Tycker detta såg trevligt ut..men det blir nog lite bättre nästa vecka!
Hade själv en bra champagnedag igår, började till lunch med
Gaston Chiquet BdB AY, robust, frisk och lite delikatesser på Au 36 i Hautvillers. Visste sen tidigare att endast pappan i ägarfamiljen provat Selosse så vi hade med oss en
V.O deg dec. 2013, stor succe
Middag med ett par vänner från Stockholm och
@vintomas bra mix av gammal vänskap och stor kunskap.
Damien Hugot 2006 extra brut, tydlig utveckling med hög tydlig syra.
Gosset Celebris 1995, fullt mogen, smakrik, apelsin, stänk av kaffe för en Gosset skulle den kanske haft lite mera kraft men oavsett en härlig Champagne.
Lanson 1996 ung, mycket syra, utvecklades väl under hela kvällen bra storhus champagne från magisk år.
Clos de Goisses 2004 i karaff ca en timme, snål outvecklad efter någon timme i glasen mera generös, behöver tid i källaren.
Clos de Goisses 2000, vid servering stram, torr lite tunn med extrem grape i avslutet efter ca 20 min ett helt nytt vin, fyllig, mogen frukt med bra balans, påminde en del om
CdG 2002 som vi drack på huset för en vecka sen. Avslutade med
Selosse Rose deg. jun 2014, underbar flaska med mycket tydlig PN frukt från Ambonnay.