magnum
Epernay, Frankrike
Mystiken tätnar....vad tyckte @Anders Landström ?Butteaux. Men vet inte vilken årgång. Köpte efter att @Anders Landström, för ett drygt år sedan, hade skrivit att han hade köpt.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Mystiken tätnar....vad tyckte @Anders Landström ?Butteaux. Men vet inte vilken årgång. Köpte efter att @Anders Landström, för ett drygt år sedan, hade skrivit att han hade köpt.
Lyckades precis norpa sista flaskan i närområdet. skulle dock komma fler på måndag sa dom. Tydligen så säljer den jäkligt bra just nu.Rocca di Castagnoli Buriano-2001
Det har blivit en del gnäll från min sida när det gäller vin jag druckit på sistone men detta vinet är lite av ett fynd tycker jag nog. Fina mognadstoner och alla de smaker man förväntar sig av en välgjord cab. Med tanke på priset lär det nog ta slut i butikerna fort.
http://www.finewines.se/threads/de-senaste-vininkoepen-diskussioner-och-tips.2034/page-14#post-50462Butteaux. Men vet inte vilken årgång. Köpte efter att @Anders Landström, för ett drygt år sedan, hade skrivit att han hade köpt.
För mycket ek för min smak. Hustrun gillade det.
Då vet jag vad jag gick miste om idag Barbaresco brukar vara riktigt trevligt!Hello #nebbiololovers , ikväll blev det en...
Visa bifogad bild 2633
2008 Barbaresco från Produttori del Barbaresco till helstekt fläskfilé med whiskysås och potatis- och jordärtskockspuré (ping @Matlen )
Lätt 90 points, kanske lite till . Ganska mörk i färgen, men doften avslöjar druvan. Dekanterad ca två timmar innan maten, men man kan ju inte låta bli att nosa lite redan då. Inleder ganska sluten, man hinner fundera att "vad tusan är det här för mediokert vin", nästan lite unket och avslaget. Men vänta bara, det kommer sig så det stänker om det. Efter någon timme finns alla typiska nebbiolo-drag där, kryddigt och blommigt med rosor, saltlakrits, lagerblad och viol. En del eneträ och inte så lite målarlåda. Frukten drar åt röda skogsbär, lingon och hallon. I munnen ganska vältämjda tanniner, fina och strukturerade, känns bra även utan mat. Smaken domineras av röda bär, lingon, tranbär och hallon. Smaken är lång, man längtar omedelbart efter nästa sipp. Jämrans gott helt enkelt!
Rocca di Castagnoli Buriano-2001
Det har blivit en del gnäll från min sida när det gäller vin jag druckit på sistone men detta vinet är lite av ett fynd tycker jag nog. Fina mognadstoner och alla de smaker man förväntar sig av en välgjord cab. Med tanke på priset lär det nog ta slut i butikerna fort.
Japp, Le Pratola är minst lika bra.Ska definitivt prövas. Le Pratola Merlot av samma producent och årgång levererade mycket bra tycker jag.
Butteaux. Men vet inte vilken årgång. Köpte efter att @@Anders Landström, för ett drygt år sedan, hade skrivit att han hade köpt.
För mycket ek för min smak. Hustrun gillade det.
Sunkis, du gör goda skäl för din sloganhttp://www.finewines.se/threads/de-senaste-vininkoepen-diskussioner-och-tips.2034/page-14#post-50462
(Var tvungen att prova att googla forumet. Hittade det på 2a försöket.)
Vilka vidriga påslag!Visa bifogad bild 2634
Besök på Bistro Rival igår. Frugan ville ta det lugnt och då passar ju hotellet där man bor bra, dessutom är det en ansedd restaurang oavsett.
Beställde in lite grillade ostron med löjrom och annat trevligt att börja med. Tog in ett glas av husets Champagne (NV Nicolas Feuillatte Brut Reserve) att svälja ner snorkråkan med. Riktigt gott, men bubblet kändes klart lite mediokert. Fyllde sin funktion väl dock.
Till huvudrätt så blev det stekt lammrostbiff från Nya Zeeland med potatisterrine och rödvinssås. Köttet smakade fantastiskt, men tillbehören smakade tyvärr mest vinäger, vilket inte kändes balanserat alls. Ingen sötma eller sälta som balanserar upp. Blev riktigt besviken och lämnade ett klagomål där jag fick veta att det är min personliga smak det är fel på, då INGEN hade klagat på detta förrut. Jag frågade henne hur många som hade ätit maten på min tallrik. Hon blev tyst och gick sin väg. Trist. Jag brukar dessutom vara väldigt snäll och ödmjuk i min kritik. Trots dessa problem så vill jag ändå påstå att Bistro Rival är väl värt att besöka, miljön är fantastisk och råvarorna riktigt bra. Små skavanker och olyckligt med en trött och oinspirerad servitris dock.
Nåväl, lite rödtjut dracks till huvudrätten. Ganska trevlig vinlista med mycket udda ting. Har ingen koll på prissättningen, men känslan är att det är saftiga påslag. Det mesta går att få på glas vilket är en trevlig bonus. Hittade en Tannat från Uruguay, vilket kändes passande till lammet, närmare bestämt 2012 Bodega Garzón Tannat. Rejält fatad historia med kaffe, choklad, kokos och tobak, men det tar sig under kvällen och släpper då igenom lite frukt åt björnbär och plommon. Rustika och trevliga tanniner, men lite kort. Trots detta ett riktigt gott och kvalitativt vin som vi njöt av till sista droppen. 88p
Tog även kort på hela vinlistan för den som är intresserad, se bifogade bilder...
Hur mycket betalade du för dina flaskor?Sunkis, du gör goda skäl för din slogan
Stor-ekad Chablis går bort då jag skall överbetala vinflaskor. Har inga behov öht av sådan dryck. Finns nämligen inget som (i min värld) denna typ av dyrgripar går bättre till än annat 'plonk' för halva priset. Men, jag är inte den som är den. Skall absolut köpa in ngn fler flaska av dem om de gör låg-ekade Chabliser tillgängliga ngn gång i framtiden.
Tyvärr lyckades jag tydligen länka till inlägget efter eller så var det åter Android och forumet som spelade mig ett sprattSunkis, du gör goda skäl för din slogan
Stor-ekad Chablis går bort då jag skall överbetala vinflaskor. Har inga behov öht av sådan dryck. Finns nämligen inget som (i min värld) denna typ av dyrgripar går bättre till än annat 'plonk' för halva priset. Men, jag är inte den som är den. Skall absolut köpa in ngn fler flaska av dem om de gör låg-ekade Chabliser tillgängliga ngn gång i framtiden.
349kr. Och bara en flaska.Hur mycket betalade du för dina flaskor?
Det var iaf så nära att jag utan problem hittade ordet: "ek" på flera platser...Tyvärr lyckades jag tydligen länka till inlägget efter eller så var det åter Android och forumet som spelade mig ett spratt
Pattes Loup?349kr. Och bara en flaska.
Men fick den levererad till Umeå utan att jag behövde betala extra!
NejPattes Loup?
Löjligt höga påslag hittar man tyvärr oftare än det motsatta. Inget nytt, men för den delen inte acceptabelt. Själv är jag för luttrad för att reagera nämnvärt.Vilka vidriga påslag!
Dit vill jag aldrig gå. För inte accepterar de väl BYOB till rimligt pris?
Nämen, jomenjustja: Nordkoreansk förbudsiver. Glömde mig. Var kanske för länge sedan jag var i de krokarna.-
En överföring till vår afton på La Rochelle härom senast, så betydde det alltså att sommelieren hällde upp och bjöd på motsvarande ~3000 kr till mig och hustrun. (Till alla lurkande IOGT:are så får man göra det i Japan utan att bibelnkoranenthalmud, unga flickors tadel eller lagar kränks.)