjar online ibland också men ändå ganska sällan.
Jag ser det som ett rent komplement och absolut inte som någon ersättning för en butik som lagerhåller.
Jag tycker att det är nog med hantering när jag beställer vin av vinhandlare på vinmässor och ska få det hemskickat.