This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Fatad champagne med lite ålder?kokt vit sparris, hollandaise, mangalica skinka och lite krunch på kavring?
en tänker väl riesling - men trocken, kabi eller kanske spätlese?
Sauvignon blanc är nog smarrigt till också.kokt vit sparris, hollandaise, mangalica skinka och lite krunch på kavring?
en tänker väl riesling - men trocken, kabi eller kanske spätlese?
Spontant tänkte jag på Weissburgunder eller Pinot Blanc, men ärligt talat vilket vitvin som helst utan aromatiskt eller uttalat fat.kokt vit sparris, hollandaise, mangalica skinka och lite krunch på kavring?
en tänker väl riesling - men trocken, kabi eller kanske spätlese?
Och en till… Vit Bourgogne såklartkokt vit sparris, hollandaise, mangalica skinka och lite krunch på kavring?
en tänker väl riesling - men trocken, kabi eller kanske spätlese?
För att sticka ut lite och vara ganska specifik skulle jag kunna tänka mig att en fatad Grenache Blanc från Priorat hade funkat fint.Till stekt torsk med saffranssås och bakad fänkål, är det fatad chardonnay som gäller?
Har tyvärr inget därifrån, men kan välja mellan vit Bourgogne, typ meursault eller från nya världen. Finns en del riesling att välja på också. Sémillon från Sydafrika?För att sticka ut lite och vara ganska specifik skulle jag kunna tänka mig att en fatad Grenache Blanc från Priorat hade funkat fint.
Om du har en Sémillon, då är valet avgjort!Har tyvärr inget därifrån, men kan välja mellan vit Bourgogne, typ meursault eller från nya världen. Finns en del riesling att välja på också. Sémillon från Sydafrika?
veteölSkulle behöva lite tips på vad som kan tänkas funka till denna förrätt då jag själv inte kan komma på något. Gärna något inte allt för exotiskt utan får gärna finnas på SB.
Tack på förhand
Halvtorr riesling? Typ Dr L eller liknande. Alternativt halvtorr, men överreklamerad, Champagne?Skulle behöva lite tips på vad som kan tänkas funka till denna förrätt då jag själv inte kan komma på något. Gärna något inte allt för exotiskt utan får gärna finnas på SB.
Tack på förhand
Jag tänker italiensk nebbiolo eller högklassig cab från Chile.Cognacsgravad dovhjortsfilé, creme-fraiche-sås med lingon och cognac, inlagda kantareller, smörstekta krutonger, hyvlad parmesan och lite gröna blad. Vad skulle ni servera till det?
Skulle gått på Bordeaux men Sangiovese funkar nog fint också så inga tveksamheter där tycker jag.Biff av nöt, potatisfondant, bea. Rostad schalottenlök och morot. Örtsmör med vitlök.
Står mellan bordeaux från 2015/2016 alternativt isole e olena cepparello 2019. Eller kanske en fin brunello.
Vad tror ni, skulle allt ovan funka eller låter något av alternativen som en uppenbart tveksam kombo?
Bx. Sangiovese har inte tillräckligt med tanniner för att hantera bean, även om syran är på plats. Det är ingen katastrofkombo, men vinet riskerar att komma lite i skymundan. Däremot brukar nebbiolo fungera till bea.Biff av nöt, potatisfondant, bea. Rostad schalottenlök och morot. Örtsmör med vitlök.
Står mellan bordeaux från 2015/2016 alternativt isole e olena cepparello 2019. Eller kanske en fin brunello.
Vad tror ni, skulle allt ovan funka eller låter något av alternativen som en uppenbart tveksam kombo?