Dags för ett smakprov från senaste australiensiska leveransen. Var tvungen att prova Mollydooker igen, ett par år sen sist, lite ofokuserad då, försökte vara väldigt objektiv nu, trots att det inte serverades blint. Fokus på BLIC. Serverade också bägge vinerna till maten tillsammans med en Pomerol ’10 till lammkotletterna. Det vanliga icke-empiriska babblet om att kraftiga viner kräver kraftig mat (Kronstam, SB, et al) bevisades empiriskt återigen vara falskt. Inte för att jag behövde mer bevis, det var mer för att jag ville vara snäll mot Mollydooker och ge henne ännu en chans. Överlägsen vinnare var Margaret River. Inte ett spår av Råbert. Faktum är att med erfarenheten tycker jag att Margaret River producerar verkligt unik Cab. Resten av världen, inklusive Coonawarra, gör varianter/kopior av Pauillac, men den röda frukten och höga syran utan kryddiga toner är ett verkligt unikt uttryck av denna druva.
Brygon Reserve Bin 8888 2012: Parfymerade röda toner, hängmörat kött, rostad ek, gröna fuktiga blad. Drar åt chilensk premium i munnen med sval svartvinbär, hallon, perfekt balans med ett litet hugg av skyhög syra. Ren. Fläckfri. Inget kaffe, ingen tobak, ingen ceder, ingen cigarr, ingen jord, bara rena fruktaromer från Cab.
90+ p.
Mollydooker The Boxer Shiraz 2013:
“Broad, spicy and dense at the core, with plum and blackberry fruit playing against toasty, spicy overtones and polished tannins as the finish persists. Drink now through 2019.” -
Wine Spectator, 91 points
Nicks.com.au - "Totally opaque inky black core with a deep dark purple black hue. Ripe dark plum, blackberry and liquorice aromas bound from the glass followed by some toasty vanillin oak and spice. Rich and lavish with a voluptuous texture the palate features a flamboyant flavour profile of ripe blackberry and dark plum followed by some liquorice with a toasty oak overlay and spicy finish. Velvet smooth tannins. Superb power and richness with long dark plum, ripe blackberry, liquorice and spicy toasty oak aftertaste.Drink over the next 4-5 years (2014-2020). 96 pts
Wonderful! (Lite senare:
Cahors: This wine is referred to as the “French Malbec”). Dallaswinechick.com
Best Value Red Wine in the World! Robert Parker. (2006)
@Vino fino
Björnbär, ek, söt malo, svartpeppar, heta övertoner som drar åt aromatiska kolväten. Blå och röd frukt i gomen, ganska hög syra och en del skalsyra också, fet, pepprig. Det som var lätt oroande tidigare blir katastrofalt motbjudande när den heta elaka alkoholen förvränger allt, domnar smaklökarna, och förstärker smaker och bismaker. Lång eftersmak? Jajamensan. Tänk dig att du baddar munnen med Xylocain och sen tar en stor klunk Johnny Walker svart. Världens sämsta valuta från ett rött vin? Absolut en kandidat, men då har vi inte ens närmat oss Velvet Glove.
70p
Visa bifogad bild 6771