The Wall
Medlem
Gärna till ostron, om man vill framhäva ostronen.Muscadet S&M är klart underskattat. Är det där en favorit, eller finns det någon ännu trevligare?
Dessutom: pluspoäng för klädvalet. Muscadet drickes bäst barfota!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Gärna till ostron, om man vill framhäva ostronen.Muscadet S&M är klart underskattat. Är det där en favorit, eller finns det någon ännu trevligare?
Dessutom: pluspoäng för klädvalet. Muscadet drickes bäst barfota!
Håller med om att det inte får tillräckligt med kärlek, speciellt när det finns bra muscadet som åldras bra också! Ja det här är en favorit men deras clisson är minst lika bra. Båda tål att lagras 10-15 år också.Muscadet S&M är klart underskattat. Är det där en favorit, eller finns det någon ännu trevligare?
Dessutom: pluspoäng för klädvalet. Muscadet drickes bäst barfota!
Du skulle bara se resten av utstyrseln...Muscadet S&M
Dessutom: pluspoäng för klädvalet. Muscadet drickes bäst barfota!
Jag kommer definitivt börja med det(Blev helt plötsligt osäker om S&M begreppet används på svenska...)
Domaine de la Pépière Sevre et Maine Sur Lie Clos de Briords 2018
Initialt rätt stängd doft, men efter en stund i glaset kommer citrus, mineraler, vårblommor, hav och svaga toner av jäst fram. I munnen är syran knivskarp med mycket underliggande mineraler. Ändå relativt rund smak med svaga oxidativa toner som absolut inte stör.
Mycket bra och är otroligt mycket vin för pengarna.
Avnjöts med Skagen, och det är ju svårt att hitta en bättre kombination än skaldjur och muscadet.
Visa bifogad bild 19762
Muscadet Sevre et Maine Sur Lie är mitt premiera val och favorit vin till färska ostron! Jag kan bara instämma att det är underskattat och förbigått av många.Muscadet S&M är klart underskattat. Är det där en favorit, eller finns det någon ännu trevligare?
Dessutom: pluspoäng för klädvalet. Muscadet drickes bäst barfota!
Åh låter finfint! Har två kvar . Har även 13 o 15. Har du någon åsikt om 13 o 15?Visa bifogad bild 19761
2014 Felton Road Pinot Noir Bannockburn
Intensiv i smaken med mestadels hallon och lakritsfudge. Bra syror. Lite kärvt men angenämt avslut. Det finns lite rökighet och rått kött på doften.
Känns som att denna är i ett bra läge nu. Mer komplex än tidigare och sitter ihop snyggt. Det var nu man skulle börja dricka sina flaskor... inte ta den sista.
Inte provat dessa, men Felton Road brukar ju vara gott, men har faktiskt inte köpt några de senaste åren. Har inte köpt nya världen PN överhuvudtaget på länge. Jag tror mig helt enkel gilla Bourgogne mer och köper därför det istället.Åh låter finfint! Har två kvar . Har även 13 o 15. Har du någon åsikt om 13 o 15?
Ok! Köpte Felton fram till 15 men sen dess har jag också köpt mer Bourgogne.Inte provat dessa, men Felton Road brukar ju vara gott, men har faktiskt inte köpt några de senaste åren. Har inte köpt nya världen PN överhuvudtaget på länge. Jag tror mig helt enkel gilla Bourgogne mer och köper därför det istället.
Ofattbart att jag bara köpte två flaskor då jag fått för mig att jag inte är helt övertygad gällande Fino...Ofattbart att denna reades ut på systemet i december för 119 kr . Jag bunkrade! Så jäkla gott. It’s friday! Visa bifogad bild 19770
Var kommer det ifrån? ... norra Rhone? Haha aha Cote rotie!!!Jean-Michel Stephan Vin de France (Syrah) 2015
Drack denna första gången för såndär ett halvår sen i en jättekul provning, var @kimnyblom som hade med den, grymt impad!
Fick hjälp att skaffa några flaskor och nu var det dags att prova en!
Kom hem från jobb lite sent, poppade flaskan och WTF?
Fantastisk doft men kändes nästa kolsyrat och lite jästtoner i munnen... fick omedelbara naturvinsvibbar och inte på ett bra sätt!
Aja. Ställer undan glaset och öppnar en öl istället som håller mig sysselsatt ett tag...
...det var tur!
Nästa gång jag smakar så har den där kolsyran och jästen försvunnit och fan-i-skorven vilket vin som dykt upp!
Tog hinten och brutal-degorgerade vinet fram och tillbaka ett dussin gånger mellan två karaffer vilket gjorde susen.
I näsan är det körsbär och rött kött. Mängder med svartpeppar. Lakrits och timjan. Ekad vanilj.
I munnen är det massivt men gott! Körsbär, svart lapsang-te, läder, lakrits, rosor och hårt grillat nötkött. Tanniner som få men det funkar.
91p
Till rödvinsbräserad oxkind med bränd lök och Cous-Cous sjunger det!
Tänker detta blir ännu bättre med några år till på nacken. Får se om jag har tålamod till det.
Visa bifogad bild 19773
Gabriel StandArt? Glaset alltså. Sherry och fuet är för övrigt en svårslagen kombination.Ofattbart att denna reades ut på systemet i december för 119 kr . Jag bunkrade! Så jäkla gott. It’s friday! Visa bifogad bild 19770
korrekt vad gäller glasen! Zetas fuet är bäst av den man kan få tag på i Lund. Den är lixom lagom hård med tuggmotstånd. Hatar mjuk fuetGabriel StandArt? Glaset alltså. Sherry och fuet är för övrigt en svårslagen kombination.
2006 Pol Roger Champagne Brut Millésimé
PL vintage brukar vara ett säkert kort, men denna var lite av en besvikelse. Bubbel är som oftast av den karaktären att endera är det dåligt eller så är det lite dyrt i förhållande till var man får. Detta vin tillhör dessvärre gruppen ett ok vin som är lite för dyrt. Ok doft dock. 87-88p
Ibland har jag lite tur när det gäller glasgissningar.korrekt vad gäller glasen! Zetas fuet är bäst av den man kan få tag på i Lund. Den är lixom lagom hård med tuggmotstånd. Hatar mjuk fuet