CCG
Medlem
Jaså haha, var det förväntningarna på Gonon allmänt eller Gonon 14?Gonon -14 är nog den jag har haft mest problem med, i alla fall i förhållande till förväntningarna. Chave, Jamet och Clape gör ju sällan bottennapp
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jaså haha, var det förväntningarna på Gonon allmänt eller Gonon 14?Gonon -14 är nog den jag har haft mest problem med, i alla fall i förhållande till förväntningarna. Chave, Jamet och Clape gör ju sällan bottennapp
Jaså haha, var det förväntningarna på Gonon allmänt eller Gonon 14?
Drack av en händelse Gonon St Joseph 2015 (Le Bon Canon's sista flaska) i fredags och den var spektakulärt bra. Jag är inte så enormt förtjust i röda från norra Rhone men den var verkligen knasgod.Jag har alltid höga förväntningar på Gonon i allmänhet, och nästan alltid infrias dom.
Jag tror jag har druckit alla årgångar av Gonon de senaste femton åren med undantag för 2015 som jag aldrig lyckats lägga vantarna på. Av dessa upplever jag 2014 som det svagaste kortet följt av 2011. Jag har fortfarande fem flaskor kvar i källaren och varje gång jag provar tänker jag att jag skall sälja resterande flaskor, men ångrar mig och hoppas att lite mer lagring ger susen. Kanske dags att öppna en flaska?
Tack!Otroligt bra analys av vinet, har druckit 2014 3 gånger tidigare och jag gillar det varje gång.
Jag tenderar att föredra de svalare Clape årgångarna (2021 kommer vara magiskt), vad är din erfarenhet som Vän av Clape, föredrar du denna stil eller är du mer för de ”varmare”?
Drack en 2014 i somras som var kanon. Klart bättre än för några år sen är min upplevelse.Jag har alltid höga förväntningar på Gonon i allmänhet, och nästan alltid infrias dom.
Jag tror jag har druckit alla årgångar av Gonon de senaste femton åren med undantag för 2015 som jag aldrig lyckats lägga vantarna på. Av dessa upplever jag 2014 som det svagaste kortet följt av 2011. Jag har fortfarande fem flaskor kvar i källaren och varje gång jag provar tänker jag att jag skall sälja resterande flaskor, men ångrar mig och hoppas att lite mer lagring ger susen. Kanske dags att öppna en flaska?
Denna helg blev det en 2019 Cartology (Alheit Vineyards). Normalt ett av mina favoritviner. Dock litet besviken över hur pass trött den var med bara 5 år på nacken. Vissa viner är helt enkelt bättre att dricka på frukten (och eken). Ska spara en flaska några år till och se om det gör skillnad (dvs testa hypotesen att den går igenom någon sorts tunnel just nu). Idag (med litet smörfrästa kammusslor och en enkel salsa på selleri, gurka, avocado, gul lök, citron, morot, och till huvudrätt halstrad tonfisk med kokt potatis och en sås på creme fraîche, cartology, lök, habanero, dill och citron) föll den litet platt: 87 poäng.
paleo rossoVisa bifogad bild 32972
2016 Le Macchiole Paleo Rosso
Decanted three hours prior to tasting. Blackcurrant, lingonberries, strawberries. Sweet licorice, green pepper, thyme, grape seeds, wood, and a discrete stoniness. Concentrated, but not heavy at all. Tannins are very smooth at this stage, there is almost a silky mouthfeel to it. Some development but still plenty of juicy cool fruit. A lot of varietal typicity shines through the warmer climate profile. Based on this sample, I am convinced it is performing close to peak at the moment. Drink now or in the next five years.
94 p
Förutom ditt användande av denna term nu och 17:e januari 2014 förekommer "korumpa" här på forumet endast 5:e september 2014 av användare Mats.korumpa
Förutom ditt användande av denna term nu och 17:e januari 2014 förekommer "korumpa" här på forumet endast 5:e september 2014 av användare Mats.
Så ett grattis är nog ändå på sin plats för en innovativ sensorisk association!
Första bilden: Är detta sista etappen fram till Galt's Gulch söderifrån? Bakom bergen i bakgrunden, är det där dalen ligger?Visa bifogad bild 32970Visa bifogad bild 32971
Viñedos de Alcohuaz "Tococo" 2020
85% Syrah (vingård 1800 möh) och 15% Petite Sirah (2200 möh) från de chilenska Anderna
Spännande vin och lite utav en ögonöppnare vad folk menar med "svarta oliver" när det kommer till Syrah, slog mig som en blixt från klar himmel vid första sniff. Violer, björnbär, hästsadel, kaffesump; silkeslent i munnen i en fräsch men fruktig stil utan överdrifter på 13%
Kommer definitivt hålla ögonen öppna efter mer från producenten
Tococo är definitivt kul, kommer ihåg att jag tyckte det var en ovanlig Syrah. Andra flaskan var tyvärr korkskadad. Har även druckit storebror RHU men den var obetydligt bättre så jag köper hellre en Tococo. Har en 2018 som har fått mogna ett tag.Viñedos de Alcohuaz "Tococo" 2020
85% Syrah (vingård 1800 möh) och 15% Petite Sirah (2200 möh) från de chilenska Anderna
Spännande vin och lite utav en ögonöppnare vad folk menar med "svarta oliver" när det kommer till Syrah, slog mig som en blixt från klar himmel vid första sniff. Violer, björnbär, hästsadel, kaffesump; silkeslent i munnen i en fräsch men fruktig stil utan överdrifter på 13%
Kommer definitivt hålla ögonen öppna efter mer från producenten
Paleo tillhör våra största favoriter. Skoj att du också gillade denVisa bifogad bild 32972
2016 Le Macchiole Paleo Rosso
Decanted three hours prior to tasting. Blackcurrant, lingonberries, strawberries. Sweet licorice, green pepper, thyme, grape seeds, wood, and a discrete stoniness. Concentrated, but not heavy at all. Tannins are very smooth at this stage, there is almost a silky mouthfeel to it. Some development but still plenty of juicy cool fruit. A lot of varietal typicity shines through the warmer climate profile. Based on this sample, I am convinced it is performing close to peak at the moment. Drink now or in the next five years.
94 p
Inte ssk innovativt då det ju hade precis den karaktärenFörutom ditt användande av denna term nu och 17:e januari 2014 förekommer "korumpa" här på forumet endast 5:e september 2014 av användare Mats.
Så ett grattis är nog ändå på sin plats för en innovativ sensorisk association!