Mattias Schyberg
Administratör
Är i Italien och sista dagen innan hemfärd spenderas i Franciacorta.
Ramlade in på Barboglio De Gaioncelli lite av en slump. Grymt bra ställe med klar Michelin-ambition som de lever upp till med råge utan att prislappen sticker iväg. Landade på 2500 kr för två personer, vilket är väl investerade kronor.
Skaldjurspastan var att dö för och efterrätten med grönt äpple, lakrits och kokos likaså.
I glasen hamnade följande kompetenta skapelser:
Annamaria Clementi Brut 2009 var riktigt god, men inte bättre än en kompetent champagne för liknande pris (betalade strax över tusenlappen på plats i restaurangen, vilket nog bör ses som helt ok med tanke på retail-pris). Saknade lite tryck och rostade toner för att bli riktigt nöjd, men bra genomgående som elegant måltidsdryck. Dessertvinet var någon passitovariant på chardonnay som var läcker som tusan.
Mycket trevligt restaurangbesök!
Ramlade in på Barboglio De Gaioncelli lite av en slump. Grymt bra ställe med klar Michelin-ambition som de lever upp till med råge utan att prislappen sticker iväg. Landade på 2500 kr för två personer, vilket är väl investerade kronor.
Skaldjurspastan var att dö för och efterrätten med grönt äpple, lakrits och kokos likaså.
I glasen hamnade följande kompetenta skapelser:
Annamaria Clementi Brut 2009 var riktigt god, men inte bättre än en kompetent champagne för liknande pris (betalade strax över tusenlappen på plats i restaurangen, vilket nog bör ses som helt ok med tanke på retail-pris). Saknade lite tryck och rostade toner för att bli riktigt nöjd, men bra genomgående som elegant måltidsdryck. Dessertvinet var någon passitovariant på chardonnay som var läcker som tusan.
Mycket trevligt restaurangbesök!