lukastollig
Pudelfantast
Den här tråden borde döpas om till ”carnivorernas våta drömmar - kött, kött och mera kött” eller något liknande. Knappt en fisk eller grönsak så långt ögat når...
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Haha verkligen sant!Den här tråden borde döpas om till ”carnivorernas våta drömmar - kött, kött och mera kött” eller något liknande. Knappt en fisk eller grönsak så långt ögat når...
Jag undrar varför alla bilder på kött tillagat med reverse sear måste strimlas. Blir det segt?
nu får jag inte riktigt intrycket av att det är tanken bakom fotona här i tråden.Ingen aning men personligen tycker jag nog det blir ett snyggare och modernare upplägg om man kan ta lite kött och tillbehör, och sen kanske ta om om man vill ha mer, istället för att smacka upp en hel köttbit över precis hela tallriken.
Brukar aldrig steka fisken efter den gått i Sous Vide.nu en lite mer allvarlig fråga till sousvidarna och reverseseararna - funkar det att köra den kombinationen på fisk också? gissar att mager fisk som torsk kan vara knepig, men feta fiskar?
eller är det bara slöseri med tid, dvs det blir ingen skillnad mot vanlig stekning?
Brukar aldrig steka fisken efter den gått i Sous Vide.
Så det blir mer en variant av ångad/kokt/ungsbakad fisk. Och den blir mycket bättre tycker jag. Perfekt rakt genom och man kan addera vilken smak man vill i påsen.
Tror det blir knepigt med lax då en kommer ur Sous Viden färdig och väldigt lätt faller i bitar om man inte är försiktig så att lägga den i en panna är att utmana ödet. Bättre då att steka skinnet för sig om man vill ha lite crispy ting till firren.
Det räcker om du inte tänker göra några avancerade eller riktiga långkok. Sen är det som det mesta att högre kvalitet kostar oftast mer. Men en kastrull duger långt, använder oftast det själv med min Anova.Då har jag en sous-viderelaterad fråga - funkar det med en sån stav som man kan köpa på typ Kjell & Co och en kastrull eller måste man ha någon mer avancerad pryl. Vad för ”påsar” använder man förresten tillsammans med en sån stav?
Vart har du fått tag på eldkastaren?Håller med om svårt att steka fisk efter sous vide. Jag har gjort några väldigt misslyckade försök. Enstaka gång har det iofs blivit jättebra att steka just lax på skinnsida efter SV.
Om jag vill få yta på fisk post SV numera kör jag en sådan här:
Visa bifogad bild 14102
Ryska ÖB?Vart har du fått tag på eldkastaren?
Vart har du fått tag på eldkastaren?
Åh, har velat ha en sådan jag såg Sousvide everything första gången. Finns nu även hos Kitchenlab, om än lite dyrare.Hehe, detta är motsatsen till eldkastare. Den tar en brännare och diffuserar lågan till glödande yta istället. Skitbra.
Här t ex: https://www.amazon.com/Searzall-Torch-Attachment-Small-Stainless/dp/B00L2P0KNO
Sätts med fördel på en sådan här: https://www.amazon.com/Bernzomatic-TS8000-Intensity-Trigger-Start/dp/B0019CQL60
Sedan kan du starta denna i hallen när dina gäster anländer, så att de vet att du menar business:
Viktigt att se allvarlig ut när man leker me... använder eld i köket.
Jag kör anova och toppits zip lock. Funkar bra men börjar bli sugen på en vakuummaskin. Dock, 8-10h har inte varit problem i ziplockDet räcker om du inte tänker göra några avancerade eller riktiga långkok. Sen är det som det mesta att högre kvalitet kostar oftast mer. Men en kastrull duger långt, använder oftast det själv med min Anova.
Ska man inte koka väldigt länge räcker Zip-Lock påsar långt. Men vill man göra griskinder, spareribs eller annat som ska vara i vattenbadet bortåt ett dygn eller mer är nog såna vacumpåsar avsedda för Sous-vide att föredra. men då måste du också ha en vacumpump till påsarna... och nu är det risk att det börjar dra iväg prismässigt...
Hehe, detta är motsatsen till eldkastare. Den tar en brännare och diffuserar lågan till glödande yta istället. Skitbra.
Här t ex: https://www.amazon.com/Searzall-Torch-Attachment-Small-Stainless/dp/B00L2P0KNO
Sätts med fördel på en sådan här: https://www.amazon.com/Bernzomatic-TS8000-Intensity-Trigger-Start/dp/B0019CQL60
Vad har du för gasflaska till de där? Måste man ha nån adapter? Blev ju jäkligt sugen då jag som Thirsty också kollat lite för mycket på Sous Vide Everthing...
Men skräp också!Hehe, detta är motsatsen till eldkastare. Den tar en brännare och diffuserar lågan till glödande yta istället. Skitbra.
Här t ex: https://www.amazon.com/Searzall-Torch-Attachment-Small-Stainless/dp/B00L2P0KNO
Sätts med fördel på en sådan här: https://www.amazon.com/Bernzomatic-TS8000-Intensity-Trigger-Start/dp/B0019CQL60
Det är kanske just den återförsäljaren i amazon-nätverket som inte vill gå transatlantic. Har du kollat flera vendors och amazon UK resp DE?Men skräp också!
Amazon vill inte skeppa brännaren till Sverige! So much for free market!