Adam Frisch
Vinmakare
Precis hemkommen från en jobbresa till Kapstaden. Hade chansen att testa ett helt gäng sydafrikaner, men ett vin stod verkligen ut. Hamilton Russell Pinot Noir. Så till den milda grad att regissören jag var med, han drack endast detta vin under hela dryga veckan vi var där. Inget annat dög. Och jag måste medge att det var en fantastiskt bra vin.
Jag är urusel på beskrivningar, men ska försöka. Detta vin hade inte ett uns nya världen-karaktär. Kändes som nåt jag aldrig riktigt haft tidigare: tänk dig en europeisk Pinot Noir som knäcker! Medges att jag inte har druckit mkt euro-pinots, men för mig känns det alltid som när jag testar, oftast franska, pinots så blir jag alltid besviken (så jag brukar föredra nya världen-pinots). Men alltså denna kändes som jag hoppas och tror att en riktigt bra europeisk Pinot borde smaka. Gud vad jag svamlar, men ni fattar kanske vad jag menar.
En rolig anekdot - sista dagen vi var där så hade kunderna och alla bestämt att vi skulle slå på stort på restaurangen. Dom hade ringt i förväg och försäkrat sig om att det fanns minst 6 flaskor kvar av Hamiltonen eftersom det var vad regissören ville att vi alla skulle dricka. När vi väl sen satt till bords visade det sig att dom endast hade 2 flaskor kvar. Regissören blev så förbannad att han skräckslog hela restaurangpersonalen och skällde ut dom för att inte sagt det tidigare. Personalen gick som på nålar runt honom och han vägrade välja nåt annat vin i ren protest. Lite barnsligt kanske, men han gillade verkligen det vinet och vi var ett stort sällskap som han sett fram emot att få imponera med detta. Till slut gick dom till hotellet bredvid, tiggde och bad och lyckades få tag på 3 flaskor till bara för att blidka honom. Vi det laget var alla rätt luriga, så hade nog funkat med vilket rödtjut som helst...
Jag är urusel på beskrivningar, men ska försöka. Detta vin hade inte ett uns nya världen-karaktär. Kändes som nåt jag aldrig riktigt haft tidigare: tänk dig en europeisk Pinot Noir som knäcker! Medges att jag inte har druckit mkt euro-pinots, men för mig känns det alltid som när jag testar, oftast franska, pinots så blir jag alltid besviken (så jag brukar föredra nya världen-pinots). Men alltså denna kändes som jag hoppas och tror att en riktigt bra europeisk Pinot borde smaka. Gud vad jag svamlar, men ni fattar kanske vad jag menar.
En rolig anekdot - sista dagen vi var där så hade kunderna och alla bestämt att vi skulle slå på stort på restaurangen. Dom hade ringt i förväg och försäkrat sig om att det fanns minst 6 flaskor kvar av Hamiltonen eftersom det var vad regissören ville att vi alla skulle dricka. När vi väl sen satt till bords visade det sig att dom endast hade 2 flaskor kvar. Regissören blev så förbannad att han skräckslog hela restaurangpersonalen och skällde ut dom för att inte sagt det tidigare. Personalen gick som på nålar runt honom och han vägrade välja nåt annat vin i ren protest. Lite barnsligt kanske, men han gillade verkligen det vinet och vi var ett stort sällskap som han sett fram emot att få imponera med detta. Till slut gick dom till hotellet bredvid, tiggde och bad och lyckades få tag på 3 flaskor till bara för att blidka honom. Vi det laget var alla rätt luriga, så hade nog funkat med vilket rödtjut som helst...