Besök på Frantzén för första gången. Lite korta smaknoter då fokus framför allt var på maten.
Visa bifogad bild 2585 Visa bifogad bild 2586 Visa bifogad bild 2587
Chartogne-Taillet Cuvée Sainte Anne. Citrus, äpple, brödigt, nötter. En aning hög syra för min smak, men vinet passade bra till de första rätterna.
2009 Philippe Pacelet Chablis 1cru Vau Ligneau. Mineral, äpple, citron. Utmärkt med havskräftan!
2004 Domaine du Closel Clos du Papillon. Krusbär?, mineral. Chenin Blanc med lite ålder har man ju inte druckit tidigare. Riktigt trevlig tillsammans med torsken.
1998 Guiseppe Cortese Barbaresco Rabaja. Körsbär, lakrits, vanilj. Medel-hög syra och tanniner. Satt som en smäck med dovhjorten.
2008 Kiralyudvar Tokaij Cuvée "Ilona". Persika, aprikos, hjortron, honung. Jag har druckit den tidigare på Matsalen, och den levererar ännu en gång.
Sedan blev det dags att laga lite egen mat och bjuda på 8-rätters meny med de flesta recept signerade Mathias Dahlgren.
2008 St Stephan's Crown Tokaji Aszu 5 Puttonyos
Med: Råriven morot & naturlig gåslever och
Mango & naturlig gåslever
Visa bifogad bild 2588 Visa bifogad bild 2589
2013 Charles Smith Kung Fu Girl Riesling. Ganska typisk Riesling med lite petroleum, citrus och äpple och hyggligt prisvärd. Syran blev en aning hög till de asiatiskinspirerade laxrätterna. Antagligen p.g.a sojan. Men funkade bra till den perfekta vakuumångade torsken.
Laxrygg i öl & forellrom
Ångad torsk med skogssvampemulsion & forellrom
Rimmad salmalax & gurka
Visa bifogad bild 2590 Visa bifogad bild 2591 Visa bifogad bild 2592 Visa bifogad bild 2593
2002 Chateau Beausejour, Saint-Émilion. Jordig med vanilj och lakrits och svaga toner av svarta vinbär och körsbär. Passade riktigt bra till bägge kötträtterna.
Karljohansvamp med rådjursfilé och bräserad persiljerot
Hällstekt svensk hängmörad biff med svampsallad och karljohancréme
Visa bifogad bild 2602 Visa bifogad bild 2599 Visa bifogad bild 2600
Tokaji igen till efterrätten
Exotiskt från naturen, havtorns- och örtsorbet
Visa bifogad bild 2601