Mattias Schyberg
Administratör
Du får läsa noggrannare på forumet: Sommelierernas Dag 2016, Clarion Hotel Post, GöteborgPåminn gärna om liknande event.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Du får läsa noggrannare på forumet: Sommelierernas Dag 2016, Clarion Hotel Post, GöteborgPåminn gärna om liknande event.
Du får läsa noggrannare på forumet: Sommelierernas Dag 2016, Clarion Hotel Post, Göteborg
Sommelierernas dag anordnas varje år. Jag var med 2010 eller 2011, innan flytten till Stockholm, när det officiellt bara var för branschfolk och således helt avgiftsfritt och jag har nog aldrig smakat så många och så bra viner från olika områden vid ett enda tillfälle som då, ibland från olika årgångar. Jag provade säkert 40+ Champagner så att tandkött och tandhalsar "skrek".Se där ja. Det dröjer ett bra tag innan liknande event dyker upp i stan gissar jag?
Vi får väl ta med viner av samma kaliber på nästa BYOB. Du ordnar väl WOTN hoppas jag? Palmer 09 hade du nog vunnit med.
Håller helt med. Mitt tredje år i rad och jag har aldrig blivit besviken!Sommelierernas dag anordnas varje år. Jag var med 2010 eller 2011, innan flytten till Stockholm, när det officiellt bara var för branschfolk och således helt avgiftsfritt och jag har nog aldrig smakat så många och så bra viner från olika områden vid ett enda tillfälle som då, ibland från olika årgångar. Jag provade säkert 40+ Champagner så att tandkött och tandhalsar "skrek".
Förmodligen det bästa vinevenemanget som är tillgängligt för forumets vinnördar.
Sommelierernas dag anordnas varje år. Jag var med 2010 eller 2011, innan flytten till Stockholm, när det officiellt bara var för branschfolk och således helt avgiftsfritt och jag har nog aldrig smakat så många och så bra viner från olika områden vid ett enda tillfälle som då, ibland från olika årgångar. Jag provade säkert 40+ Champagner så att tandkött och tandhalsar "skrek".
Förmodligen det bästa vinevenemanget som är tillgängligt för forumets vinnördar.
Håller helt med. Mitt tredje år i rad och jag har aldrig blivit besviken!
Själva mässan är fortfarande "officiellt" endast för branschfolk, medan dagen innan mer är öppet för allmänheten med diverse master classes med mera. Det har dock inte hindrat mig de senaste åren.
Branschmässa. Allt var gratis. Privatpersoner fick dock betala en enkel summa på 200 pix för att därefter prova obegränsat. Inte mycket till kostnad således.
Det fanns mängder av bra vin från de flesta hörn av vinvärlden, självklart mängder av bra bdx. Löjligt hög nivå totalt sett.
Det är nog bara att gå dit, men det underlättar säkert om man har föranmält sig kan jag tänka mig. För egen del så har jag alltid löst allt på plats och det har aldrig varit några problem.Behöver man anmäla sig som privatperson, eller är det bara att gå dit?
Såg du inte mig där i vimlet? Hade ju varit trevligt att skaka tass!Tittade också in igår på Sommelierernas dag och kan bara instämma med Mattias. Väldigt hög klass på varorna. 4 h och 80 viner men hann bara med delar av utbudet. Gick mest på nyfikenhet och mindre på "klassvarorna". Inte så mycket till smaknoter tyvärr.
Höjdpunkter:
En Fransk Albarinho (aldrig testat) Laurent Miguel, distriktet Lagrasse.
Vit Chateau Musar, 2006. Häftigt vin!
En vinmakare som specialiserar sig på vin från gamla stockar, Tres Tres Viellie Vignes. Testade såväl deras Coteau du Vendomois från ovanliga druvan Pineau d'Aunis som var en riktig rackare av strävhet och deras Les Comtes de Vocane på Gamay från Beaujolais.
Michel Gros, Vosne Romané, Clos de Réas, riktigt läcker.
La Mujer Canon, vin från Madrid (fösta gången jag testar), riktigt bra vin.
Missade tyvärr dig. Hade definitivt varit trevligt att ses!Såg du inte mig där i vimlet? Hade ju varit trevligt att skaka tass!
Michel Gros, Vosne Romané, Clos de Réas, riktigt läcker.
Nej tyvärr en ungdom från 2012.Låter som ytterligare en höjdare, utvecklad årgång med kanske?
Stämmer bra. 20-årig Condrieu är överlägsen 3-årig Condrieu...1995 E. Guigal, La Doriane - Condrieu
@Vino fino ! Minns jag rätt när jag minns att du nämnt att Condrieu med ålder kan vara riktigt trevligt?
Finns en hel del Produttori hos Philipson Wine (Dk).Visa bifogad bild 6309
Köpte en låda, 12 st, av denna 2010 Produttori del Barbaresco, minns inte när. De flesta är uppdruckna och har inte haft någon jättebra relation till dessa flaskor men ikväll tycker jag faktiskt att det börjar likna något! Faten känns mer integrerade. Läskande, lagom tanniner och bra syra. Det finns en angenäm beska som jag inte vet var den kommer ifrån men jag tror att den blivit extra tydlig med den låga serveringstemperaturen 12-13 grader. Men gott är det .....tyvärr bara 3 flaskor kvar
Testar Coranto just nu och för 49:- som det är sänkt till så är det riktigt gott, doft en 5:a och smak en 4:a för priset.Blev besviken igår, kanske borde jag inte bli förvånad. Nivån på vinerna jag dricker har ökat minst 100% det senaste året och när jag i går provade ett par enklare viner jag plockat upp bland nyheterna på Systembolaget så haglade besvikelserna tungt...
Visa bifogad bild 1323
2010 Coranto Reserva Carignan (78p) (www.systembolaget.se/6450)
Ja, vad skall man säga. Hade hoppats på lite intressant druvkaraktär, då Carignan har varit intressant när jag testat andra mer kvalitativa viner på druvan (har dock inte koll på vad som utmärker druvkaraktären). Detta var tyvärr trist. Grönt till tusen med mängder av svartavinbärsgummin och en ekfatskaraktär som var allt annat än charmig. Viss syra och tannin fanns där, vinet var ganska fylligt, men eftersmaken var besk med rimlig längd som dock enbart var till besvär. Kommer inte dricka mer än det glas jag tog. Det blir till att vaska. Kanske börjar jag bli bortskämd?
2011 Terra di San Leonardo (84p) (www.systembolaget.se/91187)
Klart trevligare vin på alla sätt och vis, men att detta påstås vara en Bordeaux-blend förvånar mig oerhört. Ingen cabbighet att hitta alls. Detta andas Italien dock, utan tvekan. Hög syra och röda bär åt plommon och körsbär i en oljig och aningen söt tappning med mängder av torkade blommor. Känns som en ripasso ungefär, men med viss skitig komplexitet. Ganska trevligt och lättdrucket och med tanke på priset så kanske man inte borde förvänta sig mer. Trevligt bordsvin utan finess, typ.