Peter Wagner Ob. Spätburgunder 2022
Biodynamiskt odlat o spontanjäst på bourgognefat o mognadslagrad helt utan svavel,
buteljerad ofiltrerad.
Parfymerad doft o druvtypisk med extremt mycket by-burgundiska vibbar och fin intensitet.
Hade jag blivit serverad blint hade jag gissat Volnay.
Munnen inleds med lätt stjälkiga drag och otroligt eleganta fatnyanser med lätt silkiga tanniner
Kroppen är lätt med hög syra och fin mineralite och längd.
Toner av örter, mosade jordgubbar, varma hallon, jord och fallna löv och vulkanisk lerjord.
Mycket fräsch väldigt silkigt och elegant vin väldigt välpolerat och snyggt, läskande och gott.
Men elefanten i rummet blir ändå prisbilden.
för visst har man betalat absurda priset för lätta upplevelser ifrån Bourgogne.
Detta gör ju att man söker efter "prisvärd pinot" på andra platser, men det är inte utan att man ändå känner sig lite lurad.
Instagram Fomo har här fått mig att betala 500spänn för denna upplevelse som ändå eloge till Jim på Winescout som gör ett duktigt jobb att hypea upp sina viner.
för visst den är bättre än många regional viner ifrån bourgogne men så himla imponerande är det ändå inte på mig
Biodynamiskt odlat o spontanjäst på bourgognefat o mognadslagrad helt utan svavel,
buteljerad ofiltrerad.
Parfymerad doft o druvtypisk med extremt mycket by-burgundiska vibbar och fin intensitet.
Hade jag blivit serverad blint hade jag gissat Volnay.
Munnen inleds med lätt stjälkiga drag och otroligt eleganta fatnyanser med lätt silkiga tanniner
Kroppen är lätt med hög syra och fin mineralite och längd.
Toner av örter, mosade jordgubbar, varma hallon, jord och fallna löv och vulkanisk lerjord.
Mycket fräsch väldigt silkigt och elegant vin väldigt välpolerat och snyggt, läskande och gott.
Men elefanten i rummet blir ändå prisbilden.
för visst har man betalat absurda priset för lätta upplevelser ifrån Bourgogne.
Detta gör ju att man söker efter "prisvärd pinot" på andra platser, men det är inte utan att man ändå känner sig lite lurad.
Instagram Fomo har här fått mig att betala 500spänn för denna upplevelse som ändå eloge till Jim på Winescout som gör ett duktigt jobb att hypea upp sina viner.
för visst den är bättre än många regional viner ifrån bourgogne men så himla imponerande är det ändå inte på mig