This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Tänker mer Sauvignon Blanc. Har du en krispig höghöjds-Sauvignon Blanc från Chile skulle jag ta denTänkte köra en ceviche imorgon med räkor/hummer/tonfisk, lime, mango, tomat, vitlök, lök och lite chili flakes.
Tänkte köra Riesling i form av Trocken eller kabinett för att möta upp syran i rätten. Är jag rätt ute eller ska jag tänka om?
DankeTänker mer Sauvignon Blanc. Har du en krispig höghöjds-Sauvignon Blanc från Chile skulle jag ta den
Jag har parat ceviche med SB en gång och tyckte inte det var bra alls. Jag skulle kört öl eller torr cider men kan va värt att prova kabinett (för mangon) innan och se. För all del, kan du prova trocken och SB lite snabbt i köket för att avgöra är det ju såklart ännu bättre.Tänker mer Sauvignon Blanc. Har du en krispig höghöjds-Sauvignon Blanc från Chile skulle jag ta den
Man vill gärna ha både syra & kropp som möter upp mot en så relativt stabbig/kraftig fisk gryta (mycket fett).Nu börjar de lacka mot nästa veckas middagsbjudning. Har tänkt mig en krämig fiskgryta med potatis, lätt rostat bröd och aioli enligt recept nedan:
- Morötter
- Purjolök
- Vitlök
- Grädde/mjölk
- Fiskbuljong
- Röd paprika
- Lax/regnbågslax
- Torsk
- Gräslök
- Kryddor: Cayennepeppar, Oregano, Peppar och MSG
Vinerna jag har att välja mellan, se bild nedan. Motivera gärna vilket vin som skulle passa bäst till fiskgrytan.
Visa bifogad bild 31135
Från vänster:
- Domaine Cordier Pouilly Fuissé Vieilles Vignes 2022
- Louis Jadot Pouilly-Fuissé 2021
- Louis Jadot Savigny-Lès-Beaune Les Hauts Jarrons 2018
- Louis Jadot Ladoix "Le Clou D'Orge" 2021
- Louis Jadot Savigny-Lès-Beaune Clos Des Guettes 2020
- Failla Chardonnay Sonoma Coast 2018
- Domaine Roux Saint-Aubin Vieilles Vignes 2020
- Jean Loron Pouilly-Fuissé Les Vieux Murs 2020
- E. Guigal Condrieu 2020
- E. Guigal Hermitage 2018
Tycker i sin enkelhet. Saltbaka den och servera med pressad potatis och buerre blanc eller sandefjordsås. Haricot verts bredvid för krisp och konsistensJag fick tag på en hel piggvar på 2,8 kg som vi skall ha nu till helgen. Jag undrar om någon har ett kanon förslag till anrättning? Jag har naturligtvis en idé själv, men tänkte höra mig för alternativ.
Tack på förhand!
Absolut! Det är just det jag har tänkt mig om inget annat får mig på andra tankar.Tycker i sin enkelhet. Saltbaka den och servera med pressad potatis och buerre blanc eller sandefjordsås. Haricot verts bredvid för krisp och konsistens
Svårt med något annat heller när jag tänker efter på en sådan stor pjäs - skicka gärna en bild. Standard i butik brukar vara runt kilotAbsolut! Det är just det jag har tänkt mig om inget annat får mig på andra tankar.
Man vill gärna ha både syra & kropp som möter upp mot en så relativt stabbig/kraftig fisk gryta (mycket fett).
Men personligen hade jag valt Hermitagen där.
Men min främsta rek är ändå att tänka på att det behövs hög syra så Pouilly-fuisserna hade varit en bra rekommendation. oavsett är hela din uppställning där jättebra
Såg när Etoile-Jonas gjorde den här på Nyhetsmorgon, gissar att den såsen blir magiskt.Jag fick tag på en hel piggvar på 2,8 kg som vi skall ha nu till helgen. Jag undrar om någon har ett kanon förslag till anrättning? Jag har naturligtvis en idé själv, men tänkte höra mig för alternativ.
Tack på förhand!
Hur gick det? Hur var Jadoten?Vilken tror du skulle passa bäst av Pouilly-Fuisserna?
Hur gick det? Hur var Jadoten?
Min go-to är löjromspizza. Passar nästan alltid till champagne, tycker jag.Tips på tilltugg/förrätt som passar extra bra till roséchampagne? Närmare bestämt Vilmart Emotion 2014.
Mogen sådan av hög klass. Eller en bra och mogen nebbiolo med ålder.Risotto matad med gotlandstryffel och toppad med rosastekt anka.
Pinot noir som kompis?