Thomas
Medlem
April 2019Vad är det för deg-datum på den där?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
April 2019Vad är det för deg-datum på den där?
Tackar!April 2019
Spännande och roligt att höra om 2008, har inte vågat ploppa ngn ännu.Visa bifogad bild 33370
2008 Guy Charlemagne Grand Cru Mesnillésime Vieilles Vignes Blanc de Blancs
Ibland finner man både oxidativa och reduktiva drag i en champagne. Så är fallet i kvällens Mesnillésime. Dock är det de oxidativa som är tongivande på ett positivt sätt. Den har en tydlig, men subtil, odlarkaraktär vilket jag börjar uppskatta mer och mer.
Doften känns något mer utvecklad än smaken, men den har redan en fin komplexitet även i munnen. Syran är läcker och ger elegans.
Har druckit denna från bl.a. årgångarna -95, -96 och -02 och har charmats vid varje tillfälle. Har dock inte druckit någon annan champagne ur Guy Charlemagnes sortiment. Borde kanske göra det.
2008an är i en fantastiskt smaskig fas nu. Avrundad med ung fräschör och med en begynnande mognad.
På tallriken blir det repris på koljan med brynt smör som vi åt för ett par veckor sedan. Det tillsammans med en god BdB är ju svårslaget.
Visa bifogad bild 33371
Upplever att 2002 och 2008 har mest likheter vilket främst kanske har med åldern att göra. Om jag minns rätt gällande-95 och -96 så tyckte jag att -95 var väldigt elegant och lätt i stilen utan att vara tunn. Gillade den skarpt. Samtidigt var den trevlig kontrast till bl.a 1995 Bollinger LGA och 1995 La Grande Dame. Om jag minns rätt så var 1996 riktigt bra och bäst av dem alla.Spännande och roligt att höra om 2008, har inte vågat ploppa ngn ännu.
Hur är den jämfört med de äldre årgångarna? Det var ju väldigt skillnad på hur vi upplevde 1995 resp 1996. Och 2002 kändes som nånstans mittemellan.
Tack för att ni tog en för laget! Hur lång tid tänker du att den behöver?Igår vart det blindtest igen här hemma.(fick säga att ta sånt som inte ligger i trälåda så vi inte råkade ta en cdm igen )
Dompa 08.
Sjukt rökig i både doft och smak.
Bra fräschhet, fin syrlighet i avslutet men rökigheten dominerade och den fruktighet jag upplevde senast var typ helt borta.
Dessa får ligga länge nu så lite rök försvinner.
Visa bifogad bild 33380
Så svårt att säga. För något år sedan var det mycket mer frukt men nu tog all rökighet över så jag kommer sikta på 4-5 år iaf.Tack för att ni tog en för laget! Hur lång tid tänker du att den behöver?
Tack för den uppdateringen! Jag har tänkt öppna en flaska i närtid men nu avvaktar jag ytterligare ett par år. Desto bättre, jag har annan champagne som behövs drickas istället.Visa bifogad bild 33419
2008 R. & L. Legras Saint-Vincent
Vid 2008-provningen i Gbg sommaren 2018 tog denna hem förstaplatsen och när jag drack den för ca ett år sedan så imponerade den igen och nu med mognadstoner.
Så förväntningarna är ju ganska höga när jag nu ska uppleva den på nytt.
Tydlig odlarkaraktär med framträdande drag av danskt rågbröd/ kavring i både doft och smak. Tänker direkt på Damien Hugots millesime och VV vilka ur minnet känns som att de har ganska snarlika aromer.
Oxidativ och komplex med en avrundad och behaglig syra. Det här är harmoniskt, elegant och gott men tror ändå att några ytterligare års utveckling bara kommer att göra den ännu bättre.
Sparade ett glas till idag. Idag är den himmelsk! Bättre på alla sätt så håll på era flaskor. Har tyvärr bara en kvar.Visa bifogad bild 33419
2008 R. & L. Legras Saint-Vincent
Vid 2008-provningen i Gbg sommaren 2018 tog denna hem förstaplatsen och när jag drack den för ca ett år sedan så imponerade den igen och nu med mognadstoner.
Så förväntningarna är ju ganska höga när jag nu ska uppleva den på nytt.
Tydlig odlarkaraktär med framträdande drag av danskt rågbröd/ kavring i både doft och smak. Tänker direkt på Damien Hugots millesime och VV vilka ur minnet känns som att de har ganska snarlika aromer.
Oxidativ och komplex med en avrundad och behaglig syra. Det här är harmoniskt, elegant och gott men tror ändå att några ytterligare års utveckling bara kommer att göra den ännu bättre.