Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Q & A, om man inte ställer frågor får man inga svar!

Swedish

Medlem
Jag har en plats över till en provning med Millesimes på Grappe nu på onsdag 6 nov kl 18, så undrar om någon vill göra mig sällskap? Pris 350 kr och det verkar bli en del spännande viner. Skicka PM vid intresse :)
Du får ursäkta men jag är fullkomligt chockad... 350 spänn för dessa, i mina ögon, legender???

(däremot har jag lite svårt att se affärskonceptet. Dessa flaskor är väldigt nischade och med högt marknadsvärde. Är det med dessa flaskor de ska etablera sig på svensk marknad? Hur som haver så är jag väldigt nyfiken på om du får info om deras tänk och prisbilder på svensk marknad)
 

Lennart

Medlem
Du får ursäkta men jag är fullkomligt chockad... 350 spänn för dessa, i mina ögon, legender???

(däremot har jag lite svårt att se affärskonceptet. Dessa flaskor är väldigt nischade och med högt marknadsvärde. Är det med dessa flaskor de ska etablera sig på svensk marknad? Hur som haver så är jag väldigt nyfiken på om du får info om deras tänk och prisbilder på svensk marknad)
Ja det är ju hyfsat billigt :D De tar nog det på marknadsföringskontot tänker jag.

Har ingen koll på vilket segment de vill in på i Sverige men det blir intressant att höra.
 

Lennart

Medlem
Jag har en plats över till en provning med Millesimes på Grappe nu på onsdag 6 nov kl 18, så undrar om någon vill göra mig sällskap? Pris 350 kr och det verkar bli en del spännande viner. Skicka PM vid intresse :)
Bumpar mitt inlägg, platsen finns fortfarande kvar om någon vill vara spontan ikväll.
 

Wintermute

Medlem
Byvin från 1996. Min plan är att lufta den 1 timme i glas. Tänker jag rätt? Vad kan jag vänta mig?

20241109_162945.jpg
 
Läser igenom gamla noteringar och inser att varenda Clos des Papes jag druckit har slutat i en hallelujarecension. Släpps det vinet på SB överhuvudtaget?
 
Byvin från 1996. Min plan är att lufta den 1 timme i glas. Tänker jag rätt? Vad kan jag vänta mig?

Visa bifogad bild 33133
Det vinet borde vara stendött, men man vet ju aldrig. Jag brukar dra korken på gamlingar som denna och känna på doften genom öppningen. Finns tre alternativ, det doftar inget, det doftar fantastiskt eller det doftar defekt. Doftar det bra så är det direkt servering som gäller. I de andra två utfallen så kan man hoppas på effekt genom luftning
 
Toppen