This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Så häftigt!
Är det fysiskt möjligt att lösa den mängden socker?
Mättad sockerlösning vid 25 C har en koncentration på ~870 g/L så det är ungefär samma. Däremot kan man lösa 2 kg socker i 1 L vatten.Antar att sockerarten glukos dominerar i vindruvor (glukos kallas ibland för druvsocker t.ex)
Enligt Wikipedia kan man lösa 909 g / liter i vatten... Så de får jobba lite till på mognaden
Montenidoli fanns i tre inkarnationer på Systemets beställningssortiment fram till 3-4 år sedan. Jag minns att jag köpte den allra sista flaskan, en Fiori (fjäderlätt och blommig som namnet antyder) som stod övergiven i någon butik - den föreföll vara värmeskadad, men som regel är det ju otroligt bra viner! Renhet, syra, kraft.Visa bifogad bild 13886 Ska tydligen vara en av de bästa producenterna av Vernaccia så det var ett givet besök, det levde upp till förväntningarna, otroligt balanserade vita viner. Producenten gör 11 olika viner där de flesta är vita, de äldre varianterna lagras på franska barriquer av varierande ålder med snittålder runt 6 år. Efter lagring så blandas vinerna från barriquerna ihop i gamla cementtankar för att sedan buteljeras. Trots små franska barriquer så doftar inte vinerna fat överhuvudtaget utan det tillför bara en oljighet och otroligt fin struktur. De lätta unga vinerna är fräscha friska och drar mot citrushållet medans de äldre drar mer mot svaga riesling mognadstoner med en viss oljighet. Trots att det är Italienska vita viner så kan de lagrade varianterna sparas 5 år utan problem! Rosén är till skillnad från de flesta roséerna i Toscana gjord på 100% Canaiolo vilket ger vinet en annan lätthet gentemot sangiovese, vinet liknar mer en provence i näsan men är otroligt smakrik och lång i munnen. Dessa viner är en ren njutning och jag rekommenderas starkt ett besök om ni är i närheten! Dessuitom är kostnaden för vinerna löjligt låg just på grund av att populariteten för vinerna är låg internationellt (Deras dyraste vin kostar 20 Eur).
Visa bifogad bild 13887 Bonusbilder från Montenidoli där Veraison har börjat i vingården på troligtvis Canaiolo eller Sangiovese.
Visa bifogad bild 13888
Aha där ser man, jag kikade på bolagets sortiment och hittade bara 2 vernaccia från en producent med kollikrav på 6 och 12. Inte något vidare sortiment där inte.. Men även producenten hade nämnt att bolaget hade varit och hälsat på honom men hade helt orimliga krav på när prover skulle vara inne samt vilka årgångar de ville ha i vilken tid.Montenidoli fanns i tre inkarnationer på Systemets beställningssortiment fram till 3-4 år sedan. Jag minns att jag köpte den allra sista flaskan, en Fiori (fjäderlätt och blommig som namnet antyder) som stod övergiven i någon butik - den föreföll vara värmeskadad, men som regel är det ju otroligt bra viner! Renhet, syra, kraft.
Och de köptes var?2 flaskor Yann Chave Hermitage 2015.
I Tain'd HermitageOch de köptes var?
Oerhört brokigt inköp i Köpenhamn. Ett knakelibrakarvin saknas på bild, men det poppas imorgon.
Det är dyrt att köpa vin i Köpenhamn, men vad är inte friheten värd?
Visa bifogad bild 13919
Visa bifogad bild 13920
Trevligt att råkas i CPH, även om man kände sig som en fw-stalker, Mattias! Köpte faktiskt också en flaska Manon (Både She blushes och Love lies bleeding) och lite annat under mina CPH-timmar innan den minst sagt hemtrevliga mässan VildVin.
Skit. Plockade precis upp en beställning från Bolis (bland annat 2 flaskor tignanelo 2015) och har sprängt vinbudgeten en tid framöver. Men Ciacci Piccolomini är nog ett bra köp för 299.... Finns på gångavstånd från lägenheten med. grrrr.Visa bifogad bild 13930
Det fick bli påfyllning idag! Bra viner till mycket rimliga pengar.