Loui&Milton
Medlem
Okej då får man vara beredd med andra ord. Tack för infon2018 släpps 5/10
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Okej då får man vara beredd med andra ord. Tack för infon2018 släpps 5/10
Som Patrik skrev släpps en senare årgång snart.Hej
Vart fick du tag på denna skulle vara roligt att prova.
Tack. frågan är väll bara om det är lika gott som 2016 som du har. De hade bara 17-18 tillsalu.Som Patrik skrev släpps en senare årgång snart.
Www.gourmethunters.com har vinet också.
Båda har fått betyg 5 i årgångstabellen men utöver det har jag inget mer att tillföra kring frågeställningenTack. frågan är väll bara om det är lika gott som 2016 som du har. De hade bara 17-18 tillsalu.
På CT finns det 6 recensioner av 2018:Tack. frågan är väll bara om det är lika gott som 2016 som du har. De hade bara 17-18 tillsalu.
Oj vad detta vin är omskrivet just nu ...Alto Moncayo 2016
Eufori i en flaska
Vaniljbomb deluxe direkt efter kroken drogs. Det här är på en helt annan nivå och det fullkomligt exploderar i munnen. Så många olika intryck. Vanilj, kraftig ek, mörk choklad och massa rökighet. Det här är mumsigt!
Två år lyckades jag hålla mig från att öppna första flaskan och resterande flaskor kommer gå åt snabbt… Alkoholen värmer fint på slutet men vinet håller ihop fint trots att det är grenache på steroider. 95p lätt.
Visa bifogad bild 24300
Speglar mina intryck också, verkligen ingen favorit. Jag dricker en del alkoholstinna viner (på grund av vinets ursprung, inte för att jag uppskattar högre alkohol i sig) men AM är för mycket spritighet för mig.Oj vad detta vin är omskrivet just nu ...
Drack en 2016 för precis två år sedan ser jag och skrev då "Nä det här var ingen favorit. Känner fortfarande alkoholen när jag skriver det här . Har en flaska över om någon inte fick tag på vinet"
Flaskan är fortfarande kvar så får väl plocka fram den och se om det hänt något
Tyckte att steget upp i pris var större än steget upp i kvalitet. Men lämpligare att någon som faktiskt tyckte om vinerna besvarar den fråganAlto Moncayo (utan suffix) ska vara ett steg upp från Veraton, hur upplever ni skillnaden?
Ingen större skillnad faktiskt.Alto Moncayo (utan suffix) ska vara ett steg upp från Veraton, hur upplever ni skillnaden?
Oj vad detta vin är omskrivet just nu ...
Drack en 2016 för precis två år sedan ser jag och skrev då "Nä det här var ingen favorit. Känner fortfarande alkoholen när jag skriver det här . Har en flaska över om någon inte fick tag på vinet"
Flaskan är fortfarande kvar så får väl plocka fram den och se om det hänt något
Dricker ni alkoholstinna viner direkt efter släpp så får ni skylla er själva ! Nu dricks -15 bäst men -16 är också ok. Ge dem minst 2-3 år på rygg. Personligen gillar jag inte när alkoholen slår igenom men här är vinet så tungt och kompakt så det inte märks så mycket. Jfr med ex Andremily.Speglar mina intryck också, verkligen ingen favorit. Jag dricker en del alkoholstinna viner (på grund av vinets ursprung, inte för att jag uppskattar högre alkohol i sig) men AM är för mycket spritighet för mig.
Du har så klart inte fel, men du får leka med tanken att vi kanske är tillräckligt rutinerade för att bedöma vinet även som ungt Dricker som sagt andra högalkoholviner, helst med några år på rygg så klart.Dricker ni alkoholstinna viner direkt efter släpp så får ni skylla er själva ! Nu dricks -15 bäst men -16 är också ok. Ge dem minst 2-3 år på rygg. Personligen gillar jag inte när alkoholen slår igenom men här är vinet så tungt och kompakt så det inte märks så mycket. Jfr med ex Andremily.
Det blir spännande att prova den igenDricker ni alkoholstinna viner direkt efter släpp så får ni skylla er själva ! Nu dricks -15 bäst men -16 är också ok. Ge dem minst 2-3 år på rygg. Personligen gillar jag inte när alkoholen slår igenom men här är vinet så tungt och kompakt så det inte märks så mycket. Jfr med ex Andremily.
Det är det här som är så himla bra i vår lilla vinvärld . Vi konkurrerar inte alltid om samma viner. Jag kan inte säga att jag utvecklat min vinsmak under åren men numera vet jag vad jag gillar iaf. Jag låter t.ex bli sura och sträva nebbiolos som jag tror är mer din kopp te.Du har så klart inte fel, men du får leka med tanken att vi kanske är tillräckligt rutinerade för att bedöma vinet även som ungt Dricker som sagt andra högalkoholviner, helst med några år på rygg så klart.
Jag har inte druckit AM sen släppet men hade en flaska Veraton 16 som dracks i maj, det var helt enkelt inte min tekopp.
Så sant som det är sagt! Det finns för många träd i skogen helt enkelt, man behöver inte lära sig att tycka om allt. Och du vet ju uppenbarligen vad jag har i min tekoppDet är det här som är så himla bra i vår lilla vinvärld . Vi konkurrerar inte alltid om samma viner. Jag kan inte säga att jag utvecklat min vinsmak under åren men numera vet jag vad jag gillar iaf. Jag låter t.ex bli sura och sträva nebbiolos som jag tror är mer din kopp te.
2013 San Fereolo ”den blågula etiketten”
En annan av våra favoriter dök upp på hyllorna i veckan och det väckte givetvis vår nyfikenhet; skulle den här nästan färdiglagrade dolcetton skapa samma habegär som tidigare årgångar?
Vi häller direkt från flaska ner i Gabriel Gold; initialt fina toner av mogen dolcetto kombinerat med pinjekärnor, bittermandel och körsbärskärnor. Fin doft, dock att alkoholen (14%) slår igenom lite i doften plus att det dyker upp lite…lim?
I munnen, bra smak men något beskt intryck, lite strävhet och beska som märkligt nog drar åt lingonrishållet.
Vi häller ner i Veritas Riesling och här är doften klart muggigare än i Gold och det dyker lite oväntat upp vissa toner av mynta. I munnen då? Jodå, bra smak, men alkoholen slår igenom en aning, lite mer attack av syran än i Gold och lingonristonerna går igen lite i smaken.
För båda glasen är det gemensamt att vinet verkar trivas bättre ju mer luft som det får, det verkar var lite svårväckt till en början. Även det här vinet lär må bra av ytterligare en tid i källaren för att långsamt vakna upp från resan från norra Italien.
Fungerade finfint till tidigare nämnda ugnsstekta kycklinglår med ratatouille och klyftpotatis.
Visa bifogad bild 24270
En lite trögstartad favorit har kommit fram. Verkar behöva tid i källare och i karaff för att vakna.
2018 Poliziano Vino Nobile di Montepulciano
Efter att ha knorrat en del över 2018 i Toscana några gånger (https://www.finewines.se/threads/id...ar-och-diskussioner.2030/page-990#post-181212 , https://www.finewines.se/threads/id...ar-och-diskussioner.2030/page-990#post-181202 https://www.finewines.se/threads/id...ar-och-diskussioner.2030/page-979#post-179119 , https://www.finewines.se/threads/id...ar-och-diskussioner.2030/page-974#post-177856 , https://www.finewines.se/threads/id...ar-och-diskussioner.2030/page-953#post-174001 ) var det med viss skepis som vi tog oss an samma årgång från en av våra favoritproducenter. Väck med korken och ner i Gabriel Gold samt efter ett litet tag även Veritas Riesling/Zinfandel. I ärlighetens namn är kvällens vin ämnat för lördagskvällen, men hustrun hade snott ihop lite ratatouille till klyftpotatis och ugnsstekta kycklinglår så det var bara att ta fram korkskruven.
Initialt får vi lite 2018-vibbar med knuten och instängd känsla, de typiska Toskanska markörerna finns där, men de gömmer sig bakom en lite grönbesk ridå. I munnen då? Tja, beska och viss disharmoni, men det blir klart bättre tillsammans med mat, även om en viss eldighet (14,5% alkoholhalt) tittar fram. Efter någon timme tar sig vinet till det bättre, men det är en bra bit kvar till tidigare årgångars nivåer.
I Veritas Riesling/Zinfandel; även här ganska knuten, men ändå ok, doften tar sig med en del luft och vi borde kanske hällt upp vinet på karaff någon timme tidigare. Det dyker upp lite torkad oregano/vältuggad blyertspenna kombinerat med lite vattenbaserad målarfärg i doften. I munnen mer knuten jämfört med tidigare årgångar, viss eldighet och beska verkar vara markörerna.
Slutomdömet blir ”bra ändå, men lite eldig efteråt”. Hustrun var dock nöjd och log med hela ansiktet ”Ahhh, Poliziano….”. Intressant att det är så pass stor skillnad mot tidigare årgångar. Dock, gissningen är att det kan krävas tid i källaren och luft i karaffen framgent.
Visa bifogad bild 24269
2018.... verkar behöva tid i källaren och sedan tid i karaffen.