Sörplarn
Medlem
@StefanAkiko superb, får ta o fixa ett smyg kneg i trosautomaternas förlovade land snart.
Tänkte knäcka Saké lådan snart som du skicka, härligt! Kul att ni gossar levererar!
Själv drog man på sig lite budget då vintern varit lång och mysig i Svedala, skrota lite i källaren och hitta två viner som passar utmärkt denna soliga långfredag, makalöst underbart att "sörpla" i vår solen!
ping @Terroirviner hitta ett gäng bortglömda cuvée Daniel från Nicolas Zusslin ala 2014 som man blev nyfiken på och med lite drygt två års ålder börjar det äntligen hända något, som ung tyckte jag den var rätt medioker. Iofs för knappa 129 pix då under rean kan man väl inte förvänta sig något annat, men nu. "Meget güdt" ni vet den där mysiga Alsace honungen börjar visa sig, början på mognad men just Alsace Riesling har något unikt i sig som man sällan hittar i andra vita viner, kanske mosel...
Klassisk Riesling med gammal merca diesel, den har släppt det torra och blivit blötare i tropiskt typ, fortfarande väldigt fräsch, men det syrliga långa avslutet säger en att det är fortfarande ett ungt vin så får slarva bort resten ett tag till, otroligt lagrings vänligt vin för sina kronor.
Lite bubbel måste man ju endå ha? Det är ju sol ute och i samma trista hörn hittar jag två äldre Cà dei Frait bubbel (spumante) från lago di garda. Kommer ihåg även detta inköp, ni vet AHA känslan när man håller i flaskan så trillar slanten ner. När det begav sig smakade den som bröd med sågspån i. Så mycket ek att den var odrickbar, men idag!? Vid kyla samma rostade hårda ek, men vid lite gullegull så vaknar den till liv, förvandling till mjukt bröd och cocos lite Bounty feeling över det hela, inte världsbäst, men med sol i nyllet så gör den ett bra jobb. Får la endå ge den en viss eloge, det är en 2010 som har deg 2014 (inköpt -16) och slumrat två extra år hos en galning i Sverige. Finns ytterliga lite potential i den, kommer låta den andra vila minst två år till då den hade både bubblor och en skarp syra som säger -ge fan i mig! Rätt bra jobbat för vara italienare och jag är rätt så kräsen när det gäller bubblor.
Tänkte knäcka Saké lådan snart som du skicka, härligt! Kul att ni gossar levererar!
Själv drog man på sig lite budget då vintern varit lång och mysig i Svedala, skrota lite i källaren och hitta två viner som passar utmärkt denna soliga långfredag, makalöst underbart att "sörpla" i vår solen!
ping @Terroirviner hitta ett gäng bortglömda cuvée Daniel från Nicolas Zusslin ala 2014 som man blev nyfiken på och med lite drygt två års ålder börjar det äntligen hända något, som ung tyckte jag den var rätt medioker. Iofs för knappa 129 pix då under rean kan man väl inte förvänta sig något annat, men nu. "Meget güdt" ni vet den där mysiga Alsace honungen börjar visa sig, början på mognad men just Alsace Riesling har något unikt i sig som man sällan hittar i andra vita viner, kanske mosel...
Klassisk Riesling med gammal merca diesel, den har släppt det torra och blivit blötare i tropiskt typ, fortfarande väldigt fräsch, men det syrliga långa avslutet säger en att det är fortfarande ett ungt vin så får slarva bort resten ett tag till, otroligt lagrings vänligt vin för sina kronor.
Lite bubbel måste man ju endå ha? Det är ju sol ute och i samma trista hörn hittar jag två äldre Cà dei Frait bubbel (spumante) från lago di garda. Kommer ihåg även detta inköp, ni vet AHA känslan när man håller i flaskan så trillar slanten ner. När det begav sig smakade den som bröd med sågspån i. Så mycket ek att den var odrickbar, men idag!? Vid kyla samma rostade hårda ek, men vid lite gullegull så vaknar den till liv, förvandling till mjukt bröd och cocos lite Bounty feeling över det hela, inte världsbäst, men med sol i nyllet så gör den ett bra jobb. Får la endå ge den en viss eloge, det är en 2010 som har deg 2014 (inköpt -16) och slumrat två extra år hos en galning i Sverige. Finns ytterliga lite potential i den, kommer låta den andra vila minst två år till då den hade både bubblor och en skarp syra som säger -ge fan i mig! Rätt bra jobbat för vara italienare och jag är rätt så kräsen när det gäller bubblor.
Last edited: