Vingubben
Medlem
Sött, sliskigt, spritigt med lite plommonsmak. Känns det bättre nu?Jag blev också djupt kränkt!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Sött, sliskigt, spritigt med lite plommonsmak. Känns det bättre nu?Jag blev också djupt kränkt!
Låter som om det var ett €4 sött vin från Cypern i den där flaskan. Rudy sover aldrig!Sött, sliskigt, spritigt med lite plommonsmak. Känns det bättre nu?
Du är skicklig på att skapa avundsjukaVisa bifogad bild 27257
Sine Qua Non, Stock Syrah, 2012
Mastigt med mycket frukt, framförallt Björnbär. Det här är som vanligt bra men jag har druckit bättre SQN Syrah. Kvällens tvåa.
Rostaing, Cote-Rotie, La Landonne, 1996
Lakrits och pepparkaka hade jag i noterna. Ett riktigt bra vin men i kvällens konkurrens blev det en sistaplats.
Jean-Michel Stephan, Cote-Rotie, Coteaux de Tupin, 2015
Kvällens kanske mest intressanta vin, med lite brett och udda toner men ändå på rätt sida gränsen. Måste hålla utkik efter Stephan. Kvällens fyra.
Chateau Montrose, 1990
Oj, oj oj vilket vin. Mogen Bdx i perfekt fas. Tog en klar seger vilket inte säger lite i det här sällskapet.
Jaboulet, Hermitage, La Chapelle, 1982
Inga ålderskrämpor trots förti år på nacken. Läder, svamp, skog med liten bacon i bakgrunden. Kvällens femma.
Jaboulet, Hermitage, La Chapelle, 2003
Rätt olik sitt äldre syskon då det fann massor med frukt kvar, och en lätt med trevlig sötsyrlighet och ett pepprigt avslut. Kvällens trea.
Helt oplanerat dök det upp fem Syrahviner, vilket inte var helt lätt att gissa, och alla levererade rejält. Den här kvällen hade dom dock otur att möta Montrose kanske bästa vin någonsin så det var inte någon tvekan om segern. Svårt att komma ihåg när jag drack så här bra rött senast.
Ungfrukt är skicklig på att maskera tanniner. Ssk om där finns en viss värmesötma.Château Montus 2018
Dagens släpp.
Doft: Intensiv jordig fruktighet, körsbär, russin. lite varmt bröd, lera, tobak.
Smak: Ganska grova tanniner som lugnar ner sig efter ett par timmar i karaffen. Lite mint. Syran och frukten kommer fram och ursäktar de initiala tanninerna, och håller en fin balans emellan sig. Eftersmaken är ett eko av doften med en djup varm fruktton och en lite inte ovälkommen stjälkighet.
Ovanligt drickbar som ung för att vara en Montus. Det ska bli spännande att se hur övriga flaskor utveckar sig i vinkällaren.
En total bagatell, tunn, snipig och triste (franskt uttal!).
Visa bifogad bild 27262
Murrig bild pga skumrask på balkongen. Waikiki Beach Skyline och en fullmåne är det som ger ljus.
2019 Vincent Grall skrytcuvée Le Grall, Sancerre ($ilex), 80p
Tunn, surlig bagatell medsläpad från Yokohama till Honolulu.
Nästan så att man vill undvika alla hans viner för resten av livet.
Tragiskt usel Sancerre för en burgundisk peng. *pft*
Denne makares 'Le Manoir' har iaf under en årgång spridit glädje, men samtidigt, under en årgån spridit näthat.
Tror faktiskt att jag låter bli Gralls viner framgent.
Finns för många andra makare i distriktet som gör bättre saker.
Château Montus 2018
Dagens släpp.
Doft: Intensiv jordig fruktighet, körsbär, russin. lite varmt bröd, lera, tobak.
Smak: Ganska grova tanniner som lugnar ner sig efter ett par timmar i karaffen. Lite mint. Syran och frukten kommer fram och ursäktar de initiala tanninerna, och håller en fin balans emellan sig. Eftersmaken är ett eko av doften med en djup varm fruktton och en lite inte ovälkommen stjälkighet.
Ovanligt drickbar som ung för att vara en Montus. Det ska bli spännande att se hur övriga flaskor utveckar sig i vinkällaren.
Doftar bränt batteri, bilbana och gummi. Smakar inte mycket bättre. Riesling är min favoritdruva, så det var nästan med sorg jag bevittnade hur den här druvan hade förvanskats. Vissa andra runt bordet med mer erfarenhet av naturvin var dock i extas.
När man handlar Råda får man inte glömma brynt smör.Visa bifogad bild 27263
2018 Paul Jaboulet Aîné Côte-Rôtie Les Jumelles
Aldrig provat tidigare men gillar ju Jaboulet och syrah i allmänhet så borde bli bra.
Syran (nästan lite italiensk) är den som gör tydligast avtryck i bettet eftersom tanninerna är tämligen beskedliga. God smak med bl.a. björnbär, körsbär, lakrits, lite läder och en aning animaliskt.
Elegant, lite polerat, välsmakande och lättillgängligt. Skulle passa ypperligt som restaurangvin.
2018 François Villard Côte-Rôtie Le Gallet Blanc
Blommigare doft (champagnelik) tydligare frukt och mindre inslag av fat.
Köpte hem bl.a. lakritsglass från Råda Gelato igår. Fantastiskt god för övrigt! Denna lakritston hittar jag även här i Le Gallet Blanc.
De är olika, men båda är väldigt goda Côte-Rôtie, som dessutom kommer med små trevliga prislappar. Tyvärr höjde de nyss priset på Les Jumelles på SB från 399:- till 449:- och Le Gallet Blanc är tillfälligt(?) slut hos leverantör. Men kostar annars 399:-
Det är inte konstigt att det korkas upp en hel del syrah här hemma. Det är ju en makalöst god druva redan i sin ungdom.
Så idag blir det god Côte-Rôtie till
lördagsbiffen, en stadig ryggbiff med rödvinssås, potatismedaljonger och sparris. Smaskens!
Självklart köpte jag även brynt smör!När man handlar Råda får man inte glömma brynt smör.
Lite fånig fråga, men vad var det för vin?Med en klassisk söndagsmiddag i form av oxrullader behöves något rött i glaset.
2018 av detta vin hörde till de bättre unga vin jag testat så med recensionen från Patrik om 2019s version var det ju bara dra korken ur.
En doft som översköljs av klassisk rhonefrukt,bacon och svarta oliver.
Kan sniffas länge på ikväll känns det som.
Piggare syra än 2018,ordentlig längd och komplext.
Kommer klara lagring men ung Rhone är förbannat gott.
Idag 93 men kan nog ta både 1 o 2 pinnar när den rundat till sig lite mer
På Hawaii får man tåla förfärlig behandling av sensitivitet. Barbarer som det amerikanska folket är, deras djuprotade decency till trots, är deras smak underutvecklad. En köttbit skall väga minst ett kg och stekas i smör *urk* innan det grillas-steks-koks-friteras-djupfriteras för vidare smakutveckling *urk*
Lever lycklig utan USAs inblandning i mitt kött.
Visa bifogad bild 27264
Just bakom Waikiki beach.
2012 Paleo Rosso
Ett undebart vin. Tyvärr inmundigat i plastmuggar på Sheraton Waikiki Hotel.
Inga poäng denna gång.
No score.
From plastic cups at Sheraton Waikiki in Honolulu.
We brought this bottle from Japan in order to really enjoy some salad and stuff in the room.
But, not even proper wine glasses in the room. *teska-teska*
The tannic strictures in this wine are plural. They build this magnificipod into greatness. Caressing it for further amazing deliveries in the future.
It seems that the youthfully attractive prime flush is over and that we now need to wait for some time (or face stringent tannins) for its real face to be shown.
Yey!
We have: Four btls to go, next one around 2030.
No need to hyrry.
Today: painful acidic structure.