Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vad ska jag äta? Vad ska jag dricka? Den stora matchningstråden för mat och dryck

katho27

Medlem
kokt vit sparris, hollandaise, mangalica skinka och lite krunch på kavring?
en tänker väl riesling - men trocken, kabi eller kanske spätlese?
 

Sonderlese

Medlem
kokt vit sparris, hollandaise, mangalica skinka och lite krunch på kavring?
en tänker väl riesling - men trocken, kabi eller kanske spätlese?
Spontant tänkte jag på Weissburgunder eller Pinot Blanc, men ärligt talat vilket vitvin som helst utan aromatiskt eller uttalat fat.
Är det Sylvaner som påkallar på uppmärksamhet där borta? 👉
 

BallyJ

Medlem
Till stekt torsk med saffranssås och bakad fänkål, är det fatad chardonnay som gäller?
För att sticka ut lite och vara ganska specifik skulle jag kunna tänka mig att en fatad Grenache Blanc från Priorat hade funkat fint.
 

IsKr

Medlem
För att sticka ut lite och vara ganska specifik skulle jag kunna tänka mig att en fatad Grenache Blanc från Priorat hade funkat fint.
Har tyvärr inget därifrån, men kan välja mellan vit Bourgogne, typ meursault eller från nya världen. Finns en del riesling att välja på också. Sémillon från Sydafrika?
 

katho27

Medlem
Helt på magkänsla och utan empiriska belägg fick jag för mig att en lite kraftigare och mogen gruner veltliner skulle kunnat sitta fint.. 🤔
 

Henrik_T

Medlem
Skulle behöva lite tips på vad som kan tänkas funka till denna förrätt då jag själv inte kan komma på något. Gärna något inte allt för exotiskt utan får gärna finnas på SB.
Tack på förhand
 

Attachments

  • IMG_20240419_195037.jpg
    IMG_20240419_195037.jpg
    36,3 KB · Visningar: 120

The Wall

Medlem
Skulle behöva lite tips på vad som kan tänkas funka till denna förrätt då jag själv inte kan komma på något. Gärna något inte allt för exotiskt utan får gärna finnas på SB.
Tack på förhand
Halvtorr riesling? Typ Dr L eller liknande. Alternativt halvtorr, men överreklamerad, Champagne?
 

Henrik_T

Medlem
Tack för tipsen, veteöl är det dåligt med hemma men lite bättre ställt med riesling så ska nog kunna hitta nåt då.
 

Johan L

Medlem
Cognacsgravad dovhjortsfilé, creme-fraiche-sås med lingon och cognac, inlagda kantareller, smörstekta krutonger, hyvlad parmesan och lite gröna blad. Vad skulle ni servera till det?
 

Babinski

Medlem
Biff av nöt, potatisfondant, bea. Rostad schalottenlök och morot. Örtsmör med vitlök.

Står mellan bordeaux från 2015/2016 alternativt isole e olena cepparello 2019. Eller kanske en fin brunello.

Vad tror ni, skulle allt ovan funka eller låter något av alternativen som en uppenbart tveksam kombo?
 

Jos

Medlem
Biff av nöt, potatisfondant, bea. Rostad schalottenlök och morot. Örtsmör med vitlök.

Står mellan bordeaux från 2015/2016 alternativt isole e olena cepparello 2019. Eller kanske en fin brunello.

Vad tror ni, skulle allt ovan funka eller låter något av alternativen som en uppenbart tveksam kombo?
Skulle gått på Bordeaux men Sangiovese funkar nog fint också så inga tveksamheter där tycker jag.
 

The Wall

Medlem
Biff av nöt, potatisfondant, bea. Rostad schalottenlök och morot. Örtsmör med vitlök.

Står mellan bordeaux från 2015/2016 alternativt isole e olena cepparello 2019. Eller kanske en fin brunello.

Vad tror ni, skulle allt ovan funka eller låter något av alternativen som en uppenbart tveksam kombo?
Bx. Sangiovese har inte tillräckligt med tanniner för att hantera bean, även om syran är på plats. Det är ingen katastrofkombo, men vinet riskerar att komma lite i skymundan. Däremot brukar nebbiolo fungera till bea.
 
Toppen