Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

LeChat

Medlem
52602BA5-9953-4B2A-B07B-8E2AB178FE18.jpeg

2010 E. Guigal St. Joseph Vignes de L'Hospice

Kunde valt ett bättre vin på fars dag. Alldeles för ungt! Men, men så kan det gå när nyfikenheten vinner över intellektet. Muskler och fat, särskilt läder, är lite för framträdande i nuläget, men materialet verkar bra så det är väl bara att låta resterande flaskor få vila sig i form så där en 4-5+ år till.
 

Pontus

Medlem
1966 Rivesaltes Riveyrac Muse. Otroligt läcker doft av fikon, knäck, bränt socker och mandlar. I munnen initialt sött och fylligt med toner av russin, knäck och muscovadosocker. Men så kickar syran in och avslutet är syrligt och relativt torrt med viss tanninbeska. Galet lång eftersmak, helt utan alkoholhetta eller sliskighet. Vilken fantastisk komplexitet på alla plan, verkligen grymt läckert!!! Passar ypperligt till en efterrätt som inte är alltför söt, men avnjutes bäst på egen hand. 96p.
 
Last edited:

matage

Medlem
1966 Rivesaltes Riveyrac Muse. Otroligt läcker doft av fikon, knäck, bränt socker och mandlar. I munnen initialt sött och fylligt med toner av russin, knäck och muscovadosocker. Men så kickar syran in och avslutet är syrligt och relativt torrt med viss tanninbeska. Galet lång eftersmak, helt utan alkoholhetta eller sliskighet. Vilken fantastisk komplexitet på alla plan, verkligen grymt läckert!!! Passar ypperligt till en efterrätt som inte är alltför söt, men avnjutes bäst på egen hand. 96p.
Låter spännande!
jag fick en -77'a i present häromveckan som jag kämpar med att hålla fingrarna ifrån.

Gårdagen bjöd på Vincent Paris Cornas Granit 60 -12 och Domaine des Baumard Coteaux du Layon Clos de Sainte Catherine -09
Cornas var med bara en dryg timmes dekantering riktigt knuten och vresig. Jag visste att den skulle vara ung men det tog över en timme ytterligare i glaset innan den började visa några som helst sociala tendenser. Resten hamnar långt bak i kylen i 5 år+

Clost de Sainte Catherine blev kvällens behållning. Frisk frukt, skön sötma och en redig syra som balanserade upp det hela. Även om det med all säkerhet kommer utvecklas ytterligare var det barnsligt gott just nu.
 

Poussard

Medlem
4CC8DC6F-A348-4D37-996B-3DC9C511676C.jpeg

Såhär skrev jag:
Cassis and plums with some initially sour rhubarb that evolved into cherries. Dried herbs/garrigue with hints of coffee and tobacco. What’s standing out the most with this wine is the abundance of paint bucket (VA).

Verkar vara lite av en vattendelare så diskuterar gärna om nån är sugen!
 

Daniel A

Administratör
Igår blev det en väldigt spontan tur till Simrishamn, där @Skaggs och jag delade några pavor.

Först:
DSC_2187.JPG


2008 Bruno Michel, Les Roses
Deg. april 2016. 8 gram dosage. 100 % PM.
Magisk djupt men klar röd färg. Doftar samtliga sommarbär, med slagsida åt hallon, tranbär och efter lite tid även svarta vinbär. Oerhört charmigt! Den är snäll och tillgänglig, syran finns där men balanseras fint av den framträdande bärigheten samt även en liten svag tanninnärvaro. Om något negativt ska tas upp så är det inte överdrivet djupt/komplext, och den tappade lite med (många timmars) luft. Men en riktigt härlig rosé är det! 90p.
Var tidigt inne på att det var en pinot meunier-dominerande skapelse - kul att ha rätt på en sådan gissning. Tillgängligheten fick mig först att snurra in på en relativt ung NV skapad för att drickas tidigt, men i slutändan föll gissningen ändå på årgång - 2007 i första hand, 2009 som andra gissning. Nåja.

Tre vita:
DSC_2189.JPG

2015 Goisot, Exogyra Virgula - Saint-Bris
Oblint, referensvin.
Generös och fruktig doft, med bra smak och syra. Ett välgjort vin, men det blev tyvärr helt bortspolat av de andra två. Ägnade det orättvist lite tid.

2014 Jules Desjourneys, Pouilly-Vinzelles
Intensiv, generös. Gul frukt, lite nötter (“spök-oxidation”, på det allra bästa sättet), marsipan, röda äpplen, lite smörade popcorn. Ordentligt intensiv smak, med skarp syra - som förvisso kommer integreras bättre med tid, men som är ett löjligt trevligt inslag idag. En mycket positiv upplevelse, som ger mersmak! 92p och “framröstad” till WOTN. Drick nu, drick sen.
Skulle gärna höra vad folk som är bevandrade i vit bourgogne tycker om det här! I min ringa erfarenhet slår det här långt över sitt pris och sin region (fördomsfullt, jag vet). Snyggast vax också. Måste köpa fler!

2011 Francois Raveneau, Montée de Tonnerre
Mycket märkligt. Första timmarna är det stumt, skumt, funkigt stökigt. För första gången hittar jag framträdande toner av chark/salami i ett vitt vin. Dammigt “kalkigt”, vitpeppar, svagt rökig, gräs. Öppnar upp till mer diffus frukt, kanske lite citron(skal), vagt kryddigt, lite jordigt/smutsigt. Uppenbart ett komplext vin, men det är ärligt talat mer intressant än gott. Eller ja, det är ju riktigt bra, men det fortsätter att vara stökigt och vresigt. Smakerna är lite mer fokuserade på citronskal, vitpeppar, rök och gräsigt. Syran är fantastisk. Där och då snåla 91p.

Var ett glas kvar som dracks ikväll, efter att flaskan varit öppen i flera timmar. Producentens förmåga att skapa riktigt strukturerade och tighta viner visar sig väl - det har hänt ganska lite trots aggressiv luftning! Ikväll är det bättre, dock. Allt det konstiga har blåst bort och kvar är ett riktigt häftigt vin. 92p.

Mitt vin. Har druckit en hel del av Raveneaus “vanliga” Chablis de senaste 1-2 åren, och det här är min första premier cru. Kunde inte motstå min nyfikenhet längre! Förstår verkligen varför folk insisterar på att låta det här ligga lääänge på rygg! Ett vinnördsvin, helt klart. En kul etikett att servera blint, dessutom!
 

Silex

Medlem
Igår blev det en väldigt spontan tur till Simrishamn, där @Skaggs och jag delade några pavor.

Först:
Visa bifogad bild 11417

2008 Bruno Michel, Les Roses
Deg. april 2016. 8 gram dosage. 100 % PM.
Magisk djupt men klar röd färg. Doftar samtliga sommarbär, med slagsida åt hallon, tranbär och efter lite tid även svarta vinbär. Oerhört charmigt! Den är snäll och tillgänglig, syran finns där men balanseras fint av den framträdande bärigheten samt även en liten svag tanninnärvaro. Om något negativt ska tas upp så är det inte överdrivet djupt/komplext, och den tappade lite med (många timmars) luft. Men en riktigt härlig rosé är det! 90p.
Var tidigt inne på att det var en pinot meunier-dominerande skapelse - kul att ha rätt på en sådan gissning. Tillgängligheten fick mig först att snurra in på en relativt ung NV skapad för att drickas tidigt, men i slutändan föll gissningen ändå på årgång - 2007 i första hand, 2009 som andra gissning. Nåja.

Tre vita:
Visa bifogad bild 11418
2015 Goisot, Exogyra Virgula - Saint-Bris
Oblint, referensvin.
Generös och fruktig doft, med bra smak och syra. Ett välgjort vin, men det blev tyvärr helt bortspolat av de andra två. Ägnade det orättvist lite tid.

2014 Jules Desjourneys, Pouilly-Vinzelles
Intensiv, generös. Gul frukt, lite nötter (“spök-oxidation”, på det allra bästa sättet), marsipan, röda äpplen, lite smörade popcorn. Ordentligt intensiv smak, med skarp syra - som förvisso kommer integreras bättre med tid, men som är ett löjligt trevligt inslag idag. En mycket positiv upplevelse, som ger mersmak! 92p och “framröstad” till WOTN. Drick nu, drick sen.
Skulle gärna höra vad folk som är bevandrade i vit bourgogne tycker om det här! I min ringa erfarenhet slår det här långt över sitt pris och sin region (fördomsfullt, jag vet). Snyggast vax också. Måste köpa fler!

2011 Francois Raveneau, Montée de Tonnerre
Mycket märkligt. Första timmarna är det stumt, skumt, funkigt stökigt. För första gången hittar jag framträdande toner av chark/salami i ett vitt vin. Dammigt “kalkigt”, vitpeppar, svagt rökig, gräs. Öppnar upp till mer diffus frukt, kanske lite citron(skal), vagt kryddigt, lite jordigt/smutsigt. Uppenbart ett komplext vin, men det är ärligt talat mer intressant än gott. Eller ja, det är ju riktigt bra, men det fortsätter att vara stökigt och vresigt. Smakerna är lite mer fokuserade på citronskal, vitpeppar, rök och gräsigt. Syran är fantastisk. Där och då snåla 91p.

Var ett glas kvar som dracks ikväll, efter att flaskan varit öppen i flera timmar. Producentens förmåga att skapa riktigt strukturerade och tighta viner visar sig väl - det har hänt ganska lite trots aggressiv luftning! Ikväll är det bättre, dock. Allt det konstiga har blåst bort och kvar är ett riktigt häftigt vin. 92p.

Mitt vin. Har druckit en hel del av Raveneaus “vanliga” Chablis de senaste 1-2 åren, och det här är min första premier cru. Kunde inte motstå min nyfikenhet längre! Förstår verkligen varför folk insisterar på att låta det här ligga lääänge på rygg! Ett vinnördsvin, helt klart. En kul etikett att servera blint, dessutom!
Bra och intressanta noter (som alltid!). Måste dock säga att jag tycker lite synd om referensvinet här. En försynt Sauvignon Blanc mot två chardonnayer av rang. Tror en av Goisots bättre chardonnay med några år på nacken kanske hade kunnat ge de andra vinerna en bättre match.
 

Daniel A

Administratör
Bra och intressanta noter (som alltid!). Måste dock säga att jag tycker lite synd om referensvinet här. En försynt Sauvignon Blanc mot två chardonnayer av rang. Tror en av Goisots bättre chardonnay med några år på nacken kanske hade kunnat ge de andra vinerna en bättre match.
Tack så mycket!

Vi tyckte också synd om det. Vinet var en kvarleva från middagen dagen innan - och plockades fram bara för att det fanns där. Så det var inte så mycket tanke bakom det hela.
 

Ekdahl

Medlem
Dålig fart på forumet? Kan erkänna att jag haft många bra vinupplevelser under hösten, många i form av intressanta provningar dessutom. Men bara i undantagsfall har de hittat till forumet. Skall bättra mig och börjar här och nu.

Förra veckan hade jag i alla fall den stora förmånen att guidas genom sydöstra nya världen av vår eminenta admin @Mattias S, uppbackad av vinoraklet @vininfo.nu. Lektionen och provningen var 2-betygskursen i Munskänkarna i Göteborg med tema Australien, Nya Zeeland och Sydafrika. Mattias hade såklart valt ut vinerna med omsorg, och extra roligt att jag har fyra av dem själv i källaren.

Först försökte han lura oss med att Sydafrikas bubbel matchar Champagne. Den lätta gick inte, en överväldigande majoritet gissade rätt och hade dessutom Champagnen som favorit. André Clouet vs Pongracz. Lite orättvist dock med tanke på att Clouet kostar mer än dubbelt, skulle jag ge en köprek på någon skulle det ändå bli Pongracz som är drickbart för 125 kr medan Clouet inte är speciellt intressant tycker jag, finns mycket bättre köp för 300 kr.

På den vita flighten var det framför allt Felton Road Chardonnay 2015 som stack ut. Rökig – krutrök, rostade fat, gul frukt, och kryddig. Skrev också lite obalanserad, för ung och hög alkohol på den negativa sidan men det rätar nog tiden ut. Gissade rätt på druva, land och årgång (skrev ingen producent). Känns bra att ha några sådana i källaren. Ett vin som inte övertygade mig var den Chenindominerade David & Nadia Aristargos. Inget fel på den men ganska ointressant och för 319 kr är den rejält överprissatt tycker jag. När man ser de höga betygen på Cellartracker och Vivino undrar jag nästan om det inte var en dålig flaska?

Den röda flighten var desto mer tight i bra upplevelser även om vinerna var väldigt olika (som sig bör med tanke på syftet med provningen).

Bästa två viner i mitt tycke var återigen två som jag har i källaren! Langmeil Orphan Bank Shiraz 2014 är ett kraftpaket. Mycket mörk frukt med björnbär som dominerade. Bra komplexitet med rökighet, kaffe, vanilj och orientaliska kryddor. Mjuk och lättillgänglig i munnen. Skrev ungt men bra (dyrt) vin, syrah/shiraz och gissade på Sydafrika.

Nästa vin var också onekligen intressant. Typisk PN bär på näsan, lite krukrök, men ändå mer komplext än en ”vanlig” NZ Pinot. Också mer mörk än vanlig PN i färgen. Elegant i munnen, bra syra och ganska låga tanniner. Gott. Gissade PN från Aus. Svar – Greywacke PN 2014 från NZ. Ett vin jag druckit tre gånger och gillat mycket. Har 2 kvar i källaren, alla inköpta på släppet i maj 2016.

Roligast var ett vin som jag identifierade som en Pinotage men sen inte riktigt kunde bestämma mig om det var ett riktigt bra vin eller ett mer ordinärt. Väldigt motsägelsefullt. Rökig, fruktig men ändå komplex med en hint gummi. I munnen frukt och tomat, kött, tobak. Svaret Tempel Evidence Pinotage 2013, ett svenskproducerat vin köpt av Mattias för 100 kr via kontakter. Kul.
IMG_4445.JPG
 

chambertin

Medlem
Dålig fart på forumet? Kan erkänna att jag haft många bra vinupplevelser under hösten, många i form av intressanta provningar dessutom. Men bara i undantagsfall har de hittat till forumet. Skall bättra mig och börjar här och nu.

Förra veckan hade jag i alla fall den stora förmånen att guidas genom sydöstra nya världen av vår eminenta admin @Mattias S, uppbackad av vinoraklet @vininfo.nu. Lektionen och provningen var 2-betygskursen i Munskänkarna i Göteborg med tema Australien, Nya Zeeland och Sydafrika. Mattias hade såklart valt ut vinerna med omsorg, och extra roligt att jag har fyra av dem själv i källaren.

Först försökte han lura oss med att Sydafrikas bubbel matchar Champagne. Den lätta gick inte, en överväldigande majoritet gissade rätt och hade dessutom Champagnen som favorit. André Clouet vs Pongracz. Lite orättvist dock med tanke på att Clouet kostar mer än dubbelt, skulle jag ge en köprek på någon skulle det ändå bli Pongracz som är drickbart för 125 kr medan Clouet inte är speciellt intressant tycker jag, finns mycket bättre köp för 300 kr.

På den vita flighten var det framför allt Felton Road Chardonnay 2015 som stack ut. Rökig – krutrök, rostade fat, gul frukt, och kryddig. Skrev också lite obalanserad, för ung och hög alkohol på den negativa sidan men det rätar nog tiden ut. Gissade rätt på druva, land och årgång (skrev ingen producent). Känns bra att ha några sådana i källaren. Ett vin som inte övertygade mig var den Chenindominerade David & Nadia Aristargos. Inget fel på den men ganska ointressant och för 319 kr är den rejält överprissatt tycker jag. När man ser de höga betygen på Cellartracker och Vivino undrar jag nästan om det inte var en dålig flaska?

Den röda flighten var desto mer tight i bra upplevelser även om vinerna var väldigt olika (som sig bör med tanke på syftet med provningen).

Bästa två viner i mitt tycke var återigen två som jag har i källaren! Langmeil Orphan Bank Shiraz 2014 är ett kraftpaket. Mycket mörk frukt med björnbär som dominerade. Bra komplexitet med rökighet, kaffe, vanilj och orientaliska kryddor. Mjuk och lättillgänglig i munnen. Skrev ungt men bra (dyrt) vin, syrah/shiraz och gissade på Sydafrika.

Nästa vin var också onekligen intressant. Typisk PN bär på näsan, lite krukrök, men ändå mer komplext än en ”vanlig” NZ Pinot. Också mer mörk än vanlig PN i färgen. Elegant i munnen, bra syra och ganska låga tanniner. Gott. Gissade PN från Aus. Svar – Greywacke PN 2014 från NZ. Ett vin jag druckit tre gånger och gillat mycket. Har 2 kvar i källaren, alla inköpta på släppet i maj 2016.

Roligast var ett vin som jag identifierade som en Pinotage men sen inte riktigt kunde bestämma mig om det var ett riktigt bra vin eller ett mer ordinärt. Väldigt motsägelsefullt. Rökig, fruktig men ändå komplex med en hint gummi. I munnen frukt och tomat, kött, tobak. Svaret Tempel Evidence Pinotage 2013, ett svenskproducerat vin köpt av Mattias för 100 kr via kontakter. Kul.
Visa bifogad bild 11426
Tack för bra noteringar !
Tomp på Aussiehyllan vg Shiraz så får bli lite påfyllning av Langmeil.
 

Adamanko

Medlem
Sitter och dricker en https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/org-de-rac-208101 och tänker att det här är ohyggligt prisvärt. Och kan ett vin på 200 - 300 - 700 - 1500 - 20 000 bli mer prisvärt. Om pengar inte betyder nåt så är det ju säkert så. Att om inte pengar betyder nåt så lägger man väl lätt 20 papp för ett vin som bara är marginellt bättre än ett för 1 papp.

Men för oss knegare, där det länkade vinet betyder en timmes kneg, eller en halvtimmes, kan det bli mer prisvärt än så?

Jag har bestämt mig för att köpa ett 600-kronors vin på fredag på småpartiersläppet. Men för mig betyder det att jag måste knega 6 timmar för att tjäna in det vinet. För att det ska vara prisvärt så måste det ju vara helt sagolikt gott. Som en orgasm i munnen eller nåt. Medan Org du Racen här ovan bara är en dryg timmes kneg. Och det är den helt klart värd.

Massor av körsbär, lite fat, örter. Sjukt god. 88 ger jag den.
 

ChristianB

DipWSET
För att det ska vara prisvärt så måste det ju vara helt sagolikt gott.
"Prisvärt" är ett ord som sällan används här på FW; svårt att säga det utan att låta förfärligt snobbig men det är ett uttryck som är starkt förknippat med andra klassens vinskribenter som rekommenderar boxvin... ;)

Med det sagt, använd det gärna men räkna med att vi alla har olika syn på vad det står för. :D
 
  • Like
Reactions: PIC

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
...
2011 Francois Raveneau, Montée de Tonnerre
Mycket märkligt. Första timmarna är det stumt, skumt, funkigt stökigt. För första gången hittar jag framträdande toner av chark/salami i ett vitt vin. Dammigt “kalkigt”, vitpeppar, svagt rökig, gräs. Öppnar upp till mer diffus frukt, kanske lite citron(skal), vagt kryddigt, lite jordigt/smutsigt. Uppenbart ett komplext vin, men det är ärligt talat mer intressant än gott. Eller ja, det är ju riktigt bra, men det fortsätter att vara stökigt och vresigt. Smakerna är lite mer fokuserade på citronskal, vitpeppar, rök och gräsigt. Syran är fantastisk. Där och då snåla 91p.

Var ett glas kvar som dracks ikväll, efter att flaskan varit öppen i flera timmar. Producentens förmåga att skapa riktigt strukturerade och tighta viner visar sig väl - det har hänt ganska lite trots aggressiv luftning! Ikväll är det bättre, dock. Allt det konstiga har blåst bort och kvar är ett riktigt häftigt vin. 92p.

Mitt vin. Har druckit en hel del av Raveneaus “vanliga” Chablis de senaste 1-2 åren, och det här är min första premier cru. Kunde inte motstå min nyfikenhet längre! Förstår verkligen varför folk insisterar på att låta det här ligga lääänge på rygg! Ett vinnördsvin, helt klart. En kul etikett att servera blint, dessutom!

Ingen skam med PC. Själv är en MdT 2004 magnum på min topp trelista när det gäller vitt. Drack den och en Pichler Unendlich 2007 samma kväll på PM & Vänner. Lagrad Ravenå är magiskt ung är intensiv, sluten och vresig...men du får gärna ha med en nästa gång ändå.:cool:
 
Dumt att ha ett systembolag vid T-banan påväg hem från kontoret...Tur att de har ett ganska mediokert utbud...Fick iaf med mig en Château Luchey-Halde 2015 hem, avnjöts tillsammans med kycklingfilé kryddad med timjan, en sås på brynt solovitlök i skivor, grädde, creme fraise, kycklingfond. Smörstekt rödkål till detta. Funkade magiskt bra!

Vinet hade en fint gul, nästan lite petrol’ig ton, doften fick mig att höja ögonbrynen på ett positivt sätt. Sommarvarma fläderblommor, nätmelon, fruktigt och stort! Smaken gav åter fläder, fruktighet utan att bli sött på något sätt, en skön torrhet, stor kropp och en lång gemytlig eftersmak! För 199:- ska det väl vara bra! Men jag har druckit flera andra vita dyrare viner som varit sämre. Top 5 på min ganska blygsamma lista! Kan tänka mig att detta hade blivit riktigt trevligt om några år dessutom. Ska kanske rycka några flaskor till kylen.

565F39DF-6937-4327-8B97-DE3C4BD3F37D.jpeg

9E014D6F-63E5-4586-8884-60C4C7C6F6EA.jpeg
 

CCG

Medlem
Firar sambons födelsedag med lite vin ikväll:
Maison Rijckaert var mest intressant att testa då 2015 släpps nu såg jag.
Prisvärd, enkel och god.

Bosman var även kul att testa då vi sällan dricker något från sydafrika, gott, bra längd, tydlig cab-smak, kraft och helt enkelt gott, ingen direkt alkoholhetta som jag kan uppleva vissa cab.

Chateau fuisse är lite av vår favorit här hemma, citrus, bra syra, lite smörighet, medellängd, luftning gjorde susen och jag tror vi föredrar denna om ett par år.
Men gott!
50B628B9-CC36-4A95-93C9-8680A581F568.jpeg
 

Tomas Lindblom

fd Deppodi
Moderator
Komiskt nog fyller min sambo också år, och jag hade turen nog att få vara hemma från jobbet.

Rött vin.jpg


Louis M Martini 2013 Cabernet Sauvignon'

Doft av kaffe, russin, ljus choklad och rostat kaffe.
Smak av ljus choklad, rostat kaffe, mint, svartpeppar och mörka bär.
Fylligt med mycket mörkt frukt och lätta tanniner. Tillräcklig syra för att hålla vinet intressant.
Passade inte så bra till citron, timjan och örtmarinerad lammstek med potatisklyftor och en fetaoströra gjord på creme fraise och fetaost. Men det visste jag innan det serverades till. Blev några få klunkar till maten och sen spelade vinet på egen hand i soffan till Fazer Marianne ;) och TV4 Drama. Typ Bonde söker fru och syrror.

Borde köpa dessa typer av viner mer, de är helt i min smak. Ett säkert kort som alltid kommer passa mig bra!
Jag ger det 92p bara för att markera att jag äntligen har hittat ett vin som jag tycker är bra!

2017 har bortsett från BYOB varit ett riktigt skitår för mig, har varit jättemissnöje med många viner jag druckit och kommit bort från vad jag egentligen borde köpa. Därav min inaktivitet på forumet. Men nu jävlar, nu ska det bli fart på mig på forumet igen! :D
 
Last edited:
Komiskt nog fyller min sambo också år, och jag hade turen nog att få vara hemma från jobbet.

Visa bifogad bild 11437

Louis M Martini 2013 Cabernet Sauvignon'

Doft av kaffe, russin, ljus choklad och rostat kaffe.
Smak av ljus choklad, rostat kaffe, mint, svartpeppar och mörka bär.
Fylligt med mycket mörkt frukt och lätta tanniner. Tillräcklig syra för att hålla vinet intressant.
Passade inte så bra till citron, timjan och örtmarinerad lammstek med potatisklyftor och en fetaoströra gjord på creme fraise och fetaost. Men det visste jag innan det serverades till. Blev några få klunkar till maten och sen spelade vinet på egen hand i soffan till Fazer Marianne ;) och TV4 Drama. Typ Bonde söker fru och syrror.

Borde köpa dessa typer av viner mer, de är helt i min smak. Ett säkert kort som alltid kommer passa mig bra!
Jag ger det 92p bara för att markera att jag äntligen har hittat ett vin som jag tycker är bra!

2017 har bortsett från BYOB varit ett riktigt skitår för mig, har varit jättemissnöje med många viner jag druckit och kommit bort från vad jag egentligen borde köpa. Därav min inaktivitet på forumet. Men nu jävlar, nu ska det bli fart på mig på forumet igen! :D
Drack nån Louis m för nått år sen, den hade mått bra av både tid i källare och karaff (karaff fick den men hade behövt mer), men när strävhet en började lägga sig blev man belönad. Gott minns jag det som, och kaffet känns igen
 

Mattias Schyberg

Administratör
Drack nån Louis m för nått år sen, den hade mått bra av både tid i källare och karaff (karaff fick den men hade behövt mer), men när strävhet en började lägga sig blev man belönad. Gott minns jag det som, och kaffet känns igen
En stabil jänkare som det var längesen jag drack men som alltid levererar. Gott, mustigt och ordentligt fatat. Har gissat rioja på det blint vet jag. Choklad, vanilj och så lite dill på toppen, typ.
 
Toppen