Daniel A
Administratör
De senaste dagarnas smaskigheter. Något som dracks av bara farten var en 2012 Losada - Bierzo som var riktigt trevlig! Schysst instegsbierzo, men skulle nog må bra av ålder. Finns ju 2006 i BS (har inte den nämnts här någonstans?) som jag hoppas finns kvar också...
2015 Wooing Tree, Blondie - Central Otago
En stilla BdN, 100 % pinot noir, från Nya Zeeland? Jag blev tvungen att testa när den stod där på små partier-hyllan. Väldigt svagt rosa. RoséSvensson hade nog sagt att det var färglöst...
Grapefrukt, päron och väldigt svaga toner av jordgubb och hallon. På tungan är det väldigt mycket grapefrukt, på ett sätt jag aldrig upplevt tidigare. Det är markerat beskt och syrligt, men även en viss rundör (som jag tror kan bero på en liten mängd restsötma, men den är väl dold i så fall!). Annorlunda och roligt vin! Lite väl enkelt för att ta sig upp i några högre klasser, men jag jag ger det gladeligen 86p.
2011 Clos Lapeyre, La Magendia - Jurancon
Otroligt citruskraftigt, med honung och persika bakom. I munnen är det lite som en nygräddad bulle som någon pressat citron över… Lite lemonad över det hela. Intensivt och hyfsat trevligt vin, men spretar en aning. Dag två är det bättre - äpplen och saffran har krupit ner i flaskan. Den här har ett långt och vackert liv framför sig. Kul med Jurancon som vanligt! 88p
(För resande forummedlemmar finns den på Heathrow, terminal 2-3, i "kaviarbutiken" för hyggliga 16 pund/halvflaska).
2002 McGuigan, Semillon the Shortlist - Hunter Valley
Behaglig doft av citrus, gröna äpplen, lite hav, och så något tämligen dominerade jag inte kan sätta fingret på (någon ört? Halm?). Snarlik på tungan. Ganska pigg och frisk, och tacksamt lättdrucket. Men nog fasen saknas det något. Dessutom en syrakameleont. Har druckit vinet till diverse maträtter, tilltugg eller bara rakt upp och ner, under helgen. Ibland trist syra, ibland pigg syra, ibland normal syra. Mina smaklökar verkar ha ballat ur. Det är ett bra vin, men ändå lite besviken. 87p
Råkade också hälla i mig en 2011 Domaine Huet, le Mont demi-sec (skräll, va? Skulle jag granska min historik i den här tråden lär det ju vara i genomsnitt en Huet per post. Men jag tänker fortsätta klunka i mig gyllene Vouvray och sprida budskapet! Chenin blanc är mitt mantra). Vad kan jag säga? Barnarov i allra högsta grad. Det finns många kvalitéer i årgången, tycker jag, men den ska nog egentligen inte petas på förrän om lång tid. Fortfarande sjukt gott.
2015 Wooing Tree, Blondie - Central Otago
En stilla BdN, 100 % pinot noir, från Nya Zeeland? Jag blev tvungen att testa när den stod där på små partier-hyllan. Väldigt svagt rosa. RoséSvensson hade nog sagt att det var färglöst...
Grapefrukt, päron och väldigt svaga toner av jordgubb och hallon. På tungan är det väldigt mycket grapefrukt, på ett sätt jag aldrig upplevt tidigare. Det är markerat beskt och syrligt, men även en viss rundör (som jag tror kan bero på en liten mängd restsötma, men den är väl dold i så fall!). Annorlunda och roligt vin! Lite väl enkelt för att ta sig upp i några högre klasser, men jag jag ger det gladeligen 86p.
2011 Clos Lapeyre, La Magendia - Jurancon
Otroligt citruskraftigt, med honung och persika bakom. I munnen är det lite som en nygräddad bulle som någon pressat citron över… Lite lemonad över det hela. Intensivt och hyfsat trevligt vin, men spretar en aning. Dag två är det bättre - äpplen och saffran har krupit ner i flaskan. Den här har ett långt och vackert liv framför sig. Kul med Jurancon som vanligt! 88p
(För resande forummedlemmar finns den på Heathrow, terminal 2-3, i "kaviarbutiken" för hyggliga 16 pund/halvflaska).
2002 McGuigan, Semillon the Shortlist - Hunter Valley
Behaglig doft av citrus, gröna äpplen, lite hav, och så något tämligen dominerade jag inte kan sätta fingret på (någon ört? Halm?). Snarlik på tungan. Ganska pigg och frisk, och tacksamt lättdrucket. Men nog fasen saknas det något. Dessutom en syrakameleont. Har druckit vinet till diverse maträtter, tilltugg eller bara rakt upp och ner, under helgen. Ibland trist syra, ibland pigg syra, ibland normal syra. Mina smaklökar verkar ha ballat ur. Det är ett bra vin, men ändå lite besviken. 87p
Råkade också hälla i mig en 2011 Domaine Huet, le Mont demi-sec (skräll, va? Skulle jag granska min historik i den här tråden lär det ju vara i genomsnitt en Huet per post. Men jag tänker fortsätta klunka i mig gyllene Vouvray och sprida budskapet! Chenin blanc är mitt mantra). Vad kan jag säga? Barnarov i allra högsta grad. Det finns många kvalitéer i årgången, tycker jag, men den ska nog egentligen inte petas på förrän om lång tid. Fortfarande sjukt gott.
Last edited: