This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Visa bifogad bild 2634
Besök på Bistro Rival igår. Frugan ville ta det lugnt och då passar ju hotellet där man bor bra, dessutom är det en ansedd restaurang oavsett.
Beställde in lite grillade ostron med löjrom och annat trevligt att börja med. Tog in ett glas av husets Champagne (NV Nicolas Feuillatte Brut Reserve) att svälja ner snorkråkan med. Riktigt gott, men bubblet kändes klart lite mediokert. Fyllde sin funktion väl dock.
Till huvudrätt så blev det stekt lammrostbiff från Nya Zeeland med potatisterrine och rödvinssås. Köttet smakade fantastiskt, men tillbehören smakade tyvärr mest vinäger, vilket inte kändes balanserat alls. Ingen sötma eller sälta som balanserar upp. Blev riktigt besviken och lämnade ett klagomål där jag fick veta att det är min personliga smak det är fel på, då INGEN hade klagat på detta förrut. Jag frågade henne hur många som hade ätit maten på min tallrik. Hon blev tyst och gick sin väg. Trist. Jag brukar dessutom vara väldigt snäll och ödmjuk i min kritik. Trots dessa problem så vill jag ändå påstå att Bistro Rival är väl värt att besöka, miljön är fantastisk och råvarorna riktigt bra. Små skavanker och olyckligt med en trött och oinspirerad servitris dock.
Nåväl, lite rödtjut dracks till huvudrätten. Ganska trevlig vinlista med mycket udda ting. Har ingen koll på prissättningen, men känslan är att det är saftiga påslag. Det mesta går att få på glas vilket är en trevlig bonus. Hittade en Tannat från Uruguay, vilket kändes passande till lammet, närmare bestämt 2012 Bodega Garzón Tannat. Rejält fatad historia med kaffe, choklad, kokos och tobak, men det tar sig under kvällen och släpper då igenom lite frukt åt björnbär och plommon. Rustika och trevliga tanniner, men lite kort. Trots detta ett riktigt gott och kvalitativt vin som vi njöt av till sista droppen. 88p
Tog även kort på hela vinlistan för den som är intresserad av att se eländet prismässigt, se bifogade bilder...
Var du i köket alltså? Hade jag vetat detta så hade vi ju kunnat skaka tass, samt så hade du säkert kunnat fixa lite humanare vinpriser.Jag är både förbluffad, vet inte om man ska skratta eller gråta, har aldrig hört en servis som säger att de är din smak det är fel på!?
Vafan vikken restaurang man än besöker ska du inte behöva betala om du är missnöjd med maten !
Dessutom är det kul att ha lagat mat åt ännu en forums-medlem då jag körde kallis vid detta tillfälle
Dom som smakade vinägerVar du i köket alltså? Hade jag vetat detta så hade vi ju kunnat skaka tass, samt så hade du säkert kunnat fixa lite humanare vinpriser.
Vilka delar av min mat fixade du?
Kallis= att jag körde förrätt o dessertVar du i köket alltså? Hade jag vetat detta så hade vi ju kunnat skaka tass, samt så hade du säkert kunnat fixa lite humanare vinpriser.
Vilka delar av min mat fixade du?
Skönt! Då var din mat grym, även passionsfruktsorbeten som frugan tog till efterrätt var riktigt bra. Ostronen med löjrom med mera var ju kalas.Kallis= att jag körde förrätt o dessert
Du verkar inte ha blivit allt för lyrisk av DRCn, eller? För en gångs skull så kan jag dock relatera till bubblet (Pol Roger) då jag fick chansen att testa samma årgång nyligen och det är min bästa bubbelupplevelse hittills!Mycket vin i helgen. Många viner som var direkt trista, vissa helt ok, vissa riktigt bra och några helt djävla magiska!
Ett urval:
Taittinger Millésimé Brut 2004. - Ren besvikelse
Brocard Chablis 1er Cru Beauroy - 11 - Härligt Chablis-krutig med äpplen, rökighet i doften. Fin pigg syra, citrus och fin lång eftersmak.
Ch Fuissé Tête du Cru -11 - Faten finns i doften tillsammans med mogna äpplen och blommor. Frisk smak med en fin örtig eftersmak.
Louis Jadot Pommard -97 - Höstlöven utanför kommer med in i doften tillsammans med röda bär och fat. Fat med massa fina körsbär och pigga syror. Härlig lång smak som växer och övergår till kaffe och tobak.
Pol Roger cuvée Sir Winston Churchill - 00 - Stor fin klassisk skumpadoft med nougat, äppelmos, rostat bröd. Fin och len mouse med bubblor som kittlar hela vägen ner. Kan komma lite mandlar i smaken som passar den fina och eleganta syran. Riktigt bra!
2011 Domaine de la Romanée-Conti Echezeaux - Provade två olika flaskor. En som öppnades dagen innan och en som hälldes upp direkt från nyöppnad flaska. Givetvis var den öppnade flaskan mer tillgänglig, den andra krävde sin tid i glaset. - Tobak, röda frysta bär, bigarråer, goijibär och enligt frugan en "obskyrt dyr sadeltvål" från den nyöppnade flaskan växer doften under 30 minuter med mulliga och upplyftande toner. Tät och kompakt smak med röda bär, cigarr väldigt många fast silkeslena tanniner som ligger kvar i munnen och hjälper smaken rulla runt om tungan hur länge som helst. Riktigt gott, skulle vara kul att prova en mogen flaska någon gång.
Visa bifogad bild 2645
Du verkar inte ha blivit allt för lyrisk av DRCn, eller? För en gångs skull så kan jag dock relatera till bubblet (Pol Roger) då jag fick chansen att testa samma årgång nyligen och det är min bästa bubbelupplevelse hittills!
Håller med fullständigt. Vill man ha bevis för att Parker har gått vilse i Kuku-land ska man jämföra hans noter av '09 och '10 och sedan själv testa vinerna. 2010 är en extraordinär årgång, den bästa i modern tid tycker jag.
Roligt att läsa dina noter också. Har inte provat alla av vinerna, men instämmer där jag kan. Testade ni något mer från Margaux förutom Dufort Viviens? Vad tyckte du?