This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Gott? Skräp? Fantastiskt?Igår drack jag 1988 Veuve Clicquot Ponsardin Champagne Brut Rare Vintage...idag vete tusan. Återkommer med det
Dumol -08 låter spännande. Kallklimatssyrah från Kalifornien verkar det som. Mumma!Mellan gott och fantastiskt, med lutning åt....hmmm, väldigt gott. Lugna bubblor, djup färg, brödigt, men inte för mycket jäst. Lång svans. Ja, 91p. Typ
Idag dricker jag en Dumol 2008 Syrah RRV. Vilar just i karaffen
Läste kalk-klimat och det är lite kalk på nåt sätt.. Om man med kalk kan mena lite krita...Men, det stämmer kallklimat, så kallt det nu blir i Kalifornien. Jag tycker dock det är en del "varmare" toner i vinet. Grymt gott !! Över 90p. Doften helt fantastikt.Dumol -08 låter spännande. Kallklimatssyrah från Kalifornien verkar det som. Mumma!
Kul, önskar du kunde skicka en sipp via tangentbordet.Läste kalk-klimat och det är lite kalk på nåt sätt.. Om man med kalk kan mena lite krita...Men, det stämmer kallklimat, så kallt det nu blir i Kalifornien. Jag tycker dock det är en del "varmare" toner i vinet. Grymt gott !! Över 90p. Doften helt fantastikt.
Drack en PN från samma producent relativt nyligen. Riktigt bra det också.Läste kalk-klimat och det är lite kalk på nåt sätt.. Om man med kalk kan mena lite krita...Men, det stämmer kallklimat, så kallt det nu blir i Kalifornien. Jag tycker dock det är en del "varmare" toner i vinet. Grymt gott !! Över 90p. Doften helt fantastikt.
Visa bifogad bild 2113
2011 Dumol Pinot Noir Aidan
Herregud...
Nästan direkt vid första sniffen så känner jag mig tämligen säker på att det är en PN jag har i glaset, dessutom borde det ha sitt ursprung i Kalifornien, men det är knappast självklart att plocka detta...
...frugan trodde det var en Syrah, ett misstag jag själv har begått mer än en gång när jag inte har varit tillräckligt uppmärksam. Har således tvingats lära mig av mina misstag.
Mörk och tät i färgen. Första sniffen avslöjar skogshallon, rabarber, mörka körsbär, lagerblad, blodapelsin och kåda. Efter ett par snurr på glaset och lite luft så dyker det upp kaffe, rostig spik, lakrits och sandelträ. En komplex och yppig karaktär således, dvs kraft och elegans i kombination.
I munnen är det fylligt(!), intensivt och mustigt med rund och balanserad frukt. Bra tanninstruktur. Syrorna känns mjuka och snälla.
Sanslöst gott och redo att drickas. Frugan gick nästan upp i brygga. Allt annat än burgundisk, men det ser jag som ett plus då jag uppskattar variation. 92p
Magnus? Då är det nog Magnus på Magnum Wine.Jag vet bara att han heter Magnus och att han kommer vara på Barrique imorgon på deras "öppna vinprovning". Följ med vet jag?
Jag tror inte det. Han på Magnum Wine är väldigt lång (om jag inte har fel?), medan Priorat-Magnus är kort.Magnus? Då är det nog Magnus på Magnum Wine.
Jo, Magnum-Magnus är ganska lång och när jag tänker efter så importerar han nog bara Bordeaux.Jag tror inte det. Han på Magnum Wine är väldigt lång (om jag inte har fel?), medan Priorat-Magnus är kort.
Idag dricker vi Sancerre Les Baronnes 2013 från Henri Bourgeois. SB:s standardsortiment.
Ibland får jag klimakterieattacker med intensiv saknad av vissa maträtter från mitt förflutna. Så jag beställde ett par bläckfiskar och gjorde den galiciska fruns bläckfisk, en spansk klassiker. När det kommer till vin så hävdar galicierna med bestämdhet att deras Albariño är den givna följeslagaren till pulpo a la gallega. Deras släktingar, den stora del av det argentiska folket som härstammar från galiciska utvandrare, hävdar lika bestämt att Sauvignon Blanc är den rätta kompanjonen. Och jag är böjd att hålla med. Men därom tvista de lärde.
Visa bifogad bild 2534 Visa bifogad bild 2535 Visa bifogad bild 2536
Smaknoter: Ungdomligt outvecklad, med krusbärsblad och tropisk gul frukt, lite mineralrök. Mindre stram än jag hade väntat mig. Medelfyllig, med mogen passionsfrukt och mango, bra syra. Fint slut, inget som stör, bra sammansatt. Kanske hade jag velat ha en ytterligare högre växel med syra och mineraler, men det är överkurs. 88p
Var är bilden på colan ?Vinet till fisken en Meursault Les Clous, bourgogne för en 5-hundring 2007, bra pris för att vara restaurang, cola för sonen.
Som sagt glömde ta bilder så bifogar en annan dock var det 2007 som serverades.
Hälle till Meursault, hur bra kan det bli? Herregud vad gött. Hur serverades fisken--- någon sås till?Själv var jag ute med sonen idag först på spelhuset på Liseberg, 150 spänn och spela så mycket arkad spel man vill och senare åt vi hälleflundra på dinner-22, tyvärr tog jag inte några bilder på maten, men hälleflundran på detta ställe är magiskt gott.
Vinet till fisken en Meursault Les Clous,
Hälle till Meursault, hur bra kan det bli? Herregud vad gött. Hur serverades fisken--- någon sås till?
Var är bilden på colan ?
Fantastiskt kul att se någon fråga efter Chablis i specifika ord. Jag har en känsla av att det enda som verkligen dricks i Sverige är Petit Chablis, vilket är tragiskt tråkigt i jämförelse med en bra 1er Cru!Underbar kombination av hummer och havskräftsås , fråga efter en fourchaume då jag var lite sugen, men då det inte fanns så tipsa servitören om denna, och ja det passade utmärkt ihop, var en underbar kombination, så måste tipsa om denna prisvärda restaurang, trevlig vinlista faktiskt och inte rejält saltat!
Denna räcker!
Visa bifogad bild 2538
Har inte testat Dinner 22 ännu. Verkar som att vinpriserna är helt okej. Tack för tipset!+3 @Vino fino
Trevligt att se någon annan som vågar ta i med hård-handskarna för att göra egen mat, kan tänka mig att du är en vältalig charmör bland damerna!
Själv var jag ute med sonen idag först på spelhuset på Liseberg, 150 spänn och spela så mycket arkad spel man vill och senare åt vi hälleflundra på dinner-22, tyvärr tog jag inte några bilder på maten, men hälleflundran på detta ställe är magiskt gott.
Vinet till fisken en Meursault Les Clous, bourgogne för en 5-hundring 2007, bra pris för att vara restaurang, cola för sonen.
Som sagt glömde ta bilder så bifogar en annan dock var det 2007 som serverades.
Visa bifogad bild 2537
Här är web-adress till restaurangen: http://www.dinner22.se/