This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Sent omsider så kommer min kommentar...Jag brukar vara för lat för att skriva om mina restaurangbesök här, och jag brukar inte heller fotografera maten, men jag hade en såpass imponerande upplevelse i fredags att jag känner mig tvungen att dela med mig.
Jag och frun åt på the Square i London, och vi var båda överens om att det var vår bästa restaurangupplevelse hittills. Vi har ätit på tiotals enstjärniga restauranger men detta var vår andra tvåstjärniga (den första var Marcus Wareings restaurang Marcus som inte var mera än ok då vi åt där i början av juli i år).
Vi tog tasting menyn (http://www.squarerestaurant.com/Food/Tasting.aspx) och innan den första rätten kom två olika serveringar med amouche bouche som båda innehöll två olika "rätter". Alla var fantastiska men tyvärr har jag glömt vad de var, förutom min favorit som var nagonslags lite "crepe strut" med fois gras.
Den första förrätten var olika sorters tomater som var väldigt bra i all sin enkelhet. Lite svårt att äta från denna "sten" utan att klotta, dock. Visa bifogad bild 4747
Nästa rätt har jag ingen bild på men det var en helt fantastisk kalvtartar. Jag hade lust att slicka tallriken efteråt men lyckades behärska mig.
Sedan kom denna krabblasagne som också var otroligt bra. (notera tomatstänket på bordsduken)
Visa bifogad bild 4748
Vi var i det här skedet ganska säkra på att det inte kan bli mycket bättre, men vi hade fel. Nästa rätt var deras signaturrätt med langustiner, gnocchi och tryffel. Galet gott! Oj vad det vattnas i munnen då jag tänker tillbaka på detta.
Visa bifogad bild 4749
Efter det följde en fisk (John Dory) som var bra men inte fantastisk, följd av angus beef ribs som smalt i munnen.
Visa bifogad bild 4750
Efterrätterna har jag inga bilder på och tyvärr blev det lite hektiskt mot slutet och jag var tvungen att hoppa i en taxi för att avlösa vår barnvakt som inte ville missa det sista tåget hem. Frun fick bli kvar och njuta av efterrätterna i lugn och ro samt betala notan.
Denna restaurang hade varit på vår att göra lista en längre tid och då jag fick ett BYOB erbjudande via Bordeaux Index så tvekade vi inte längre med att boka. Vi hade således med oss två medhavda flaskor.
Launois Special Club 2002 var väldigt bra med massor av äpplen och rostat bröd. Hög syra. fräsh och lång. Mina två senaste flaskor av denna Champagne har varit på gränsen till övermogna, men denna betedde sig mera som en typisk 2002a och kunde gott ha sparats ytterligare något år.
Louis Jadot Clos Vougeot Grand Cru 2002 var superb, lång och komplex trots att den hade behövt mera luft (sommelieren rekommenderade inte dekantering, men jag borde ha följt min instinkt och bett henne dekantera trots allt), eller ännu hellre några år till i källaren. Som tur har jag två flaskor kvar att se fram emot.
Summa summarum, en fantastisk middag och jätte bra, avslappnad service! Denna upplevelse demonstrerade dessutom tydligt skillnaden mellan en och två Michelinstjärnor (något som Marcus misslyckades med, förutom med sin uppskruvade prisnivå). Vi kommer definitivt att göra ett återbesök och nästa gång skall vi nog bekanta oss närmare med deras vinlista som verkar mycket lovande.
Bättre sent än aldrigSent omsider så kommer min kommentar...
Var i London för x antal år sedan i en vecka på jobb.
På tisdagen sög det i tarmen och jag fick tag på ett bord på The Square.
Avsmakningsmenyn var bra.
På torsdagen sög det i tarmen igen och jag kom då på den briljanta idéen att ramla tillbaka till The Square.
Av okänd anledning kände de igen mig, måste bero på min diskreta lekamen och ödmjuka attityd...
Utan att jag behövde fråga så erbjöd de att ånyo servera en avsmakningsmeny men med helt andra rätter än de jag provade tidigare.
Jag har nu gjort en mental notering om att göra ett (eller två ) återbesök nästa gång jag hamnar i London.
Kul!Restaurang Llama i Köpenhamn besöktes igår. Sydamerikansk restaurang med tonvis av finess, härlig lokal och underbar personal. Att dessutom kunna plocka upp en riktigt dyrgrip till argentinsk malbec var enbart en bonus. Har inte provat det innan, men vinet ifråga var 2009 Bodega Enrique Foster Malbec Firmado. Snyggt och balanserat vin som upplevdes ganska precis som ett skönt mellanting mellan en sval napa-cab och en bättre bordeaux. (91p)
Matmässigt så blev det en fullkomligt underbar iberico-kotlett med mandel- och vitlöks-"polenta" samt lite underbar salsa på toppen. Som förrätt så blev det lite grillad paprika och konfiterad kanin. Avslutade med lite underbar korianderglass och choklad och mango.
Grymt trevlig mellanklass-restaurang som ni inte borde missa. Genomgående bra priser.
Visa bifogad bild 8953
Kul med Pierre Frick! Vi brukar alltid stanna till hos honom i Pfaffenheim när vi kör förbi. Ett riktigt naturvinsfreak! Man kommer nästan aldrig därifrån för man måste prova igenom hela sortimentet. Jag gillar speciellt hans extremt utjästa Gewurts. Gillar dock inte öl-kapsylerna och jag tycker inte att vinerna är speciellt långlivade.2012 Pierre Frick Pinot Noir Rot Murle.
Enligt opålitlig källa skulle de ha stans bästa råbiff. Tack för du påminde mig om stället. Dags att testa!Jag och frun hade jubileum och firade lite igår. Vi har dock bokat in ett besök och middag på 28+ på lördag, men vi tjuvstartade kalaset redan igår på Dagen D.
Bord 27 är en liten och charmig restaurang som ligger i Vasastan centralt i Göteborg.
Första besöket för mig, men jag har hört mycket gott om stället, så förväntningarna var rimligt höga. Klart mysig lokal. Möjligen så sitter man lite tajt då lokalen är allt annat än stor, men det funkade bra. Tog in lite blandat, varav min mat bestod av pilgrimsmussla, råbiff till huvudrätt och en klassisk creme brulee som avslutning. Hustrun tog en liten råbiff till förrätt följt av någon läcker torskrätt som fick henne upp i brygga förövrigt. Avslutningen blev lingonmacoron med lakritsglass som hon gillade mycket också.
Jag blev mer än nöjd med maten. Grymt trevlig råbiff med sojamajo, syrad lök och rödbeta och tunna pommes frites. Schysst pilgrimsmussla med rotselleri som jag vanligtvis inte älskar, men de hade fått till det bra. Creme bruleen blev möjligen lite tråkig, men smakade korrekt och gott. Kvällens rödtjut blev 2012 Pierre Frick Pinot Noir Rot Murle. Självklart blint!
Jag har ju druckit denna pärla innan, men inte en chans att jag var nära att hamna rätt i mina spekulationer. Uppenbart naturvin med läcker syra och funkiga stalltoner. Generöst bärigt med primärt sura körsbär samt stråk av lavendel och kakaosmör. Mycket gott! Landade i Piemonte och någon naturvinsvariant på barbera eller möjligen dolcetto, men det var mest för att det kändes italienskt. Fick ingen känsla av pinot i alla fall. (89-90p)
Jag kommer att återvända utan tvekan! Tummen upp!
Visa bifogad bild 9684
Vem var det som sa det? Visst hörde vi det vid samma tillfälle?Enligt opålitlig källa skulle de ha stans bästa råbiff. Tack för du påminde mig om stället. Dags att testa!
Den är bra men den bästa är väl ändå den Bhoga hade på sin meny när de öppnade?Vem var det som sa det? Visst hörde vi det vid samma tillfälle?
Vem var det som sa det? Visst hörde vi det vid samma tillfälle?
Den är bra men den bästa är väl ändå den Bhoga hade på sin meny när de öppnade?
Har ju aldrig haft chansen att prova råbiff på Bhoga tyvärr.Den är bra men den bästa är väl ändå den Bhoga hade på sin meny när de öppnade?
Då jag läst på annan plats på forumet att du tänkt komma till Kalmar i sommar/höst vill jag passa på att varmt rekommendera Postgatans råbiff. Fantastiskt bra och lite av deras signaturrätt. Så pass att de firade sitt 1-årsjubileum med att sälja råbiff för 1 kr en kväll. Inget annat på menyn den kvällen men om man ville kunde man få en till som dessert.Svagt minne av det, men inte av vem. @Beo ..? Då har vi två opålitliga källor.
Det är den bästa jag ätit någonsin! Är på jakt efter arvtagaren men har inte lyckats på 4 år...
Visa bifogad bild 9971
Vilket bättre sätt att fira våren än med hustruns vårrullar?
Vilket ska följas av grillad kring crab med pappardelle och en gräddvinsgrönsaksfond jag jobbat på sen i morse.
Och några trevliga viner:Visa bifogad bild 9972
Helt ärligt så blev jag verkligen glad i dessa viner när de kom ut, men har känt att de var faktiskt allra bäst tidigt när syran var på topp och kunde matcha all söt frukt och ek. Mate's Vineyard har kanske aningens litet för mycket vanilj- och smörbomb över sig, men den har också en hel del riktigt härlig Chardonnayoomph. Den var riktigt bra, men jag hade gärna sett att det var litet mer syra och litet mindre ekfat. Till maten var de andra vinerna bättre. Denna tog sig efter en stund i glaset.Hur var Mate's Vineyard? Har tre st sådana liggande, men har inte vågat öppna än.
Helt ärligt så blev jag verkligen glad i dessa viner när de kom ut, men har känt att de var faktiskt allra bäst tidigt när syran var på topp och kunde matcha all söt frukt och ek. Mate's Vineyard har kanske aningens litet för mycket vanilj- och smörbomb över sig, men den har också en hel del riktigt härlig Chardonnayoomph. Den var riktigt bra, men jag hade gärna sett att det var litet mer syra och litet mindre ekfat. Till maten var de andra vinerna bättre. Denna tog sig efter en stund i glaset.