chambertin
Medlem
SV: Idag dricker vi
Lite stadigare Nebbioloviner är för mig intimt förknippade med vinterns måltider.
Eftersom min källare är rätt begänsad vad gäller odlare och urval i Piemonte (I princip bara Aldo Conterno, Gianni Voerzio och Pio Cesare) och Aldo Conterno ligger mig varmt om hjärtat så fick det bli ngt därifrån.
2001 Aldo Conterno, Barolo "Bussia"
Har varit på det här vinet vid tre tillfällen med ungefär två års mellanrum och senast i Januari 2010.
Smaken är härligt tydlig och frisk med nu ganska mogna tanniner.
Väldigt gott att dricka nu och växer i glaset med mer luft.
Var på en annan Italienare också men inte lika kul.
2006 Canonica a Cerreto Chianti Classico Riserva
Den här var väldigt inbjudande när jag drack den för drygt två år sedan (kryddor, plommond och bigarråer) och såpass bra att jag la ner några flaskor för att se om det kunde bli ngt bra med lite lagring.
Hade hoppats att den då lite grova ekkänslan skulle ha sjunkit in lite mer nu men icke så.
Eken är fortfarande ganska "utanpå" resten av innehållet (som finns där men lite i skymundan just nu).
Det här är ju en ganska enkel CC så man kanske inte skall ha några större förväntningar men jag tror fortfarande att några år till på rygg kommer att göra gott.
I dagsläget får man gilla lite grova tanniner för att njuta eller ha mat som matchar detta.
Lite stadigare Nebbioloviner är för mig intimt förknippade med vinterns måltider.
Eftersom min källare är rätt begänsad vad gäller odlare och urval i Piemonte (I princip bara Aldo Conterno, Gianni Voerzio och Pio Cesare) och Aldo Conterno ligger mig varmt om hjärtat så fick det bli ngt därifrån.
2001 Aldo Conterno, Barolo "Bussia"
Har varit på det här vinet vid tre tillfällen med ungefär två års mellanrum och senast i Januari 2010.
Inte så annorlunda den här gången förutom att tjära och rost/järn dominerar doften ihop med mognad och lite gamla fat och multna toner.chambertin skrev:Vansinnigt trevlig doft men lite gleasare smak (framför allt längd).
Börjar mogna lite grann men 2-3 timmar i karaff verkar behövas för att det skall öppna sig ordentligt.
Smaken är härligt tydlig och frisk med nu ganska mogna tanniner.
Väldigt gott att dricka nu och växer i glaset med mer luft.
Var på en annan Italienare också men inte lika kul.
2006 Canonica a Cerreto Chianti Classico Riserva
Den här var väldigt inbjudande när jag drack den för drygt två år sedan (kryddor, plommond och bigarråer) och såpass bra att jag la ner några flaskor för att se om det kunde bli ngt bra med lite lagring.
Hade hoppats att den då lite grova ekkänslan skulle ha sjunkit in lite mer nu men icke så.
Eken är fortfarande ganska "utanpå" resten av innehållet (som finns där men lite i skymundan just nu).
Det här är ju en ganska enkel CC så man kanske inte skall ha några större förväntningar men jag tror fortfarande att några år till på rygg kommer att göra gott.
I dagsläget får man gilla lite grova tanniner för att njuta eller ha mat som matchar detta.